Cel mai bun raspuns l-ai putea primi de la un om al legii adica politist, avocat.Ma rog ai inteles ce am vrut sa spun.
Pentru folosirea articolelor pirotehice din categoria 2, 3, 4, T1, T2 si P2 conditia este obligatorie calificarea in meseria de pirotehnist.Calificarea respectiva se dobandeste urmand un curs de pirotehnician la unul din furnizorii de formare profesionala a adultilor, legal AUTORIZAT.Acesti furnizori pot fi autorizati sa organizeze cursuri si pentru meseria de artificier.
Dupa absolvirea cursului respectiv, urmeaza un examen de autorizare in meseria de pirotehnician sau cea de artificier. Dupa promovarea examenului, candidatul trebuie sa efectueze o practica timp de 2 luni sub supravegherea unui pirotehnician, respectiv a unui artificier autorizat---in timpul practicii, candidatul va executa lucrari cu explozivi sau articole pirotehnice care sa-i permita sa desfasoare singur activitatea pentru care a fost autorizat. La sfarsitul perioadei de practica, ITM -ul va elibera un carnet(de pirotehnist sau de artificier) in care se specifica numai operatiunile/activitatile pentru care esti autorizat sa le executi.
Spre documentare, lectureaza, incepand cu punctul 20 din acest act normativ:
http://legislatiamuncii.manager.ro/......ozive.html
Ehh si stiam ca o sa primesc un raspuns mai bun, scuze ca nu esti castigator, sunt nou pe TPU si nu prea stiu cum functioneaza oricum multumesc mult!
Nu-i cu suparare!--- ma bucur ca te-am putut ajuta.
La multi ani si numai bine!
La fel !