Daca ue va merge pe asta clar ca si Romania va fi obligata sa fie, dar asta va lua mult timp, cei care vand petrol au ei modalitati care vor contracara aceste masini electrice, vom vedea, personal consider ca nu e o modalitate bio, fabricarea curentului nu creaza poluare? daca ar fi doar curent din recurse ecologice da ar fi ok cum e in Germania
Și nu numai a curentului, fabricile de baterii cu litiu, poluează mult mai mult decât o mașină pe benzină/motorină.
Bateriile litiu-ion se bazează pe niște tehnologii descoperite în anii 70, de 50 de ani, se tot promit fel de fel de baterii minune, din păcate ne descurcăm cu ce avem.
Mentenanța unor mașini electrice, este mult mai scumpă, dat fiind faptul că bateriile litiu-ion, de la un anumit număr de cicluri încărcare/descărcare, se degradează și nu mai înmagazinează energie la fel ca atunci când erau noi. E suficient să comparăm telefoanele, ia un telefon nou să vezi cât ține, și ia-l din nou peste doi ani, să vezi cu cât se reduce autonomia.
Mi-a spus cineva asta ca polueaza la greu acele baterii, asta cu masina electrica e tot o manipulare a unora care vrea sa castige banii ca si aia cu numai avem petrol se termina, crestem pretul, numai avem gaz crestem pretul, numai avem apa crestem pretul, o sa platim si pentru aer, daca petrolu creste clar creste totul si uite asa fraieri adica 90% din populatia lumii imbogateste 10% din populatia lumii
Totul ține de trend, nu știu de unde a venit moda asta cu Tesla că a explodat din senin.
Din câte am înțeles, petrolul nu mai este atât de profitabil, pentru că, la nivel global, se consumă mai puțin decât se extrage.
Și se reprofilează, cei care vindeau benzină, acum investesc în acțiuni la Tesla, și vor vinde mașini electrice. Miroase de la kilometri a lobby, asta cu mediul mai curat, directivele anti-poluare, etc, sunt interese și atât.
Modelele astea de acum polueaza, dar se poate rezolva in viitor. si ideea asta cu Masina electrica fiind o manipulare pentru cresterea preturilor la electricitate, asta am mai auzit inainte si, eu chiar cred ca vor creste preturile la curent, dar nu stiu cu cat, si nici altii care au parerea asta care o am eu nu prea stiu.
Eu ma tot gandesc daca roboti vor ocupa tot mai multe locuri de munca cine va mai avea banii sa cumpere masini?
Da, si Tesla Motors va avea concurenta in curand, ca si alte marci auto vor avea propriile lor modele electrice, la fel cum mai intai a venit Apple cu iPhone, si apoi a venit Google cu Android, si multe alte marci avand varietati de OS-uri.
in cel mai rau caz, Electricitatea va fi la fel de scumpa ca si Petrolul acum. sa speram ca nu va fi asa.
Ideal ar fi ca prin modernizarea proceselor de producție, mașinile electrice să devină ceva obișnuit.
Asta bineînțeles, dacă vom reuși să inventăm baterii cu alt principiu de funcționare, altfel ce folos, dacă dai 70.000 de euro pe o Tesla, ca după 500-1000 de cicluri de încărcare/descărcare să nu mai poți face nimic cu ea?
Mulți producători auto vor falimenta în anii ce o să vină că deja trendul cu mașinile electrice, începe să prindă suspect de mult.
Cred ca si Bateriile litiu-ion vor fi inlocuite cu ceva mai durabil, ca doar Bateriile Masinilor electrice din viitor (si cred ca nici acum) nu vor folosi litiu-ion ca Telefoanele si Tabletele de acum.
Păi da, dar gândește-te în felul următor, de ce nu s-au pus baterii litiu-ion până după anii 2000? Pentru că era prea scump să producă în masă. Acum procesul de fabricare al bateriilor s-a maturizat, și este rentabil să pui Litiu-Ion peste tot.
Înainte bateriile erau pe nichel-cadmiu, până la Litiu-ion.
Ideea e că se promite, puțin se onorează.
