anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum ajung tinerii să-i admire pe influencerii misogini? Nu credeti ca este timpul să începem să îi ascultăm mai atent pe băieți?

Folosesc termenul «misogin» pentru a mă referi la cei care își exprimă clar ura sau antipatia față de femei și fete, dar și, în sens mai larg, la promovarea unor idei sexiste atât despre bărbați, cât și despre femei.

Mii de oameni urmăresc videoclipurile și podcasturile produse de influenceri, în care ei dau sfaturi despre relații și cum să facă tinerii bani. Se știe deja că acest conținut are un efect negativ asupra atitudinilor, convingerilor și așteptărilor tinerilor bărbați, inclusiv în ceea ce privește rolurile de gen și relațiile dintre bărbați și femei.
Unii adolescenți au impresia că femeile și fetele obțin mai multe rezultate pozitive decât ei la locul de muncă și la școală și că, prin urmare, bărbații și băieții sunt dezavantajați și lăsați în urmă. Din cauza fetelor, cred ei, au mai puține oportunități.

Cum reușesc influencerii promotori ai misoginismului să-i atragă de partea lor pe băieți? Pe rețelele de socializare ei transmit mesaje intense emoțional și iau o poziție extremă. Astfel, formează o comunitate care gândește precum ei.
Printre cei mai vulnerabili și gata să se alăture unei asemenea comunități se numără tinerii izolați sau excluși din punct de vedere social (probabil ca VrRos de aici) sau care au în jur bărbați ce susțin că femeile trebuie dominate.
Mulți bărbați tineri și adolescenți se lasă influențați de fostul kickboxer Andrew Tate, care locuiește de câțiva ani în România și, în prezent, e cercetat pentru trafic de persoane și viol.
Nu doar Tate, ci și alți bărbați cu discursuri misogine insistă că societatea trebuie să revină la „rolurile tradiționale de gen".

Revenind la subiect:
Cum ajung tinerii să-i admire pe influencerii misogini?
Ce înseamnă să fii bărbat astăzi? Și ce goluri au umplut acești bărbați influenceri în viața tinerilor?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din prostie, lipsa de educatie, lipsa de creier...

| dullcat a răspuns:

Cel mai probabil acei tineri aveau deja imprimate asa subtil/timid niste idei care duceau in aceasta directie, fie din anturaj, fie din familie etc. deci nu a fost chiar nevoie de prea multa convingere ca sa ajunga la misoginism.Se stie ca inclusiv continutul online oferit ajunge la tine in urma stocarii datelor si tuturor cautarilor tale anterioare, deci nici nou, nu e nicio surpriza.

Nu au umplut decat un gol superficial, in sensul ca si-au insusit niste modele pe care in mod real ar trebui sa le gaseasca in parinti, profesori sau oameni cu carte in general, nu smecheri care au lovit jackpotul algoritmului de pe social media.E o idee proasta sa te lasi influentat de niste vedete de carton, iar asta se va vedea mai incolo cand vor da de greu.

| Sekim a răspuns:

Cand expui un exemplu intr o discutie care va starni controverse, asigura te ca dai si exemple corespunzatoare, nu spui ca x face y si apoi treci peste. In primul rand, pentru mine orice om care foloseste cuvinte de genul : „ misoginism ", „ feminism ", „ masculinitate ". „ sexism " etc., isi pierd toata credibilitatea si nu mai merita atentie, sunt niste termeni folositi cu atata ardoare de niste fiinte umane inferioare incat imi creeaza scarba. Nu il sustin pe Andrew Tate, are pareri gresite si pareri bune in functie de situatie, dar ai definit misoginism total gresit in contextul pe care l ai creat. Ai spus ca misoginism inseamna sa iti exprimi ura fata de femei, Andrew Tate venereaza femeile din clipurile pe care le-am vazut eu si spune clar : „ Nu exista lucru mai important in viata asta decat iubirea, o femeie care sa iti fie alaturi intotdeauna la rau si la bine, sa poti sa renunti la tot pentru ea ", asa ca, despre ce vorbesti mai exact? In al doilea rand, intrebarea ta e una foarte complicata cu un raspuns foarte simplu. Cum functioneaza x la atata lume daca x este total gresit? Pai simplu, lucrul acesta „ x ", in cazul nostru : promovarea unor idei gresite, functioneza pentru ca publicul este unul prost ( sa nu mai ocolim adevarul ). Din aceleasi motive vaccinul covid era "rau", din acelasi motiv lumea munceste toata viata 8 ore si nu te sustine cand incerci sa fii diferit, din acelasi motiv oamenii nu au valori morale si multe alte exemple.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Dragă Pixie, cred că faci o confuzie crasă între misoginism și "rolurile tradiționale de gen".
Orice persoană cu o minimă cunoaștere a antropologiei știe că bărbații și femeile sunt diferiți nu doar fizic, dar și sufletește și că de-a lungul timpului bărbatul și femeia au avut roluri separate, care făceau societatea să funcționeze. Acum am uitat că bărbații sunt diferiți de femei, am uitat că ambele sexe au roluri complementare, cu alte cuvinte am înnebunit, iar dacă nu ne revenim vom intra probabil într-un colaps social. Quos Deus vult perdere prius dementat.
Cei care promovează așa-numitele "roluri tradiționale de gen" nu sunt misogini, ci dimpotrivă, iubesc femeile mult mai mult decât feministele care luptă pentru egalitate, o idee automat distopică și cât se poate de iliberală (în sensul adevărat, european al cuvântului, nu pervertirea americană post-New Deal).

| doctorandus a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

De fapt, nu: în antropologie nu există conceptul de "sufletește". Acesta este un concept teologic, nu științific. Iar teologia este funcție din ce biserică/religie faci parte. Deci teologia nu este cunoaștere obiectivă, teologia constă exclusiv din subiectivism. Nu este un adevăr obiectiv că Dumnezeu există (eu cred că Dumnezeu există, doar că nu e un adevăr obiectiv). Nu este un adevăr obiectiv că rolurile tradiționale de gen sunt esențiale pentru buna funcționare a unei societăți umane.