| RazzMTB a întrebat:

Cum o pot convinge pe sora mea sa nu se cunune religios? In interiorul ei, stiu ca nu vrea, dar este oarecum obligata de parinti sub pretextul ca "asa se face"…. Eu mor de frustrare cand aud asa ceva… trebuie sa incepem sa aparam cumva societatea de basmele, mitologismele si psihozele mistico-iudeo-avramice de care se ocupa psihiatria. Eu sincer, as da o lege, cine sustine ideile mistico-aberante sa i se ia din drepturi si sa fie pus la munca fortata in lagar pana isi revine in realitatea naturalista.

33 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ești bun de troll

| Mosotti a răspuns:

Las-o sa faca ce vrea, ce treaba ai tu?

| Fatamuntilor a răspuns:

Tu poti decide /convinge cel mult pentru copilul tau, si asta pana la o anumita varsta!
Nu ai cum sa interzici niste obiceiuri care dainuie de sute de ani.
Cei care apartin unei anumite religii vor intotdeuna mai multi.si nu ai cum sa schimbi asta!
Numai bine.

| gabicoo a răspuns:

Înseamnă că sora ta este normală, fără pitici pe creier așa ca tine.
În zilele noastre căsătoria la biserică - cu preot nu este altceva decât un eveniment monden. După cununie urmează petrecerea unde se adună darul de nuntă. Ăsta este cursul normal al lucrurilor și mersul vieții.

Tu nu cred că te vei căsători vreodată și nici nu-ți recomand acest lucru.

| RazzMTB explică (pentru gabicoo):

Normal pentru cine prietene? cine a decis ca e normal? cine imi spune mie ce sa fac? stai linistit, de casatorit ma voi casatori, insa nu in institutia sarlatanilor ce abereaza cu idei de tip mistico religios

| ioana748 a răspuns:

Oricum e un moment trecător. Importanta este petrecerea si ca o sa va distrati.
Ia si tu tinuta de carnaval si invita sora la dans.
Vezi naiba cu bazaconiile tale din cap sa nu ajungi tu la psihiatrie.
Nu e rau, poate te pensionezi pe caz de boala daca ai avut contract de munca si stai linistit.
Sper ceea ce debitezi sa fie doar glume nu trairile tale.
Seara linistita si peace and lovehappy

| RazzMTB explică (pentru ioana748):

Peace and love? niciodata. WAR

| ioana748 a răspuns (pentru RazzMTB):

Star warsrolling on the floor

| ioana748 a răspuns:

De fraier esti ca raspunzi la provocări.
Ai raport.

| LisaJulie a răspuns:

Riști cearta sau neînțelegeri in familie! Lasa asa ca oricum nu e cine știe ce

| RazzMTB explică (pentru LisaJulie):

Tu ce pozitie filozofica ai?

| LisaJulie a răspuns (pentru RazzMTB):

Fiecare face ce vrea el dar sa nu îl deranjeaze pe celalalt! Ești om cu mine sunt om cu tine!

| LisaJulie a răspuns (pentru RazzMTB):

E doar o cununie pana la urma! Și asa căsătoriile nu mai durează toată viața

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui să vă consultați.

| EestiSodalane a răspuns:

Cu ce te doare pe tine dacă sor'ta se cununa religios? E decizia ei, nu a ta. E cununia ei, nu a ta. Vezi-ti de treaba ta si ea de a ei.

| RazzMTB explică (pentru EestiSodalane):

Pai ma doare, imi pasa de psihicul ei, nu vreau sa ii fie intoxicata mintea si comportamentul cu idei aberante mistico-iudeo-jidanesti-crestinoide de care se ocupa psihiatria! vreau o familie sanatoasa si naturalistă

| EestiSodalane a răspuns (pentru RazzMTB):

Nu se intoxica mintea daca face o amarata de cununie religioasa. Spui niște exagerari de care ar rade toti ateii cu curu de tine. Calmeaza-te si vezi-ti de treaba ta si lasa-i pe altii sa-si vada de viata lor asa cum vor ei.

