| summer12 a întrebat:

Cum aflu daca o firma este fantoma? Ma intereseaza in special o agentie de recrutare personal muncitor pentru in strainatate. Nu intentionez sa plec momentan nicaieri, dar am auzit de cazuri in care agentia s-a dovedit a fi neserioasa. De ce criterii ar trebui sa tin cont inainte sa ma incred intr-o agentie? Exista o institutie care sa verifice astfel de firme? La cerere sau nu. Si daca ajung sa fiu pacalita, sa spun asa, cum imi pot recupera investitia(ca din cate stiu agentiile cer un comision substantial)?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand cauta la Registrul Comertului, sa vezi daca este inregistrata si care este starea ei, respectiv daca este in activitate. Apoi da o cautare pe internet, exista multe discutii in legatura cu astfel de firme si cei care au avut tangenta cu ele isi exprima parerea, mai ales daca este negativa. Poti intreba si la AJOFM, exista un functionar care se ocupa cu programul EURES. Dupa ce ai dat banii este foarte greu ori chiar imposibil(in cazul firmelor fantoma) sa ii recuperezi, in ultima instanta va trebui sa actionezi firma in judecata. Succes si numai bine!

| Salcianu_Otilia_1985 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Vreau sa stiu si eu ce inseamna AJOFM si cum pot lua legatura cu functionar care se ocupa de programul EURES?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Salcianu_Otilia_1985):

AJOFM este Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (somajul in termeni populari). Functionarul care se ocupa cu programul EURES este angajat la agentie. Mergi la sediul agentiei si intrebi ori dai un telefon la agentia din judetul tau.

4 răspunsuri:
| aumih16 a răspuns:

Sunt astfel de firme dar cele mlm desigur multi level marketing alea acolo sunt tot felul de secte de astea iar aia evident ca se numesc sectanti

| Salcianu_Otilia_1985 a răspuns:

Sunt curioasa ce inseamna AJOFM sau cum pot da de un functionar EURES.