| oprescudorin11 a întrebat:

Cum credeti ca trebuie sa fie legile intr-o societate complexa ca acum (cu o gramada de culturi brusc interferente) ca sa nu mai existe violente de nici un fel in familie?
Violenta poate fi fizica, dar poate mai grava este violenta ideologica(impunerea cu forta a unei secte religioase fara istoric, nematurizata).
Si va dau doar doua exemple din viata mea tulburatoare si neelucidate de mine inca!
Si eu am fost 'abuzat' in sensul bataii! Odata, cand eram copil, mi s-a administrat cea mai dura bataie (de copil fiind), pentru ca aveam 3 ani, am vrut sa omor un catel care avea doar 2 luni si am incercat sa-l innec.ca sa vad cum este!
Ca atare, catelul nu a murit, tipa -scheuna ), tatal meu a intrebat, eu am fost sincer si i-am povestit razand ca eu l-am aruncat in apa.Ce a urmat, nu va pot povesti! Cu legile din Romania si Norvegia, scapa un criminal ca mine si intra in puscarie taica-meu!
Alta faza care m-a marcat a fost povestea verisoarei mele primare, de o frumusete rapitoare (nici in ziua de azi n-am vazut o fata asa frumoasa!).
Dar sora lui taica-meu, trecuse la pocaiti!
Avea 9 copii! Aceasta fata, vara mea, canta la vioara si de voie si de nevoie.Dar a venit vremea pubertatii! Nu am fost fata, nici nu am inteles ce s-a intamplat atunci cand era adolescenta si era cea mai eminenta studenta la facultatea ei.
Intr-o zi am aflat, ca s-a aruncat din autobuz, au recuperat-o!
Mai fratilor, am vizitat-o dupa 1 an! Era cea mai urata fata pe care am vazut-o pana in ziua de azi! Statea incuiata intr-o camera si deschidea usa numai mamei ei, sa-i puna tava cu mancare! Se buhaise, imbatranise la 18 ani, ziceai ca e handicapata, chiar era, violenta cu intrusii, nu vorbea cu nimeni! Pe mine m-a primit.Doua minute! Nu stiam ce i se intamplase si nici nu stiam cum sa ma port cu ea!
Am plecat ingandurat!
Trecand peste acest preambul, as vrea sa mai remarc faptul ca traim la o confluenta de culturi foarte diferite, ca legile sunt foarte diferite, oamenii au inceput totusi sa-si ceara si drepturile reale, dar sa si ascunda sub pres sau sa forteze adevarul sub umbrela legilor! CEATA este totala. Legile neclare si trebuie facut ceva, dar va dura spre limpezirea ei!
Va intreb eu acum:
1. Faptul ca m-a batut tatal meu, la 4 ani ca am vrut sa vad cum se moare, folosind un pui de caine, (n-a murit-l-au salvat ai mei), este bine sau rau!
2. Ce credeti ca a patit vara mea, cand dintr-o fiinta sublima a ajuns o leguma, in doar 24 de ore!?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ceea ce spui sustine tocmai ce am spus eu, legile sunt destul de bune dar aplicarea lor este mai deficitara.
In aplicarea legilor justitia n-ar trebui sa fie influentata de factori exteriori - presa, politica, etc - ci sa se bazeze numai pe fapte si prevederi legale.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Legile, cu unele exceptii, sunt destul de bune acum, doar aplicarea lor este deficitara.
Si nici o tara nu are legi ideale, cred ca este imposibil, doar se tinde spre aceasta.

| oprescudorin11 explică (pentru Ioandelasal):