Am auzit despre Bateriile aluminiu-ion. cica ar fi mai ieftin, mai usor de gasit, si mai durabil decat litiu-ion. ce crezi? ai auzit de Bateriile aluminiu-ion? oare Bateriile astea ar fi bune pentru Masinile electrice?
Eu cred ca inca vor mai fi Oameni care sa lucreze, de exemplu cei care se ocupa de reparea Robotiilor, in caz ca un Robot are in virus, sa daca se blocheaza. nu cred ca toate locurile de munca vor fi luate de Roboti, ca uneori A.I (artificial intelligence, inteligenta artificiala) nu poate tot timpul sa munceasca la fel de bine ca Omul.
Orice se poate, probabil se vor incerca Baterii mai de calitate ca se vanda mai multe Masini, si probabil o Tesla care costa 70.000 de Euro acum cu o Baterie mai buna va costa 10.000 de Euro in viitor. (dar nu stiu cat de indepartat va fi viitorul ala, cu siguranta nu cred ca in 5 ani) cat despre ciclurile de incarcare, poate se vor face Baterii cu 5000-10.000 de cicluri, dar personal nu cred ca va fi atat.
Și care ar fi interesul, economic vorbind? La ce să ai o mașină care rezistă să zicem 5-10 ani, când poți să ai o mașină de 70.000 de euro, dar după maxim 4 ani, să o arunci că i s-au dus acumulatorii.
Consumerismul dictează de fapt, se face multă cercetare, ținută la sertar, sau folosită doar de către cei largi la buzunar, noi restul, ne mulțumim și cu gunoaie scumpe
Asta asa e, multe din marile companii si corporatii asa vor, sa cumparam gunoaie scumpe. si asa vrea si Tesla Motors. sa cumparam o Masina noua odata la 4 ani, in loc de 10 ani, ca asa vin banii la ei mai repede. nici 7000 de Euro nu merita sa dai pe o Masina care dureaza 4 ani, si in nici in vise 70.000. unele produse chiar sunt facute doar sa iti ia Banii. unii oameni au zis de Elon Musk (seful Tesla Motors) ca e ca Lyle Lanley din episodul ala din The Simpsons cu Monorail. eu chiar am dubiile mele fata de Musk.
Musk, are niște oameni care bagă bani masiv în Tesla. Deja ca valoare de piață, Tesla a depășit General Motors, cel mai mare producător de autovehicule mondial timp de 5 decenii.
Epocile se schimbă, important e să se schimbe în bine.
Pana la urma, si Tesla Motors va cadea si alte marci vor ajunge mai importante. mai tine minte cineva cand Motorola si Nokia erau cele mai gasite de pe piata? asta era inainte de Smartphone-uri.
Abia s-au ridicat, mai e mult până vor cădea
Asa este, dar toate la timpul lui. cand am postat Intrebarea asta, aveam si Tesla in minte, dar si alte marci existente, car vor intra si ele pe piata Electrica. dar totusi, tu cat crezi ca vor costa Masinile electrice in viitor? ma refer si la alte marci Auto care vor face si ele modelele lor, ca doar nu va fi Tesla la infinit.
Petrolul se termina in vreo 50 de ani, deci nu vor avea de ales.
asta e o mare minciuna pentru ca pretul sa creasca mereu pe plus, in fapt cat petrol exista nu se stie, dar daca e putin pretul creste, sunt multe locuri unde este petrol si se stie asta
La momentul asta sunt foarte scumpe, dar vor ajunge, ca sunt bani multi prin Romania.
De ce crezi tu ca Romania va fi "afectata" de masinile electrice?
Cred va fi afectata in sensul ca se poate schimba situatia de zi cu zi a oamenilor, cumva... de exemplu, poate vor fi proteste legate de electricitatea consumata de masini, sau vor zice unii ca cele electrice fac si mai multa poluare decat cele cu benzina, de exemplu. sau se poate scumpi curentul din casele oamenilor ca sa mai aduca curent la Masini.
Poate nu esti in tema cu elementele "poluantele", de crezi ca este posibil ca o masina electrica sa poate polua aerul.
Un bec aprins polueaza ceva?
Ei bine, ala merge cu electricitate!
Ar trebuii sa cunosti un pic despre combustibilii folositi in industria auto, ca sa poti face diferenta.
