Legi bune pentru oameni si unia care sa le aplice,aia e tot.
Cnad schimbi oameni pentru a aseza in locul lor alti oameni,rezultatul este exact acelasi de dinate de a schimba ceva,adica nu se schimba nimic.
Cand schimbi legi, le faci bune, atunci schimbi si oamenii pentru care dai acele legi.
Omul este un animal si ca orice animal se comporta ca atare, trebuie sa ai grija de el, sa il duci pe unde trebuie, altfel o ia aiurea
Chestiile astea se fac prin aceste legi.Prin legi drepte,cinstite se obtin si oameni cinstiti.
Un om cinstit,ca de fapt toti is cinstiti initial deci orice om luat si pus intr-o fctie,un om caruia ii dai putere intr-un sistem corupt va deveni hot automat.
Orice hot cat de mare ar fi el,pus intr-un sistem care sa nu-i mai permita sa fie hot,va deveni cel mai cinstit om
Deci dupa cum observi nu oamenii is cei care sunt cinstiti,LEGEA face oamenii sa fie cinstiti.
SUA cand s-a format,vad ca cativa pe aici bat gardrurle la greu,conducatorii lor desi erau bogati,aveau afaceri,erau scoliti,au facut legi egale pentru toti,deci au dat legi uneori impotriva oricui,chiar impotriva propriului guvern daca aceasta ar fi incercat ceva rau impotriva oamenilor.
Cand ai legi logice,unde nu lasi loc de interpretari,cand ai legi bune pentru oameni,alea vor fi valabile atata timp cat va existat omenirea asta.
SUA au legi de genul asta,au lelgi care spune clar orice ticalos,orice talhar prins,dovedit este exclus din viata publica,bine in afara de puscarie si ce mai primeste,deci odata certat cu legea nu mai poti fi nici portar la primarie,nu ai ce cauta acolo,banii aia cu care este platit acel portar is bani publici,banii oamenilor,ca urmare nu trebuie lasat unu certat cu legea sa pazeasca bunurile comunitatii
In RO si in restul lumi in general se practica inca feudalismul,cei ales inca se cred feudali,cas pe mosia lu tacsu odata ajusi acolo.
Cu asemenea gandire si cu asemenea legi niciodata nu va ajunge nimeni ca SUA.
Nu zic ca aia is perfecti dar is acolo sus.
Uite Rusia are resurse,are oameni dar is praf de ce? Pt ca is talhari,au legi corupte,la nimeni nu le pasa,fiecare trage doara pentru el nu pentru comunitate.
Atunci cand oamenii baga bani in ceva pe termen lung,ma refer ceva de genu sute de ani aia arata si spune multe.
Care tara europeana sau din alt colt de lume face asa ceva? SUA a facut si face asta,deci acei oameni nu se gandesc doara la ei,se gandesc si la urmasii lor.
Great inseamna de fapt sa fii OM aia e tot,toti sa ne respectam intre noi,nu sa ne furam unu pe altul.
America nu are orase sa zici wow,dar are altcreva,are SPIRIT iar ala te face sa te simti wow,de aia toti vor in america,sau f multi,in general oamenii din tarile unde nu se pot exprima.
Einstein, Tesla de ce au ales America? De ce nu au plecat din America, ii tinea cineva cu forta?
Toti oamenii marii au ales America oare de ce?
Pt ca America are legi mai bune, pentru ca omul este lasat sa se exprime liber, pentru ca oadata ce esti lasat sa te exprimi liber, gandesti si vezi lucrurile altfel si atunci faci bani si poti investi in alti oameni sa faci si mai multi bani si asa mai departe.
America s-a format pe un teritoriu ce nu ei l-au luat cu japca asa cum multi cred sau o spun.Pe atunci nici nu exista America,Anglia,Spania,Franta,Olanda Germania au fost tari care au luat cu japca teritorii,dar SUA nu,dupa ce s-a format sa vina ala sa arate ca a luat americanii cu japca un teritoriu cat de mic.
