Ceea ce spui sustine tocmai ce am spus eu, legile sunt destul de bune dar aplicarea lor este mai deficitara.
In aplicarea legilor justitia n-ar trebui sa fie influentata de factori exteriori - presa, politica, etc - ci sa se bazeze numai pe fapte si prevederi legale.
Legile, cu unele exceptii, sunt destul de bune acum, doar aplicarea lor este deficitara.
Si nici o tara nu are legi ideale, cred ca este imposibil, doar se tinde spre aceasta.
Dar nu credeti ca dublarea puterii judecatoresti, a expertilor care constata si-si dau cu parerea in aprecierea si aplicarea legilor cu ONG-uri, voluntari 'psihologi' de doi bani precum si secte multinationale care fac presiune pe justitia autorizata prin mijloace media (cazul Norvegia), poate denatura, chiar obstructiona aplicarea legilor adevarat bune?
In Norvegia a mai fost in epoca nazismului o situatie urata de tot!(poate stiti sau nu), care a facut sa fie inasprite legile in domeniul violentelor din familie. Pentru a crea 'populatie ariana' autoritatile naziste au incurajat violurile soldatilor germani asupra femeilor norvegiene, copiii rezultati din aceste relatii erau crescuti in arndismente speciale. Dupa terminarea razboiului, cine credeti ca au fost tinta batailor de joc? Bietele femei si copiii rezultati!
Nu stiu daca stiti dar una din cantaretele ABBA, a dezvaluit asemenea practici, s-au facut anchete si a fost infiorator ce s-a dezvaluit.
In Germania, aceeasi situatie a fost dupa ocuparea ei de Armata Rosie in est.
Este normal ca in aceste tari, bietii oameni sa fie tematori, istoria nu se uita! Ma uitam UIMIT la posturi de TV care minteau ca aceste state nu au mai avut situatii similare! Ba TOCMAI, au avut! Teama mea este ca traim vremuri in care LEGEA nu mai conteaza, ca Legea este Evaluata de Strada si ONG-uri si Media! Pana ajunge in instanta un caz din asta, deja judecat de strada cu presiuni asupra Justitiei autorizate, este cale lunga!
Asta este problema! A se vedea si situatiile cu femei "violate "prin Vaslui si alte localitati, in care hotararile instantelor nu se mai stie cat de obiective au fost!
Sunt PERFECT de acord si eu si toata lumea ca legile sunt bune! Si au fost si mai inainte!
Nu cumva politicul multinational obstructioneaza FLAGRANT justitia?
Cazul Norvegian atat de mediatizat mi se pare cel putin straniu!
Acum ascult ineptii la tv, in care se spune ca nu ar fi 'norme de aplicare'. Ceea ce e fals! Asa cred.Am vazut o faza in metrou care m-a si amuzat, mi-am dat si seama ce tampenie este sa intrebi un copil de 5 ani, care era cu ambii parinti.Nu stiu ce litigii avusesera anterior, dar era galagios, tatal lui i-a spus sa vorbeasca mai incet, copilul a inceput sa tipe si mai tare. Ce credeti ca i-a spus taica-sau: Ca daca nu se linisteste il trimite la caminul de copii!
E foarte sensibila aceasta pricina!
Ceea ce spui sustine tocmai ce am spus eu, legile sunt destul de bune dar aplicarea lor este mai deficitara.
In aplicarea legilor justitia n-ar trebui sa fie influentata de factori exteriori - presa, politica, etc - ci sa se bazeze numai pe fapte si prevederi legale.
Legile impotriva violentei nu ar trebui sa aiba legatura cu(,)cultura. Ar trebui sa fie clare, dure si aplicate tuturor, fara scuze sau pretexte.
1. Faptul ca tatal tau te-a batut e de rau, indiferent de motiv. In primul rand pentru ca la violenta nu se raspunde cu violenta. Apoi, el ar fi trebuit sa isi pun un semn urias de intrebare cu privire la comportamentul tau(care a fost grav!) si sa incerce sa gaseasca o metoda sanatoasa de a manageria situatia.
2. Nu a ajuns leguma in 24 de ore, ci intr-un an! Probabil ca parintii au torturat-o intr-un fel sau altul (bataie, abuz psihic, indoctrinare religioasa) si asta a facut-o sa devina asa.
La acea vreme 'faptele ' s-au azvarlit sub pres', cum se zice.
Imi pare corecta judecata ta! Dar despre 'cazul Norvegia ce crezi"? E normal ca opinia internationala sa se mobilizeze? Sa faca presiune pe un caz inca neelucidat, sa forteze justitia sa se pronunte, cand de fapt nu se cunosc precis nici faptele?
De aia am dat si eu exemple din familia mea, nu mi-am permis sa mai dau multe altele similare pe care le stiu.