| Ash00 a întrebat:

Credeti in biblie? Biblia a creeat un fel de paradox! Spune sa nu judecam dar practic biblia ii judeca pe oamenii din lgbtq. Pana la urma care e adevarul? Vreau raspunsuri de la oameni maturi, nu de la copii care isi bat-joc!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| Feitan a răspuns:

Vrei raspunsuri de la oameni maturi la o intrebare de copii, orice om cu capul pe umeri cu o minima cultura stie (nu, nu crede, stie), ca biblia e o mizerie scrisa si rescrisa de n-ori ca sa se plieze pe credintele din prezent. ( Cu o putina documentare si o gandire obiectiva poti sa iti dai si singur seama ca o carte scrisa pe vremea cand lumea considera fulgerul ceva pedeapsa divina sau blestem nu poate sa aiba absolut niciun adevar.

| Ash00 explică (pentru Feitan):

Ai dreptate!

15 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Aoleu, dar ce legatura ai facut acolo cu LGBTQ.

In primul rand, sa nu facem confuzie intre a judeca, si a folosi unele metafore care s-au pierdut cu timpul si nu mai sunt intelese, aproape deloc acum.

In al doilea rand, adevarul nu putem sa ti-l spunem, pentru ca fiecare isi da cu parerea, fiecare deduce ceva pe baza dezvoltarii sale si a perceptilor din momentul de fata si de pana acum. Tot ceea ce judecam noi, este strict omenesc, gandit cu un "creier", iar adevarul ABSOLUT legat de orice subiect de genul, nu poate sa ti-l spuna nici un om sau forma pe care am putea-o noi intelege happy Si aici ma refer la existenta. Deci aici doar pareri poti sa afli. Si nu numai aici, peste tot in general.

Trecand mai departe, chiar tu ai judecat putin cand ai facut referire la copiii care "isi bat joc", plus ca niciun copil nu ar zice ca el s-ar incadra in aceasta categorie si nu ar raspunde.

Legat de prima intrebare, daca cred in biblie, nu este o credinta asta, nu este ceva in care crezi sau nu crezi, este ceva scris, iar intr-o lume ideala, poate principiile aplicate si deduse de acolo ar fi un adevar universal si absolut. Dar, din nou... nu putem sa stim sigur asta. Pana si persoana care este sigura 100% de ceva... este doar un om big grin. Apa ia forma recipientului in orice loc din lume, asta este ceva universal, parerea oamenilor nu prea.
Eu cred in Dumnezeu, ca existenta si ca punct 0, evolutie si alte lucruri despre care as putea sa scriu foarte mult, dar probabil nu este cazul. Nu cred in Satana si alte lucruri "rele" pentru ca prin deductie logica, acestea nu exista, exista doar "ceva" si atat.

Da, biblia a creat un paradox si nu numai. Sunt mai multe lucruri si fapte paradoxale, care nu sunt logice, dar exista.

Concluzia mea, este ca inainte sa "judeci" chiar si intr-o masura cat de mica ar fi ea, trebuie sa accepti ca exista si alte pareri, niciodata nu suntem siguri decat de putine lucruri in lumea asta, iar totul este trecut prin prisma creierului tau. Si sa iei in considerare ca mai sunt 7.830.566.741 de creiere in lumea asta (cel putin active big grin ).

O seara minunata iti doresc! ^_^

| siriusblack98 a răspuns:

Biblia a fost scrisa si re-scrisa de sute de ori de-a lungul timpului. A fost modificata, pasaje intregi au fost eliminate si inlocuite, fiecare ''invatat'' si-a adaugat cate o nota personala si e normal sa se contrazica de la o pagina la alta. Faza cu lgbt...e o chestie scoasa tot de mintea omului. Nu a venit Dumnezeu pe pamant sa zica ''va iubesc pe toti dar nu si pe Marcel si Gheorghe care se pupa acolo langa grajdul vacii''. Daca Dumnezeu este asa cum ne este prezentat in Biblie si de catre biserica, il intereseaza mai mult cum a fost Marcel fata de semenii sai atat cat a trait decat daca s-a lins cu Gheorghe sau cu Maria.

| StrongHeart a răspuns:

