Ti-am zarit intrebarea si vreau sa-ti povestesc ceva.
Asta vara, am avut ocazia sa petrec timpul in Germania, cu familia.Am ales sa inchiriem un loc la tara.Cand am ajuns, gazda noastra, un domn de vreo 70 de ani,ne-a intampinat cu bucurie si,din una-n alta,nerabdator,ne-a aratat ce fericit este ca am intarziat o zi pentru ca el a cumparat de pe net steagul Romaniei,pe care dorea sa-l arboreze in gradina,sa ne faca noua o surpriza si sa stie si vecinii sai ca, timp de o luna, el are oaspeti din Romania.Pe mine m-a blocat, nici nu stiam cum sa reactionez! Steagul intarziase si-si facuse griji ca noi vom ajunge si surpriza sa nu se va putea implini.Ne-a dus in gradina unde flutura steagul printre meri, tufe de zmeur si crizanteme pitice.Neamtul asa credea ca se respecta oaspetii si vedea in gestul lui o dovada de generozitate.N-avea idei preconcepute ca romanii sunt toti niste hoti etc.ba chiar era mandru ca in casa sa vor locui romani.
In fiecare dimineata,cand ieseam sa-mi beau cafeaua,dadeam cu ochii de steagul ala care-mi facea asa un dor de prietenii din tara,de muzica noastra etc.
Ce fain a cazut in mine gestul neamtului, eu n-am cuvinte sa-ti descriu atitudinea.Pur si simplu asa am eu noroc sa dau peste astfel de oameni!
Ma feresc de cuvinte mari, dar iti las zambetul meu larg...
Pentru mine este dubla sarbatoare, pe langa Ziua Nationala este si ziua mea de nastere, asa ca ma alatur tie si urez La Multi Ani tuturor romanilor, oriunde s-ar afla. Multa sanatate si bucurii!
Mulțumesc, April!
La mulți ani, Domnul Ioan!
La mulți ani tuturor românilor!
Multumesc NOname. Toate cele bune si tie!
Mulțumesc.
La multi ani Ioane. Ma bucur ca te afli printre noi.
Ma alatur si eu, si transmit: la multi ani tuturor romanilor!
Si un sincer La multi, multi ani domnului Ioandelasal! (Sa aveti multa sanatate si tot ceea ce inseamna 'prosperitate'!)
Numai bine, tuturor.
Apreciez entuziasmul, nu pot spune ca sunt de acord.E tarziu pentru noi, romanii, sa mai speram la tinerii harnici si cu minti stralucite. Apropos, ai vazut rezultatele la BAC de anul acesta.Nicio stralucire pe acolo, doar ceata si intuneric.La multi ani, Romania, tie ca tara, ca inca mai esti trecuta pe harta ( deocamdata! )
Bati campii.
Tineri harnici? Glumesti...
Minti stralucite? de-asta nu avem nimic si nici cu ce ne mandri, din cauza "mintilor stralucite". Sunt cateva, dar bine ascunse.
Bag puta in ea Romania.
Hmm,frumoasa ipocrizie se mai gaseste in tara de 1.12.Asta cu mandria e praf in ochi; tara e in colaps in realitate.Gradina Europei? Avem cele mai multe gropi de gunoi necorespunzatoare din UE. Tineri harnici si cu minti stralucite? Cazurile rarisime ce corespund caracterizarii se cara in Canada, Norvegia, sau USA.Restul de ''tineret, mandria tarii'' ori se pierde pe drum, ori de la 12 fac nu mai zic ce in toaleta scolii.Hai,la mult' ani Romanie,sa ne traiesti, tara noastra de glorii si de dor, inca vreo 20 de ani, pan' te distrugi de tot!
Nu pot fi mandra pentru o intamplare. Ma mandreesc doar cu ceea ce realizez eu prin munca / efort propriu.
Am putea sa avem o tara frumoasa, natura a fost generoasa cu noi dar nu stim sa o ingrijim si sa-i punem frumusetea in lumina. Poate ca unele locuri au ramas frumoase si nu au ajuns marlanii sa le strice dar avem o problema. Cum ajungem in acele locuri frumoase cand avem liber cate o zi 2 si ne sunt necesare " mii " de ore sa putem ajunge acolo?
Cu toate că suntem despartiți de hotar pe Prut, să știți că flacăra Română mai arde-n Basarabia, La mulți ani Români!
Trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Ţara Românească.
Exact! Romania este o tara foarte frumoasa! Trebuie sa ne mandrim ca suntem romani!
FreddieM întreabă: