Am eu un vecin care a cumparat o casa pe strada la mine si aduce nepalezi, gen o casa de tranzit pana isi fac acte apoi pleaca, nu am inteles exact. Sunt niste oameni foarte ciudati. Merg pe strada imbracati in Iisus cu rochii lungi, par lung si barba, pleaca noaptea in parc si vin dimineata, se duc cate 12 oameni la magazin sa-si cumpere o punga de orez. Nu as avea nimic cu ei dar parca sunt prea multi. Cred ca asta a fost si sentimentul pe care l-au avut englezii si nemtii cand ne-au vazut la ei in tara.
In fine, ideea e ca eu vad straini din astia peste tot, la toate restaurantele din mall uri, in magazine, la covrigarii, in fabrici, pe marginea drumului cand se construieste ceva. Ce speranta sa mai aiba romanii ca o sa ajunga sa fie platiti decent la un job normal daca patronii angajeaza numai straini pe un salariu minuscul?
Daca esti un om cinstit si vrei cu adeavrat sa muncesti, apai iei ceea ce gasesti si muncesti, fiindca in 2-3 ani te ridici, te califici la locul de munca si poti ajunge sef de tura, sef de sectie si totodata cresc si banii din salariu.
Dar cand vrei bani multi si tu nu ai nici o profesie sau calificare, dar strambi din nas ca-i salariu mic, apai du-te cu Dumnezuu ca de putori nu are nimeni nevoie.
Nimic. Am investit suficient timp și efort în dezvoltarea mea profesională încât nu sunt nevoit să stau la poarta nimănui.
În plus, parcă spuneai că pe tine se bat angajatorii. Acum stai pe la porți?
Acum am scapat de jigodii si handicapati, si seful si colegii sunt ok, daca e vreo problema sau intervine vreo modificare in program sau in orice, sunt intrebat daca imi convine, chiar de curand am fost intrebat daca imi convine programul modificat si am zis ca nu si s-a rezolvat.
Am lucrat si eu la comunisti din astia in trecut, nu mai vreau!
20 se postări la rand în care zici că muncitorii necalificați merita sa fie toți milionari, apoi te oftici că afaceriștii găsesc variante mai ieftine?
Cerere si oferta mai draga, kapitalismus, ai crerere cresti pretul, n-ai cerere, scazi pretul, la fel e si pe piata muncii.
Cand s-au inchis fabricele aveai un exces de forta de munca la o cerere mica, excesul a plecat peste hotare, cererea a crescut ca industria s-a dezvoltat, asa ca nepalezi si africani, deci conditiile se schimba mereu.
Trocul e, dai timpul si priceprea pe niste bani si incerci sa obtii cel mai bun pret si conditii. Se cere ce oferi, bine, nu, mai cauti, sau incerci sa imbunatatesti oferta.