| tudorvolcano a întrebat:

Credeți că România și Polonia vor primi permisiunea pentru a putea trimite avioanele MiG către Ucraina?
Oricum, noi românii nu prea putem să facem prea multe cu avioanele MiG, sunt mai mult o povară pentru bugetul nostru militar, căci acestea nu fac parte din doctrina militară a NATO, și oricum noi nu deținem echipamentul necesar pentru a le întreține, spre deosebire de Ucraina, care are ingineri din fosta URSS și a lucrat mai mult cu avioanele MiG.

3 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

"acum 3 ore | tudorvolcano a întrebat:
Credeți că România și Polonia vor primi permisiunea pentru a putea trimite avioanele MiG către Ucraina?"

maine dimineata la ora 9, ca asa i-a venit pe chelie lu' Biden, pentru ca a dat senilitatea in el DE-A BINELEA...

NU, IN NICI UN CAZ

Rusia, scapa vreo 1-2 bombe prin Romania/Polonia, atunci, da, evident

| andreierdna91 a răspuns:

Circula o gluma "noi aram campurile cu MIGurile", nu cred ca de asta au nevoie cei din Ucraina.
Mi se pare ca e o jignire, ca si cum aruncam la gunoi ceva ce noua nu ne trebuie, un echipament prost, invechit si care poate provoca mai multe probleme decat sa ajute.
Nu ca am avea noi altele mai bune, dar nu inseamna sa dam gunoaie altora.

| tudorvolcano explică (pentru andreierdna91):

Au ajuns să fie gunoaie pentru că rușii nu s-au mai ocupat cu mentenanța lor după 92. Au spus că toate fostele contracte cu URSS nu sunt valabile, și cu MiGurile cumpărate, ne-au lăsat cu ochii în soare.

Pentru ucraineni nu sunt gunoaie, pentru că ei știu să facă mentenanța, pe care noi nu o putem face.
MiGurile, când sunt întreținute bine, sunt egalele F-16, sau în cel mai rău caz, puțin inferioare, dar își fac treaba.
Dacă nu, le pot folosi pentru a lua piese de schimb ca să-și repare propriile avioane.