| tudorvolcano a întrebat:

Credeți că Ungaria ar trebui să fie ocupată de soldații români preventiv?
Nu sub forma unei invazii, ci a soldați ai NATO, cu presiunea americanilor, deoarece ungurii se joacă cu focul, încercând să se alieze cu rușii.

Știm ce s-a întâmplat în al Doilea Război Mondial, cu dictatul de la Viena, din acest motiv ar trebui ca Ungaria să fie preventiv sub controlul României.

39 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru tudorvolcano):

Economia, asa cum e, produce niste venituri care se duc in visteria statului. E atit de simplu. Daca te-ai uita un pic la niste cifre, ai vedea ca venitul per capatzina de vita bipeda furajera e aproape triplu in Romania, iar PIB-ul scos din context al lor e mai mare ca al nostru mai putin de doua ori. Pe de alta parte, datoria lor e de vreo 70% din PIB.
Bati cimpii si cu petrolul, si cu minele. La fel si timpeniile privind razboiul. Deci rusii ar intra cu tancurile in orase ca sa... ca sa ce, ma intreb?
AUR sunt filo-rusi 100%. Da bine miscarea cu unirea. Cum ar fi o Romanie Mare sub aripa Rusiei, ha? S-ar umezi instant fanii Aur si nici tovarasului Putin nu i-ar displace prea tare. Un mare stat-satelit ca acum 80 de ani.
Eu am avut doi bunici care au luptat cu rusii si au fost prizonieri acolo niste ani buni. Luptai sau ti-o luai, nu s-au dus la macel ca dadea afara patriotismul din ei. La fel cum luptau si multi dintre rusi.
"Susținerea mare a AUR de către popor indică faptul că România mai are oameni care sunt gata să opună rezistență." Nu, ci indica faptul ca sintem o adunatura de cretini.
"Nu e ca și cum românii sunt doar un popor de lași, nu denigrați poporul român, dacă vouă vă este frică să ridicați armele la război." Ia si joaca sah cu un jucator profesionist care se antreneaza de 15 ani cate 6 ore pe zi, in medie. Tu stii sa muti piesele, stii ce e aia o rocada, stii 2-3 deschideri si sa dai mat cu rege si doua ture cand adversarul a ramas doar cu regele. Ce sanse ai? ZERO ABSOLUT. La fel si cu lupta fantasmagorica intr-un razboi modern in care in 99% din cazuri te omoara chestii pe care nu le vezi.
"Dacă avem o lună la dispoziție până ar invada rușii, prin ordonanțe de urgență, populația civilă poate fi antrenată de rezerviști, și eventual și de militarii activi, destul încât să fie gata să opună un minim de rezistență."
Zi si mie ce deprinderi utile poti acumula intr-o luna ca civil care nu ai tras cu arma - sau poate ai tras acum 25 de ani cand ai facut armata si care, cu foarte putine exceptii, moare dupa 50 de metri alergati si 10 flotari - deprinderi care ar avea vreo urma de relevanta in fata unei forte militare dotata si antrenata peste medie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Hai breh, lasa aberatia cu Ungaria catolica, cplm relevanta are treaba asta?

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Are mare treaba cu, catolicia, ca de catolici nu se ia UE cum se ia de noi pentru ca e de al lor, am zis, si daca se cearta ei sunt in familie, noi NU suntem in familie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Iar bati cimpiii...

| tudorvolcano explică (pentru GabiDumitrescu):

Mare parte din soldații armatei ruse, din 1 milion, au aproape 0 pregătire militară.
Sunt soldați care trebuie să facă serviciul militar obligatoriu, iar Rusia, fiind un stat corupt, nu prea se preocupă prea mult cu antrenarea lor, dată fiind și situația de pace. Fac câteva trageri la poligon o dată sau de 2 ori pe an, în rest: muncă de sclav pentru ofițeri, care îi folosesc pe soldați pentru ca să le contruiască dacha, adică casa de vacanță de vară.

Sigur, armata rusă are și personal profesionist, aceștia sunt militari cu contract, care trebuie să treacă niște probe foarte dificile, pentru a fi admiși.
Dar aceștia sunt doar în jur de 200 de mii, greu de folosit așa puțini soldați pentru o ocupare militară.

