| Dana2103 a întrebat:

Cum ajung unele state sa traiasca in paradis fiscal?
Nu mi se pare corect sa platesti impozite daca nici macar nu iti aduc un benefiu. Spre exemplu,platesti impozitul la casa,ai casa asigurata, nu platesti, nu ai asigurare sau sa fie obligatoriu impozitul pe proprietate dar sa si ai asigurare gratuita pentru asta
E un exemplu
Sau firmele la un anumit profit datorat statului sa aiba anumite beneficii

18 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Iarasi exprimare complet aiurea.
Nu statele "traiesc" in paradise fiscale. Unii cetateni straini, care nici macar nu traiesc in aceste state, isi stabilesc mai mult sau mai putin fictiv, domiciliul in asemenea state, care au impozite si taxe mult mai mici decat statele a caror cetateni sunt, pentru a plati mai putin pentru veniturile obtinute in alta parte.
Cat despre asigurare gratuita sau cuprinsa in impozit iarasi este o aberatie. Asigurarile sunt facute de firme de asigurari si de unde crezi ca ar lua bani ca sa plateasca daunele?

| Dana2103 explică (pentru Ioandelasal):

Da,imi place ca imi dai de gandit
Dar repet, nu toti stim sa ne exprimam ca nu toti studiem dreptul/politica etc
Putem avea curiozitati si pareri

| Liviu a răspuns:

Un om destept, a aparut la tv si a subliniat anumite lucruri.
1.Casa daca e a mea, de ce platesc impozit anual? Ce platesc de fapt? Am platit o data terenu, o data constructia, si avizu de constructie(sau cum se numeste).
2.De ce platesc impozit la masina? Adica eu am cumparat acel bun, si platesc anual o suma de bani pentru? pentru ce?
3. Drumurile romaniei, rovigneta, de ce? cumva sunt prea bune? sau cumva nu sunt roman? Taxa rovigneta trebuia pentru straini.
Deci sunt niste lucruri care dau de banuit.Ba chiar a spus acel om faptul ca oameni vor ajunge sa lucreze si sa traiasca si sa plateasca doar pentru casa, masina, si cam atat.Deci practic muncim ca sclavi pentru masina, casa, si lucruri aparent folositoare dar inutile.Intre 4 scanduri ajungem toti, dar e mult de dezbatut.

| Dana2103 explică (pentru Liviu):

Exact. Asta incerc sa explim pe aici unora care incearca sa ma contrazica, fara sa vada ca desi e legal, nu e moral tot ce se impune.
Ok, platesti impozit la casa pe m2 si ti se da o asigurare pentru casa,nu platesti,n ai casa asigurata, simplu.
Asa si cu masina.
Sau cu asigurarea de sanatate. Muncesti, esti asigurat, nu muncesti, nu esti. Exceptand urgentele, ca pana si pe alea le meriti la
Cate taxe si impozite sunt de plata

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pune mana si invata putin cum functioneaza un stat, o economie si pe urma spameza pe TPU

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ba da! Nu iau impozite de la firme dar bag un TVA moderat la consum. Ma intereseaza sa o duca populatia mea bine, nu sa rup de pe tot ce misca in economie. E atit de simplu. Ai de ales intre fiscalitate ca in Romania unde vreo 40% din economie e la negru, sau sa mergi frumos cu totul la vedere si impozite aproape inexistente.

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Din pacate va trebui sa ai multi bani ca sa intelegi problema.

Pune-ti problema mai practic. Daca ai de plata 50 de milioane de euro la impozite si taxe in Romania si exista o cale legala de a plati doar 10 milioane in Monaco, restul ramandu-ti in mana, curati si fara probleme, ce ai face?

Ai plati 50 de milioane in Romania sau 10 milioane in Monaco?

| Dana2103 explică (pentru cristimihailov):

Tarile au avantaje si dezavantaje
De ex exista un top 10 tari cu traiul cel mai confortabil din lume
Asta inseamna ca merge mare parte din lume acolo?

| cristimihailov a răspuns (pentru Dana2103):

Partial adevarat.
S-a constatat ca in tarile dezvoltate, natalitatea scade puternic.
Pentru a putea sa isi sustina civilizatia, acele tari sunt obligate sa aduca carne proaspata din alte locuri.

