supadeceapa
| supadeceapa a întrebat:

Cu ce tari suntem demni a ne compara? Tot vad romani care compara Romania cu cele mai dezvoltate tari din lume, desi noi suntem undeva la nivelul Moldovei si Bulgariei. In afara de domeniul IT, viteza la net si cateva peisaje, ce mai face Romania demna de comparat cu tari precum Germania, Elvetia, Danemarca etc?

Un comentariu gasit pe Youtube:
Excelam in toate! De ce nu suntem cea mai dezvoltata si bogata tara din lume?

Ce parere aveti? laughing Excelam in toate?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu zic ca suntem mediocri în toate, totuși suntem peste Bulgaria și Moldova. Cu o Simona Halep și o Românie turistica nu se face primavara

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Citeste trecutul poporului roman si realizariile sale de-a lungul timpului si iti vei da seama de ce in prezent suntem in situatia asta.

| mastadont a răspuns:

Nu excelăm în toate însă în prostie suntem primii. Eu ne-aș compara cu Bulgaria, polonia, serbia... Am fost în slovacia și sunt cu mult peste noi, Cehia la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai demult se zicea ca de la Carpati in est incepe RUSIA big grin
Daca am face comparatie Romania e cam pe acelasi nivel cu celelalte state Balcanice, singura diferenta e ca Romania a dezvoltat o miscare anti-rusa, asa ca Romania a ramas la mijloc intre (culturiile vestice si estice),

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi în Moldova, plimbă-te prin Chișinău și apoi compară. big grin
Și peste Bulgaria suntem.
Apoi, te poți compara cu cele din jurul nostru, suntem un pic sub Polonia, poate egali cu Ungaria, etc.

| supadeceapa explică (pentru anonim_4396):

Am fost in Moldova, e saracie si coruptie ca si aici.

| anonim_4396 a răspuns (pentru supadeceapa):

E mult mai rău ca aici, Dodon e mai nasol decât Iohannislaughing

| supadeceapa explică (pentru anonim_4396):

Da

| venividivici2017 a răspuns:

Ca oameni si tot ce tine de noi in felul cum ne comportam as putea spune ca ne putem compara cu Polonia.Aceleasi gusturi de mancare, mancaruri similare, aspect foarte asemanator.Dar tinand cont de infrastructura, suntem mult in urma lor.Slovacia poate, Lituania, Bulgaria...nici o sansa sa ne comparam cu cei din Vest si asta datorita politicii de tara, politicii penale care ne arunca la zeci de ani distanta in urma acestor tari.