Numărul necesar pentru a ocupa România este de cel puțin 2 milioane. Și până antrenează rușii atâția soldați (că doar nu sunt idioți să plece cu trupe nepregătite), avem și noi timp să ne antrenăm populația pentru rezistență în zonele bine apărate.

Cât despre analogia cu jocul de șah, aceasta ar funcționa mai degrabă pentru strategia militară, dar nici măcar aceasta nu ar fi cea mai potrivită.
Cea mai bună analogie este cea cu jocul de Go, pe care îl joacă cei din Asia de Est. Înfrângerea americanilor în Vietnam a fost planificată de experți în jocul de Go.
Strategii americani au gândit războiul ca fiind un război convențional, dar când s-au trezit cu noua hartă de război, cu zone de insurgență, unele cu șanse de insurgență mai mici, altele mai mari, plus tunele, trecerea trupelor vietnameze de Nord către Sud prin Laos, Vietnamul de Nord care era gata să sacrifice mai multe trupe, cu condiția să omoare cât mai mulți americani, plus situația politică domestică la americani, atunci acești strategi brilianți au fost depășiți.

Rusia nu va da Basarabia României, nici dacă se vor închina toți românii Rusiei.
Ar fi putut da Basarabia în timpul Războiului Rece, sau dacă nu în anii 90', dar ei au preferat să facă conflicte înghețate și să preia ei controlul, în loc să îl cedeze României.

Rusia nu are deloc voință de a face vreo concesie României, dacă se poate, să ne distrugă cât mai repede:
- tezaurul, nu
- Basarabia, nu
- insula Șerpilor, au susținut Ucraina
- modernizarea avioanelor M**, nu
- South Stream, ar fi ocolit cu totul România
- Rusia face constant propagandă în care acuză la TV pe români că ar fi fasciști

Să faceți un experiment: mergeți pe pagina de comentarii a lui George Simion, și vedeți câți dintre unioniștii din AUR sunt pro-ruși.
Cum am spus, dacă liderii sunt niște trădători ai cauzei, nu înseamnă că restul membrilor sunt și ei la fel (i-aș nu-mi mai degrabă naivi, nu cretini).

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu bat deloc campii, ungurii l-au dat afara pe soros cu facultatile lui cu tot ca stiau ca are de gand, scolea oameni ca apoi sa-i puna sus sa conduca in interesul lui, a scos fundul la UE in multe, le-a zis la banci ca daca nu le convine sa-si faca bagaju si sa plece, la faza aia cu francul elvetian, mi se pare ca nu le-a permis la banci sa urce ratale cum au facut la noi.

Si cu toate astea UE nu prea le face mare lucru si nici SUA chiar daca ungurii au prietenii cu rusii, ia fa tu in Romania asa, sa te vad ce iese?!
L-a condamnat UE pe orban ca e corupt, dictator, aia aia aia, dar cam atat.
Ca daca la tine mergea asa cum au facut ungurii, nu mai dadeai toate resursele la altii, nu stricai prietenia cu rusii doar ca asa vrea UE si SUA, dar tu trebuie sa faci cum ti se comanda, ca daca nu faci, nu iti da o palma cum da ungariei, pe tine te ia la bataie cu bata serios de tot, ca altfel nu erai idiot sa faci ca ei in detrimentul tau mereu asa cum facem.

Si nemtii-s sugatori ca si noi, nu doar noi, daca zice SUA sa nu mai ia gaz de la rusi, fraierii aia nu iau, ungurii le-a aratat cucu gol si la SUA si la UE, bravo lor, a facut baiatu Orban contracte lungi si ieftine la gaz cu rusu.

| Mosotti a răspuns (pentru tudorvolcano):

Cand Hitler a ridicat pretentii sa ia Sudetii de la cehi, atunci cehia a apelat la aliati adica la rusi si la francezi.
Polonia a luat o parte din cehoslovacia si nu i-a lasat pe rusi sa ii ajute pe cehi, nici noi nu i-am lasat pe rusi sa se duca in cehia sa-i ajute.
Si aici cum zici, suntem vinovati.

