| Andrei7520152 a întrebat:

Credeti ca sua a invadat irakul pentru petrol? Eu nu prea cred. poate imi puteti explica treaba mai bine,,,

Am 3 motive:
1. Astazi, sua plateste peste 50$ mai mult pe barilul de petrol decat in 2001 (cand barilul costa sub 30$)
2. Razboiul in iraq e estiman sa coste 750.000.000.000 de dolari! (cam scump petrolul! dincolo era mai ieftin) Astazi sua isi importa petrolul (cea mai mare parte) din Canada, Mexic, Arabia Saudita, etc.
3. Sua cumpara cantitati infime de petrol de la guvernul irakian (care e cotat de OPEC la preturi mari din cauza razboiului si a instabilitatii in regiune). Nu gasesc pe net numere exacte pentru pct. 3, poate gasiti voi ceva.

5 răspunsuri:
| ReSpawn17 a răspuns:

Salut Sua a atact irakul si pentru petrol dar si pentru atacul de pe 11 septembrie 2001 atunci canda 2 avioane au lovit turnurile gemene din new york iar sua ataca irakul pentru a-l gasi pe Bin Laden, deja l-a gasit. Funda?

| Andrei7520152 explică (pentru ReSpawn17):

Nu. bin Laden era cautat la vremea respectiva in Afghanistan. cei din sua nu aveau nici o dovada ca bin laden era in irak. Nici teroristii din 11 septembrie nu avea vreo treaba cu irakul, ei fiind sauditi atrenati de Al-qaeda in pakistan si afghanistan

| Andrei7520152 explică (pentru ReSpawn17):

Poate mai tii minte, era ceva faza cu arme WMD

| ReSpawn17 a răspuns:

A da ai dreptate incurc tarile

| Seby_5807 a răspuns:

Sunt metri cubi de carti scrise pe acest subiect. Parerea mea este ca america nu a intervenit in Irak pentru petrol cat pentru a consolida pozitia geo-politica de stat monopolist In orientul mijlociu. Sunt destul de multe in acest joc iar costul acestui razboi este maruntis pe langa ce beneficiile acestei actiuni.Think out pf the box... the is more than meets the eye!