| xjustfearless a întrebat:

Cum imi pot schimba numele? Adica daca ma cheama Petru Catalina (nu este numele meu) si vreau sa mi-l schimb in Maria Pavel. care este varsta necesara si cum imi pot schimba numele?

6 răspunsuri:
| Minnie a răspuns:

Dupa varsta de 18, la judecatoria sectorului sau orasului tau cu cerere in care expui motivele pentru care vrei sa-ti schimbi numele si urmeaza sa ti se aprobe sau nu cererea si apoi, in caz de aprobare cu hartia doveditoare iti vei schimba toate actele:certificat de nastere, permis de conducere, carte de identitate si alte acte in care apare numele tau

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Numele se poate schimba pe cale judecatoreasca ori administrativa, pe aceasta numai daca se incadreaza in cazurile prevazute de art. 1 din OG nr. 41/2003 si numai dupa implinirea varstei de 18 ani. Inainte de 18 ani se poate schimba daca isi schimba si parintii numele de familie. Numai bine!

| Dief a răspuns:

Trebuie sa ai peste 18 ani
Si mai trebuie sa ai motive intemeiate, gen poti sa iti schimbi numele daca te cheama Cacat Ion, nu daca ai un nume normal si nu iti place tie.
Atat pot sa iti zic

| SelluMarrie a răspuns:

Nu trebuie sa ai peste 18 ani neaparat. Un coleg de al meu si l. a schimbat inainte sa.si faca buletinul, s-a dus la primarie si a avut cam cateva pile si si. a schimbat numelehappy

| Kylexy a răspuns:

La 18 ani

| Elenutza_Alyna_1997 a răspuns:

Numai daca ai 18 ani