Dupa ce s-au intamplat evenimentele si au luat sudetii, s-a pus problema de catre rusi, sa se faca la nivel european coalitie antihitlerista, si aceasta reuniune trebuia sa aiba loc la Bucuresti, iar noi am refuzat.

La doua saptamani de cand am semnat noi tratatul economic cu Hitler adica martie 39, stalin la nivel de ambasadori a fost discutie decin Romania-rusia, rusu a venit cu acuzatii ca am adus pericolul nazist la portile lor, si ce avem de gand sa facem cu asta.
Si noi am zis ca noi suntem independenti si facem ce vrem.

Eu nu am auzit de atacuri teroriste in Romania!
Cu tezauru a fost problema ca dupa tar care era prietenul nostru, a venit altcineva, si aia a fost.

Cu rusii daca vroiai sa fi prieten, erai, si rusii ar fi vrut sa fim prieteni, nimanui nu-i trebuie dusmani.
Rusii nu aveau de ce sa ne distruga.

Deci ne-am dat cu nazistii, asta nu trebuia, si daca nu te dadeai cu nazistii, nici tratatul de la viena nu mai avea loc si nu te mai luau ungurii in sept 40, nici rusii nu-ti mai luau basarabia si bucovina ca nu mai aveau de ce, si asa mai departe.

| tudorvolcano explică (pentru Mosotti):

Atacurile teroriste s-au întâmplat, doar că nu prea se vorbește despre ele în ziua de azi, și au fost uitate cu timpul.

Cât despre război, când ne-am dat cu nemții, la final nu am pierdut nimic, înafară de faptul că la tratatul de la Paris, am fost declarați pierzători în război, adică ceva doar formal.
Prin alianța cu Germania:
- s-a evitat invadarea României de către puterile Axei, și România a rămas intactă mai mult timp
- URSS a suferit daune severe, datorită unui atac pe toate fronturile: peste 20 de milioane, sau chiar până la 40 de milioane de civili morți, peste jumătate din PIB și din capacitatea industrială pierdută, aproape toată populația masculină, capabilă de război, pierdută la sfârșitul războiului (ar fi suferit și mai mult dacă Finlanda și Japonia atacau)
Sincer, chiar dacă aș fi știut rezultatul războiului, m-aș fi asigurat că rușii pierdeau cât mai mulți soldați, la fel și nemții, iar noi să întoarcem armele în ultimul moment, ca să mai rămânem cu o armată pe picioare în urma conflictului (ceea ce s-a și întâmplat).
Aceasta a garantat o anumită autonomie a României față de URSS. Faptul că rușii trebuiau mai întâi să își revină, românii puteau (mai mult sau mai puțin) să-și dezvolte propriile planuri pentru țară, propriile relații etc.
Iar pe termen lung, cred că daunele cauzate de invadarea URSS în al Doilea Război Mondial sunt motivul pentru care americanii au câștigat Războiul Rece.

Basarabia, clar nu am fi recuperat-o, chiar dacă rămâneam cu rușii în război. Rușii, ceea ce cred că este al lor, păstrează pentru ei. Cum s-a întâmplat de altfel și cu județele Cahul, Chilia, și Ismail după Războiul de Independență din 1877, cum de altfel s-a întâmplat și cu Finlanda care a pierdut Karelia după război, cum de altfel s-a întâmplat și cu Japonia care au pierdut insula Sakhalin și insulele Kurile etc.

URSS revendica Basarabia în continuu, încă de când se terminase războiul civil împotriva albilor, și chiar și de dinainte. Nu voiau neam să renunțe la Basarabia. De aceea au creat RASSM în 1924, pentru a putea reorganiza acel teritoriu după anexarea Basarabiei, în forma în care vedem astăzi Republica Moldova. Deasemenea, astfel au permis și crearea conflictului din Transnistria, pentru a ține Basarabia sub talpa lor (la fel au făcut și cu alte regiuni, precum Nagorno-Karabakh în Caucaz).

Răspuns utilizator avertizat