Daca vrei sa te muti la o alta sectie di cadrul firmei /institutii, atunci prima data vorbesti cu seful tau direct, iar daca nu se rezolva rezonabil tie, atunci pe rand, cu sefii ierarhic superiori.
Daca vrei sa pleci si de la firma, atunci trebuie sa-ti depui demisia (preaviz) la secretariatul firmei, iar pe copia demisiei sa primesti numarul si data de inregistrare. In acest caz va mai trebui sa lucrezi un timp cu programul normal, FARA sa ai vreo abatere disciplinara de nici un fel.
Perioada de preaviz este stipulat de Codul Muncii si este necesar angajatorului sa reorganizeze locul de munca in lipsa ta, iar tie sa-ti predai inventarul primit in gestiune etc.
In multe cazuri au ei un formular de demisie cu preaviz sau la intelegerea ambelor parti. Sa nu semnezi ca te dau ei afara din motive imputabile tie. Adica art 61 din Codul Muncii. Cu art 61 nu mai primesti somaj.
Uite demisia: http://bit.ly/2HMYhK3
uite si la intelegerea ambelor parti: http://bit.ly/2vui5PL
Dacă ești angajat cu acte, trebuie să dai un preaviz angajatorului
Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz. - Art. 81, Codul Muncii
Dupa cum se precizeaza in Codul Muncii, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile. Totusi, in actul normativ se mentioneaza clar ca preavizul nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie. De asemenea, in cazul salariatilor care ocupa functii de conducere, preavizul nu poate fi mai mare de 45 de zile lucratoare.