Unde mai pui ca America s-a format pe un teritoriu gol era pustiu peste tot,bastinasii nici roata nu o inventase de aur si alte resurse ce sa mai vorbim,ce au mostenit americanii de la bastinasi? Pene de vultur arcuri cu sageti si atat.
Dasca ne referim la Franta,Spania,Anglia, astia da au jefuit lumea asta de tot ce aveau, dar uite ca nau ajus cine stie ce
SUA formata pe un teritoriu pustiu avea oameni care voiau sa se exprime liber, sa traiasca liber asa ca au dat legi pentru ei, apoi au ajuns unde sunt astazi.
Problema este ca ei au ajus acolo de cand sau format ca tara si de atunci nu a mai coborat deloc
Cadn zici Great si esti in RO sau altundeva nu simti nimic, dar daca traiesti in amemrica si spui simti un fior simti ca acel cuvant inseamna ceva.
Cred ca cei care au format America erau un fel de dzei
Se poate scrie o carte despre asta.
Pe scurt: creier, munca multa, ambitie si exploatarea altor tari.
Datorita criminaliilor. Tot ce este astazi in U.S.A. a fost construit pe baza imoralitatilor (ex: colonistii care au ucis indienii numai pentru a cuceri teritoriu).
USA e un mare rahat ca sa zic asa, cred ca intelegi tu la ce ma refer.
USA e o tara in care oricine și-ar dori să trăiască, cea mai dezvoltată și prosperă și civilizată tara.Mi-ad fi dorit să mă nasc în New York, Washington etc e super acolo.Nivelul de trai e ridicat și e diferența de la cer la pământ între sistemele lor de sănătate și educație și sistemele noastre ale Romania.USA e un vis pentru oricine.
Stii tu ca este adevarat ce spui? Pe ce te bazezi cand faci aceste afirmatii?
Iti zic eu pe ce te bazezi,te bazezi pe ce toiau bagat aia in RO sub gusa si inca iti mai baga,tie si multora ca tine.
Trebuie sa fii destul de tare si cu ceva minte sa poti evita ce baga aia in tine.
Nu e vina ta,este vina sistemului aluia corput,mincinos si asa mai departe.
Tu nu poti gandi cu capu ala cel ai pe umeri? Cineva ti-a pus cap acolo si poate si ceva in el,nu il poti folosi chiar deloc?
Doara incepe sa gandesti,sa iti pui intrebari simple si tot tu sa incerci sa dai si raspunsuri.
RO si romanii mereu au fost invatati ca ei is cei mai destepti,cei mai frumosi si asa mai departe.
Ok incearca sa gandesti,fa comparatii, intre RO si alte tari care stau mai bine ca noi.
Cauta, informeaza-te ce situatie are RO si ce situatie au alte state, apoi intreaba-te de ce este asa?
O sa incerci sa dai un raspuns care nu este al tau, care este tot al alora car iti baga pe gat tot felul de timpenii, o sa spui ca RO nu este lasata sa se exprime.
Ok nu este lasata cum asa? Asta te intreb eu.Cu oamenii aia cei mai desptepti de pe planeta cum este oare posibil sa te tina niste prosti in stagnare?
Deci daca incepi sa gandesti o sa descoperi usor usor adevarul, dar ala adevarat nu gogosile ce le vand cei care conduc acolo.
Totu e numa o minciuna de la istorie pana la sport sau ce mai vrei tu.
America e aia rea, americanii is aia cei mai prosti, cei mai urati si mai grasi de pe planeta, dar cum dracu se face ca is nr 1 habar nu am.
Aaaa uitasem nr 1 este Halep sincer nu ma pot abtine sa nu o amintesc, auzi e nr 1 sau era dar e a saraca nu castiga mai nimic in general dupa cum observi cam cu asta se lauda RO cu nr 1 care de fapt nici numarul 15 nu era
Care poveste mai este vehiculata? Aia cu RO mare granar al europei, mare putere economica intre cele 2 razboaie alta minciuna si poveste frumoasa pentru romani.