Asa ca o parte din lume va merge acolo.

Dar de asemenea acele tari trebuie sa se si protejeze. Acest lucru se face de regula printr-un sistem de migratie destul de dur si pus la punct.

Poti sa numesti o tara dezvoltata care nu are un sistem de migratie pus la punct? Poti sa vii in acea tara, sa muncesti, sa iti cheltuiesti banii, dar nu poti sa stai pana la batranete acolo. Pentru ca, cel putin in Europa, acea tara trebuie sa iti plateasca si pensie, si sanatate, si de ce ar trebui sa o faca daca nu e nevoie de tine?

Daca e nevoie de tine, hop, iei cetatenia.

Pare crud, dar e simplu. Si eficient. Sunt si abuzuri, ca peste tot.

Faptul ca scade natalitatea este bine, nu mai e nevoie sa creasca mortalitatea prin genocid

Nu e nevoie de genocid.
De ce sa omori oamenii?
Oamenii muncesc, daca muncesc produc valoare. Daca produc valoare, ca tara ai bani din diverse taxe si obligatii.

Daca ai bani, atunci faci investitii in economie, dai bani cu imprumut la altii si investesti in armament.

Ai armament, atunci ai o voce politica puternica, ceea ce se traduce prin acces la mai multe resurse, in mod indirect.

Cam asa ar merge economia...

Gresesc?

Totusi sa nu uitam ca e clara treaba asta cu dreptul la viata, e doar o aparenta
E o lupta continua pentru supravietuire,ceea ce este bine, dar prin diferentele astea majore dintre oameni, care nu se controleaza suficient, se urmereste un genocid indirect.
De ex japonezii. Au rata foarte mare de suicid la nivel mondial. De ce? Din cauza muncii excesive si obsesia de a concura cu altii. E omucidere in masa ca nimeni din afara statului nu se implica sa scada orele de munca, de ex. In alte tari ca Danemarca, statul sustine timpul liber al cetatenilor pentru a fi mai apropiati de prieteni si familie. Acolo oamenii nu sunt asa de egoisti, cum sunt sinucigasii din Japonia spre ex care sunt suprasolicitati

Vazuta de departe, dintr-o cultura est europeana, Japonia seamana cu ceea ce spui tu.

Daca insa te uiti prin cultura japoneza, vei vedea ca onoarea, simtul raspunderii, grija fata de cei de langa tine, politetea, etc sunt la nivele mult mai ridicate. Corea de sud se mai apropie de nivelul acela.

Faptul ca onoarea este importanta, declanseaza o serie de sinucideri. Si e doar un factor, nu singurul.

Nu uita un lucru. In general tarile civilizate au nevoie de oameni. Nu de genocid.

Genocidul este in masa,in lume.
Eu te ucid pe tine daca iti iau mancarea.
E lupta pentru supravietuire. Genocidul e normal(ceva obisnuit de cand lumea) dar trebuie tolerat cu o limita. Sunt unii care ucid in masa cu buna stiinta. Traficanti de organe, arme, teroristi, asasini platiti, etc

Aia vezi la tv.
Si poate in zone de razboi sau probleme interetnice.

Dar oamenii mor din chestii mai marunte, restul sunt pentru ca este cerere de asa ceva.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Nu prea mai este adevarata afirmatia asta. Tarile au inceput sa se prinda de aceste trucuri si le impun restrictii firmelor si birocratie suplimentara pentru a nu mai fi asa de usor sa nu platesti taxe.
Iar daca, totusi, reusesc, profiturile lor raman in tarile respective. Cand vor vrea sa reintroduca banii in tara lor, o sa plateasca taxe.

| Alverto a răspuns:

De ce pui atât de multe întrebări, dintre care toate au la bază guvernarea, statul, muncitori etc laughing
Adică exista google, cărți, nu se poate să afli toate răspunsurile aici
Văd că ți ai făcut cont in 2013, si eu nu te am mai văzut pe aici, deci ai lipsit o buna vreme de timp

| Dana2103 explică (pentru Alverto):

Da,asa este, dar mie imi place sa mi se "serveasca" aceste informatii. Daca vreau documentare in particular, o fac unde consider