Dar nu credeti ca dublarea puterii judecatoresti, a expertilor care constata si-si dau cu parerea in aprecierea si aplicarea legilor cu ONG-uri, voluntari 'psihologi' de doi bani precum si secte multinationale care fac presiune pe justitia autorizata prin mijloace media (cazul Norvegia), poate denatura, chiar obstructiona aplicarea legilor adevarat bune?
In Norvegia a mai fost in epoca nazismului o situatie urata de tot!(poate stiti sau nu), care a facut sa fie inasprite legile in domeniul violentelor din familie. Pentru a crea 'populatie ariana' autoritatile naziste au incurajat violurile soldatilor germani asupra femeilor norvegiene, copiii rezultati din aceste relatii erau crescuti in arndismente speciale. Dupa terminarea razboiului, cine credeti ca au fost tinta batailor de joc? Bietele femei si copiii rezultati!
Nu stiu daca stiti dar una din cantaretele ABBA, a dezvaluit asemenea practici, s-au facut anchete si a fost infiorator ce s-a dezvaluit.
In Germania, aceeasi situatie a fost dupa ocuparea ei de Armata Rosie in est.
Este normal ca in aceste tari, bietii oameni sa fie tematori, istoria nu se uita! Ma uitam UIMIT la posturi de TV care minteau ca aceste state nu au mai avut situatii similare! Ba TOCMAI, au avut! Teama mea este ca traim vremuri in care LEGEA nu mai conteaza, ca Legea este Evaluata de Strada si ONG-uri si Media! Pana ajunge in instanta un caz din asta, deja judecat de strada cu presiuni asupra Justitiei autorizate, este cale lunga!
Asta este problema! A se vedea si situatiile cu femei "violate "prin Vaslui si alte localitati, in care hotararile instantelor nu se mai stie cat de obiective au fost!
Sunt PERFECT de acord si eu si toata lumea ca legile sunt bune! Si au fost si mai inainte!
Nu cumva politicul multinational obstructioneaza FLAGRANT justitia?
Cazul Norvegian atat de mediatizat mi se pare cel putin straniu!

| oprescudorin11 explică (pentru Ioandelasal):

Acum ascult ineptii la tv, in care se spune ca nu ar fi 'norme de aplicare'. Ceea ce e fals! Asa cred.Am vazut o faza in metrou care m-a si amuzat, mi-am dat si seama ce tampenie este sa intrebi un copil de 5 ani, care era cu ambii parinti.Nu stiu ce litigii avusesera anterior, dar era galagios, tatal lui i-a spus sa vorbeasca mai incet, copilul a inceput sa tipe si mai tare. Ce credeti ca i-a spus taica-sau: Ca daca nu se linisteste il trimite la caminul de copii!
E foarte sensibila aceasta pricina!

| Ioandelasal a răspuns (pentru oprescudorin11):

Ceea ce spui sustine tocmai ce am spus eu, legile sunt destul de bune dar aplicarea lor este mai deficitara.
In aplicarea legilor justitia n-ar trebui sa fie influentata de factori exteriori - presa, politica, etc - ci sa se bazeze numai pe fapte si prevederi legale.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nicio lege nu va putea starpi violenta

| Oana92 a răspuns:

Legile impotriva violentei nu ar trebui sa aiba legatura cu(,)cultura. Ar trebui sa fie clare, dure si aplicate tuturor, fara scuze sau pretexte.

1. Faptul ca tatal tau te-a batut e de rau, indiferent de motiv. In primul rand pentru ca la violenta nu se raspunde cu violenta. Apoi, el ar fi trebuit sa isi pun un semn urias de intrebare cu privire la comportamentul tau(care a fost grav!) si sa incerce sa gaseasca o metoda sanatoasa de a manageria situatia.

2. Nu a ajuns leguma in 24 de ore, ci intr-un an! Probabil ca parintii au torturat-o intr-un fel sau altul (bataie, abuz psihic, indoctrinare religioasa) si asta a facut-o sa devina asa.

| oprescudorin11 explică (pentru Oana92):

La acea vreme 'faptele ' s-au azvarlit sub pres', cum se zice.
Imi pare corecta judecata ta! Dar despre 'cazul Norvegia ce crezi"? E normal ca opinia internationala sa se mobilizeze? Sa faca presiune pe un caz inca neelucidat, sa forteze justitia sa se pronunte, cand de fapt nu se cunosc precis nici faptele?
De aia am dat si eu exemple din familia mea, nu mi-am permis sa mai dau multe altele similare pe care le stiu.