Motorina de exemplu, este cel mai poluant combustibil folosit acum, in industria auto. Benzina fiind mult mai putin poluanta, iar electricitatea, fiind nepoluanta, de aceea se si tinde spre ea, ca viitorul sa fie mai putin poluant pentru omenire!
Păi nici electricitatea nu se obține din surse nepoluante în proporție de 100%.
Atomo-centralele și termo-centralele sunt cele mai elocvente exemple. S-au făcut pași mari spre o energie curată prin panouri foto-voltaice, turbine eoliene, dar mai e multă pâine de mâncat până vom obține energie 100% regenerabilă.
Și nici nu e rentabil economic, când tu iei energia de la soare, și o vinzi, o captezi mereu, care e fundamentul pentru care ceri bani, în afară bineînțeles de a amortiza investiția?
Nu, Becul nu polueaza, dar eu am zis de Masina electrica, nu Becul. si am zis ca unii oameni vor crede asta si unii cred deja. dar acei oameni sunt putini, ca o picatura intr-un ocean.
Au aparut demult panourile solare care capteaza energia!
Nu costa foarte mult si investitia face o diferenta enroma.
Australia le foloseste de cel 10-15 ani incoace, fiind instalate pe aproape toate casele, ca omul sa reduca comsul de energie electrica de cumpaart, si sa o ia de la soare.
Avem panouri electrice si lumini stradale cu baterii solare!
Da asa este, si Electricitatea poate fi poluanta, in unele cazuri.
Știu, a devenit rentabilă producția în masă de panouri solare.
Eu mereu ma intreb de ce nu se pun in toate deserturile panouri solare? sunt atatea deserturi... desertul Sahara, desertul Arabiei, desertul Australiei, desertul Atacama, desertul Gobi... nu inteleg de ce nu se pun in toate deserturile alea panouri solare. poate ca panourile sunt prea scumpe de facut? eu cred ca e o idee buna, pe hartie cel putin.
Raspunsul este simplu si logic: pentru ca nu se poate lucra acolo, fiind conditii vitrege de munca, deci imposibil sa montezi panouri solare in mijlocul desertului, unde sunt temperaturi ori foarte ridicate, ori foarte coborate.
Dar sunt panouri solare instalate peste tot in Australia, inclusiv centrale eoliene.
Da asa este. si eolienele ar fi bune, dar doar in zone cu vant extrem.
Cum care e fundamentu pentru care ceri bani? Dar tu crezi ca elionele alea, sau panourile alea gata leai pus si dormi linistit sau cum? Alea nu trebuiesc intretinute? Tu crezi ca pui o eoliana si te mai duci la ea peste o suta de ani sau ce? Ai om acolo, ai oameni care trec periodic le verifica le greseaza le parfumeaza, apoi cablurile, liniile de transport cine le plateste? Vorbiti si voi asa faceti prezenta cred Du-te si vezi panourule solare toate is roase de sobolani rod sobolanii la greu cablajele, mereu trimit astia personal sa le schimbe.Deci toti acesti oameni, toate piesele, ce alea nu se uzeaza? Panourile trebuiesc curatate si etc pfff cu nu ai pe ce cere bani? Stii vorba aia multi vad putini cunosc, cam asa si cu astea. Energie fara bani nu exista, n-a existat si nici nu va exista vreodata in tot universu asta.Asta asa ca idee.
Iauzi alta perla becu nu polueaza hai ca sunteti tari bine Dona alba da tonu, ii arde capu ca un bec orice polueaza pe lumea asta.Un bec nu polueaza spune ea? Dar curentu ala electric de unde vine ca becu ala sa functioneze? Aud? Nu cumva vinde curentu ala de la o centrala termoelectrica care polueaza la greu? Frate ce destepti mai sunt unia.Dona mai se lauda ca are si nu stiu ce scoli sau poate o confund.Deci si curentu care vine de la o hidrocentrala tot polueaza, nimic nu este zero poluare.Hidrocentrala aia din cei facuta? Motoarele alea firele alea nu au poluat cad au fost produse? Pff auzi becu nu polueaza ca functioneaza cu electricitate, electricitate care este produsa de hidrocentrale si centrale atomice mare parte hai mai aveti perle de astea ca eu ma amuz
Becul, si Electricitatea in general chiar polueaza in unele cazuri. dar Petrolul polueaza la fel da ca nu si mai mult. (cei mai multi cred ca si mai mult)
tu care crezi ca polueaza mai mult? la fel?
