| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

Cum a fost treaba cu revolutia asta pana la urma ca am vazut ca in fiecare an in decembrie se tot discuta si se redeschide dosarul revolutiei, pe posturiile tv de stiri pe net discuta astia pe Youtube pe forumuri. A fost revolutie s-au lovitura de stat ca nici acum nu se stie adevarul, pe net scrie ca URSS si SUA s-au inteles la insula Malta ca cortina de fier sa se desfinteze si toate tariile din pactul de la Varsovia au facut trecerea la capitalism pe cale pasnica dar in Romania a fost cu totul alt ceva. Deci pana la urma cum a fost treaba? Pe langa asta am auzit de la mai multi ca cica la noi nu a fost comunism a fost cu totul altceva.

4 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

La noi nu a fost comunism pur sange pentru ca au lasat Biserica Ortodoxa in pace. Adevarul adevarat nu se va stii niciodata. Am sa las parerea personala.
Ceausescu (mai degraba Partidul) nu prea a fost de acord cu politica de Perestroika, care prevea un comunism mai moale, in care oamenii puteau sa faca mai multe, etc. Cativa membrii, cei care vor forma mai tarziu Frontul Salvarii Nationale, au declansat revolutia pentru a scapa de Ceausescu. De asta a fost prins. Pentru ca nimeni de la putere nu il mai voia.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Wr3nch):

Fie vorba intre noi, parintii mi-au spus ca Romania atunci era de rahat dar acum dupa 30 de ani e si mai de rahat.

| suntserios a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Diferența e ca atunci făceau pușcărie dacă spuneau asta... Acum poți sa o scrii chiar pe net

| Kron5tadt a răspuns:

Revolutie? Unde?
A fost o lovitura de stat bine regizata. S-a mizat pe nemultumirea populatiei si au castigat. End of story.