Pot sa te intreb ceva.De ce se atrag plus cu minus intotdeauna dar plus cu plus sau minus cu minus se resping?
Lasand biblia la o parte, exista si legi nescrise.Le respecti, ai viata, le ignori, te pierzi pe drum.

| Mieeez666 a răspuns:

Biblia e cel mai mare joc de telefonul fara fir.

| NotNamed a răspuns:

Https://www.vezi-online.eu/seriale/ancient-aliens-2010/
Uita.te la serial-documentarul asta si îți vei da seama usor ce si cum inca din primele episoade.

| DarthNiger a răspuns:

Asa cum s-a spus deja, Biblia a fost rescrisa de multe ori si nu mai exista nimic original in ea si nimeni nu stie oricum ce se afla original in Biblie oricum, deci nu avem cum sa iti spunem noi si nimeni altcineva ''adevarul'' despre Biblie si asa mai departe, fiecare om are propriile sale idei dupa care se pliaza in viata, eu sunt crestin insa nepracticant adica nu consider ca trebuie sa mergi la biserica in fiecare zi ca sa iti ''caiesti sufletul'' sau sa tii posturi negre si tot asa, eu mereu am considerat ca credinta este in suflet, in gandire, daca mergi la biserica si respecti toate traditiile crestine asta nu te face un credincios desavarsit, oricum asa cum am zis, sunt crestin si nu am nimic personal cu comunitatea LGBTQ+, fiecare persoana este egala in fata tuturor fiindca asta inseamna sa fi crestin, sa nu judeci o persoana dupa propria mentalitate sau sa iti creezi standarde despre cum ar trebui sa fie un om, omul e pur si simplu om.

| Ash00 explică (pentru DarthNiger):

Te felicit! Ai o gandire matura! Imi pare rau ca este prea tarziu ca sa ti dau funda sad

| DarthNiger a răspuns (pentru Ash00):

Multumesc pentru apreciere, insa nu am raspuns pentru funda fiindca am vazut deja ca funda a fost data, am raspuns din dorinta de a imi expune parerea si de a incerca sa raspund cat mai bine la intrebare astfel incat sa nu ramai cu dubii.

| Ash00 explică (pentru DarthNiger):

Apreciez!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Drept să-ți spun, nu sunt homofob, dar nu voi susține niciodată lgbtq.

Biblia are numeroase interpretări, în orice religie există un set de interpretări. Să luăm un exemplu mult mai apropiat de situație - incestul, care este considerat păcat mare - și există consecințe serioase (mutații puternice ale genelor, malformații mari pruncilor).

Biblia este ca legea. Poți să dai în cap, să spargi, să bei, să omori, nimeni nu-ți interzice - dar vor exista consecințe. Iar biologic vorbind, noi am fost concepuți pentru a ne înmulți. Imaginează-ți să fim toți homosexuali, garantez că asta ar aduce extincția noastră.winking

| Ash00 explică (pentru anonim_4396):

Faza este ca oamenii asa se nasc. Nu au cum sa-si schimbe orientarea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ash00):

Cum să se nască așa? Homosexualitatea nu este ereditară, nu există o infromație genetică de acest fel, deci nu este o boală. Mai mult decât atât este o alegere conștientă sau mai puțin conștientă, pe care eu o respect. Acum zeci de ani era clasificată în rândul Psihozelor.

Așa că, homosexualitatea este exact ca și clubul alcoolicilor anonimi. Dacă crezi că-ți ruinează în vreun fel viața, te tratezi sau încerci. Așa că nu este o boală, este o atracție. La fel cum mie îmi place loialitatea, ție s-ar putea să-ți placă cu totul altceva.

| Ash00 explică (pentru anonim_4396):

Tu daca esti baiat te ai putea indragosti de un alt baiat? NU! Eu am experienta PERSONALA! NU EU AM VRUT SA FIU ASA! Nu este o alegere! Cine dracu ar vrea sa fie asa!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ash00):

M-am informat, ai dreptate. Totuși greșești foarte mult undeva. "Cine dracu ar vrea sa fie așa". Înainte să iubești pe cineva, sau să fii atras de cineva, iubește-te pe tine. laughing