Daca devine piata automobilelor electrice tot mai accesibila, cu siguranta vor ajunge sa circule destule si la noi. O sa existe si piata sh pentru ele, deci nu cred ca o sa mai prefere cineva masinile cu ardere interna.
Sunt de acord. unii oameni vor tot ce e mai ieftin, si nu cred ca e ceva rau. dar ma intreb, cu cat devin Masinile electrice mai comune, oare vor fi la fel de scumpe ca Masinile cu benzina, sau vor fi mai ieftine? cu siguranta nu la fel de ieftine ca un Televizor, dar tot destul de ieftine.
Romanii o sa continue cu masinile pe benzina deoarece veniturile nu o sa creasca prea mult...Romania se va dezvolta daca o sa apara tot mai multe masini electrice, insa e nevoie si de un salariu mai generos.
Deci tu crezi ca Masinile electrice vor fi mai ieftine sau mai scumpe decat cele cu benzina? si cam cat din populatie crezi ca va folosi cele electrice?
Petrolul se va termina, dupa anul 2010 asta e clar si stie toata lumea. dar daca se termina mai repede, sa zicem in 20 de ani? si daca se termina Petrolul, cat de ieftine vor fi Masinile electrice? crezi ca vor fi mai multi soferi sau pietoni daca raman doar Masinile electrice?
Mai repede se inmultesc masinile electrice, decat statiile de incarcare. Bani investiti in masini o sa fie mereu, dar unde sunt banii pentru statiile de incarcare? Le putem numara pe degete cele din Romania, dar in strainatate este o normalitate sa poti incarca masina oriunde. Romania va scapa de multa poluare prin utilizarea masinilor elecrice, iar cele diesel sau benzinare vor exista si ele la nesfarsit, nu o sa dispara, stai linistit.
Pai toata ideea cu Masinile electrice a venit fix din cauza Petrolului (diesel, GPL, motorina, s-a.m.d) care pana la urma se va termina. (dar nimeni, nici eu, nu stie cand se va termina, dar tot ce se stie e ca se va termina in cateva decenii) daca ramanem fara Petrol, ramanem si fara benzinarii, deci alternativa ar fi statiile de incarcare. eu cred ca cu cat ramanem mai mult fara Petrol, cu cat mai multe statii de incarcaree vor aparea, si in Romania si in alte parti ale lumii.
Dupa cum ai spus mai sus, nimeni nu stie cand se va termina petrolul, dar chiar crezi ca noi vom mai trai sa vedem acele vremuri unde in jurul nostru sunt numai masini electrice, iar masinile diesel/GPL disparute? Mereu se va explora pentru a descoperi zacaminte de petrol, inca nu a reusit nimeni sa exploreze nici macar 15 % din total. Intr-un final n-au alte optiuni, decat sa faca si romanii ca restul oamenilor. Nu stiu daca ai auzit de o descoperire foarte importanta a unui roman, care a facut motorul cu apa, este recenta treaba si multi straini ii ofera un viitor mare. Cine stie ce se va mai descoperii peste 10-20 de ani.
Motorul cu apa? suna interesant, dar s-ar putea sa se vrea atatea motoare cu apa incat se va lua si apa din Oceane ca se puna apa in motoare, si din cauza asta e un pericol prea mare ca toata apa sa fie consumata si faca toata planeta intr-un Desert. poti sa spui ca sunt gresit, dar nu vreau sa pierdem si apa ramasa, chiar daca Oceanele lumii toate puse in totel fac approx 70% din pamant.
Nu se pierde, este circuitul apei în natură atât timp cât avem păduri bineînțeles.
Apa planetei consumata de motoarele masinilor? Cand pe aceasta planeta va disparea apa, sunt convins ca din multe alte cauze va disparea, ci nu din cauza motoarelor. Si dupa cum am spus mai sus, nu o sa fim martori la asa ceva, nici noi, nici stranepotii nostri. Omenirea va coloniza spatiul si va face lucruri extraordinare in cele din urma, asta daca nu se vor omora intre ei pana atunci, prietene!
