Un profesor ia tot atat si face studii, obtine o diploma. Idem pentru multe alte meserii. Vrei bani, mergi pe medicina, IT sau inginerie.
Si ca inginer iei tot 2500, și ca profesor de liceu iei tot 2500, care să fie problema?
Intr o tara in care eu primes 1800 de lei si pana la 3500 primesc bani la negru
Intr-o tara in care este platita munca depusa, nu hartia din rama!
Crezi ca numai stomatologii fac scoala? Restul sunt carpaci analfabeti?
Trăim în țara care își bate joc de oamenii calificați
Și acceptă că electricieni ce au făcut școala în 1950 să lucreze
Trăim în țara în care Asistenți medicali de stomatologie sunt primiți pe ochi frumoși
CUNOSC PERSONAL O PERSOANA CARE A LUCRAT FARA NICI UN FEL DE ACTE CA ASISTENTĂ STOMATOLOG pentru că a luat-o medicul respectiv să lucreze pentru el.
Trăim în țara în care degeaba ai diplome pentru că oricine este lăsat să presteze orice meserie fara că sa vina cineva sa îl întrebe pe montatorul de bancomate sisteme de stingere a incendiilor alarme și alte lucruri mai complicate dacă el personal a făcut o școală
Sau dacă chiar cunoaște în realitate meseria pe care o prestează
Examenele dacă dorești să devii instalator sau orice altceva se dau la mișto așa să treacă toată lumea
Și poate că un dentist este bun azi dar pe el îl verifica cineva an de an să vadă dacă îi maimmerge creierul daca mai este întreg la minte daca a mai mers la școli cursuri examene care să dovedească că el se pregătește continu pentru a furniza servicii moderne.
Mă aștept să fie și dentiști fara diploma așa ajunși pe filiala asta mai întâi au fost luați de medicul respectiv să fie asistenți stomatologici fara diplome și fără școală apoi s-au prins cum se tine freza în mână și cum se da cu ipsos
Și gata sau autodenumit autointitulat dentiști!
Propun sa se bage și în Romania la pușcărie cei ce se autointitulează electricieni sau care prestează aceasta meserie fara că în ultimii 2 ani sa mai fi mers la școală
Propun că oricine din orice meserie să fie verificat daca sa calificat în ultimii 2 ani și calificarea să fie obligatorie și continuă pe întrega viață a celor ce.presteaza servicii iar ei sa de-a teste probe examene pe bune la poliție la sala unde se dau examene pentru sala obținerea examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere
Tot acolo sa fie examinați cei ce prestează orice fel de meserie
Iti poti negocia salariul, dar daca esti la inceput si iesit de pe bancile facultatii e normal sa ai un salariu mai mic.
Cand esti junior in domeniul tau incepi cu un salariu mic indiferent de domeniu, nu esti mai speciala doar pentru ca ai facut stoma
Eu am un prieten care nu are bac si are un job(nu pe negru)la privat nu la stat si primeste in jur de 2500 de lei salariu lunar dar adevarul este ca munceste de ceva timp
Si las-o pe asta cu diploma, ca facultatea in Romania e subreda, nu necesita cine stie ce eforturi care sa justifice un salariu mare. Daca ar fi suficient sa ai o diploma amarata ca sa ai salariu mare, n-ar mai exista saracie in Romania.