Deci incepe sa te informezi dar bine si cei mai important incepe sa gandesti cu capu singur ca de aia il ai acolo pus.
Cand o tara este bogata,cum este America,tara care na jefuit pe nimeni aia arata ceva,da da aia arata multe,pe care tu nu le poti pricepe pentru ca ai fost de mic indoctrinat cu povesti frumoase despre tine si tara ta.
Povestile is frumoase nimic de zis,dar trebuie sa facem diferenta intre realitate si vise sau povesti.
Cum zic este frumos sa visezi dar trebuie sa mai si te trezesti altfel risti sa nu mai iesi din prapastia unde ai alunecat.
Cand faci afirmatii e bine sa aduci si ceva explicatii,dovezi,nu dara vorbe.
Eu ma uit,vad ca f multa lume vor sa ajunga in America,vad America undeva sus la orice nivel,deci astea is dovezi,le vede oricine,nu e nimci ascuns.
Tu ce dovada ai ca e cum spui tu? Mda asa ziceam si eu doara ce ti se arata s,pune la tv,radio etc aia stii tu si atat.
Stii ca in America is orase intregi de germani? Stii ca germanii vor sa vina si acum in America? Eu am intilnit germani si am fost mirat,am intrebat ce cauta aici si au zis cum ce? Aici le place au raspuns.
Am intrebat dar Germania e mare,e tare,iar ei au raspuns da de unde si erau oameni normali,simpli ca noi toti,dar nu mai erau curiosi de Germania.
Sint aici englezi din Anglia care la fel au spus ca aici e casa lor eu ca si roman raman mirat normal,ca avem gandurile alea ca America e naspa,ca Anglia Germania is cele mai tari,mai bune etc.
Ca sa intelegi trebuie sa studiezi sistemul american si sa incerci sa intelegi de ce este asa si de ce nu e cum gandim noi europenii.
Nu trebuie sa ne fie rusine sa recunoastem cand altii is mai buni,sau cand noi sintem slabi,sa recunosti chestiile astea este un inceput,bun zic eu,sa recunosti ca atat poti,dar sa vrei sa poti mai multi sa si incerci asta,nu doara sa iti para rau ca vecinu are mai multe ca tine si sa faci ceva sai dai in cap,ori sai pui bete in roate sa nu mai poate sa faca mai multe.
Daca vecinu face,tu de ce nu incerci macar? Tie frica ca nu o sa iti iasa? Nu trebuie sa iti fie frica,incercad si esuind inveti,mergi mai departe si o sa apara si rezultate.
Rahat este RO o tara unde mereu a domnit legea stramba,de aia nu merge nimci in ro ca totu este stramb.
Nu caut eu sa te invat,doara am spus incepe sa gandesti singur,asa se ridica mai multi oameni,putini cate putini,RO are nevoie de oameni care sa gandeasca nu de oameni pentru care sa gandeasca altii in locul lor,sa gandeasca popa,guvernanti talhari si altii.
Poate ca imi obosesc degetele degeaba scriind astea,dar macar incer,odata poate si eu am fost cum is majoritatea romanilor,dar apoi am spus ca e bun sa ne oprim si sa gandim logic, avem nevoie de asa ceva, altfel nu-i bine deloc ce facem.
O tare este bogata nu ca ar detine bogatii, alea nu cad din cer, nu ti le da nimeni moca, o tara este bogata datorita oamenilor care locuiesc acea tara.
Sint tari care n-au deloc resurse dar stau mult mai bine decat RO.Nu te intrebi de ce? Sau cum au facut oamenii aia asa?
Bine raspunsul o sa fie ca au furat de la altii unia da au mai si furat dar sunt si care n-au furat si acu is bine sus.