Nu se stie, nimeni nu stie, aproape toti, daca nu chiar toti, doar speculeaza. dar ce am spus despre Apa si motorul, ala este cel mai rau caz.
Așa se spunea în anii 60-70, că vom coloniza Luna și Marte, apoi vom călători în sistemul solar. Well nu prea s-a întâmplat asta nu?
Avem doar o stație spațială internațională, o droaie de sateliți, și planuri.
Cei de acum 50-60 de ani, erau limitați de tehnologia din timpul lor, și noi cu limitările tehnologice actuale, și așa mai departe.
Mda... si problema cu Padurile mai ramane. oare se va gasi un material din care se poate face hartie ca sa nu se mai taie copacii? am auzit de Hemp, dar nu sunt sigur...
Canepa din aia se poate face hartie la greu. Daca sar cultiva canepa sar duce toti astia cu lemnu de rapa.De ex in America canepa este interzisa aia de textile, a fost interzisa tocmai din cauza asta ca uni industriasice foloseau lemnu a vazut o amenintare la adresa lor au tras sfori si asa guvernu a interziso.Au bagat chestia cu drogu si gata.Dar din canepa se face hartie la greuNo sa aiba incotro, or sa o foloseasca, daca nu cumva in unele parti poate se si foloseste.
Da... Canepa este o amenintare pentru industria taiatului de lemn. dar pana la urma o vor folosi pentru a face bani.
Am vorbit cu unul din profesorii mei de chimie din liceu acum câțiva ani, care a lucrat în nenumărate industrii, de la genetică până la parfumuri.
Se prezice că se va produce combustibil cu ajutorul micro-organismelor, practic, dacă nu trecem pe energie nucleară, această sursă va înlocui piața combustibililor fosili. Va fi foarte ușor de produs.
De asemenea, este și piața etanolului care poate înlocui combustibilii fosili.
Dacă se întâmplă acestea de mai sus, mașinile electrice vor rămâne prea puțin rentabile din punct de vedere al costului.
Totuși, se pot cumpăra mașini electrice cu ajutorul subsidiilor. UE probabil va continua să ofere subsidii mașinilor electrice, dat fiind că Germania a investit masiv în eoliene, încât sunt dăți în care Germania produce prea mult curent, pe care e obligată să îl exporte în țările vecine, altfel s-ar pierde.
Eu cred ca o sa sarim etapa asta cu masinile electrice deoarece nu este rentabil.Trebuiesc create puncte de alimentare,masinile sunt foarte scumpe si cel mai important,infrastructura, adica sosele, autostrazi care sunt "papate" de Daddy Dragnea si lipsesc cu desavarsire.Din ce am inteles, Romania are un plan:o sa fim prima tara din lume care v-a folosi masinile ce vor zbura, astfel nu o sa mai avem nici un fel de problema cu asa ceva.PS: "Acest comentariu este un pamflet si trebuie tratat ca atare".
Imi pot imagina cum Masinile electrice si statiile de incarcare vor fi folosite pentru furarea banilor ca si Autostrazile acum.
Vor ajunge sa avem masini care descompun apa in hidrogen si oxigen, care sunt foarte eficiente, si nu prea vor romanii masini electrice( renumita frica a romanului) si cele diesel (se poate produce biodiesel care nu e un combustibil fosil)
Cred ca Masinile de care zici tu vor face concurenta celor Electrice. la fel ca si curentul alternativ (Tesla) vs curentul direct (Edison). (ca analogie, ca tot Tesla e numita si marca auto a lui Musk, chiar daca nu merita numele ala dupa parerea mea)
La un moment dat vor ajunge, însă va dura ceva mai mult decât în celelalte țări.
Să nu uităm că prin țările dezvoltate întâlnim trenuri ce merg pe "șine", în timp ce noi mergem tot cu mocănița. Știu că sunt în foarte puține locuri, însă distanța dintre noi și lumea cu adevărat civilizată și dezvoltată este destul de mare.
Încet, încet, diferențele devin din ce în ce mai puțin importante, însă ne vor urmări cel puțin câteva zeci de ani.