| MountainRiver a răspuns (pentru RazzMTB):

Parcă acum regret că mi-am luat din timpul meu și am pus suflet în răspuns, citind astea. E păcat că tu ai ajuns la un astfel de ateism și nu vrei să vezi adevărul. Boala psihică de fapt nu e a Domnului, e a Satanei, Dumnezeu nu înebunește oameni, Dumnezeu vindecă oameni, fie că crezi, fie că nu. Și dă fiecăruia doar cât poate duce. Satana în schimb și mândria noastră, sinele nostru egoist și egoul, mândria, ne înebunește și duce la psihiatrie. Și nebunii da, folosesc cel mai mult Biblia, dar în forma lor proprie, împăienjenați de Satan și viziunea lui. În realitate Dumnezeu, nu poate fi decât adevăr, lumină și dragoste. Restul sunt ale Satanei și hoardei lui, la fel cum e și psihiatria. Deși nu negăm nici gena. Însă oricum ai da-o psihiatria tratează boli psihice iar bolile psihice sunt de fapt boli spirituale, iar dacă tu-L trăiești pe Dumnezeu cu adevăr și în adevăr, nu are cum să suferi de boli spirituale/psihiatrice, doar Satan face asta. Mai pot argumenta mult pe subiectul ăsta, însă nu vreau oricum să ajung blocată și înjurată de tine, cum nici nu-mi doresc să intru în polemici, dar nici să pară că sunt eu apărătoarea Domnului, când și eu duc propriile lupte cu El. Aș fi o ipocrită deci să-ți spun ție cum să gândești, dar speram că acolo undeva adânc ai măcar minima sămânță sfântă care te face măcar o secundă din viața ta să spui "Dumnezeu există!" Dar cred că aia e, sunt mulți așa. Eu aici mă opresc și-ți urez iluminare și propriul drum empiric către Domnul.
Eu una chiar sper să-L găsești. Și sunt convinsă de asta, că la momentul oportun sau momentul critic în viața ta, Dumnezeu te va aduce acasă, pe mine una m-a adus. Deși cum spuneam și eu am propriile dubii, confuzii și chiar bătălii și lupte intrinseci cu Domnul, tocmai de aceea cred că e timpul să mă opresc aici. Fiecare să fie salvat la momentul oportun.

| doctorandus a răspuns (pentru MountainRiver):

Nu, nu merge asa: a avea concubine nu e un pacat. Biblic vorbind.

| aizen0567 a răspuns:

Nu te răzvrăti la celelalte persoane pentru că-ți zic adevărul,pe bune ești foarte repetitiv încontinuu menționezi si batjocorezi religia iar și iar și iar și iar și iar și iar și iar deja ai devenit insuportabil chiar că ceilalți au dreptate mai ai și întrebări ipocrite cu situații ipocrite nu știi să gândești din multiple perspective și mai ales nu știi să lași de la tine,bro ascultă mă bine și fă o pentru că asculți pentru tine și nu pentru mine ceea ce tu faci acum se numește obsesie cronică ai devenit dependent de propriile tale gânduri de afirmațiile și validarea altora și te-ai refugiat aici pe site crezând că o să găsești ceva, dând vina pe lumea din jurul tău, te sigilezi și rămâi blocat pe niște aspecte și idei nesignificative în viață,în primul rând uită te la un ateu adevărat și la tine, pentru că tu nu-ți vezi de treaba ta, de viața ta și liniștea ta ești prea obsedat să te valideze lumea și să-i schimbi pe ceilalți și să-i faci să gândească la fel ca tine și dependența asta nu vine de oriunde, ceea ce tu ești este un copil cu traume ce se rebelă pe Dumnezeu din cauza incompenței sale,nu crezi în Dumnezeu bravo, sunt persoane care nu le plac hainele de culoare albastra și poate o urăsc dar când ies din casă și văd persoane îmbrăcate în albastru îi ignoră pentru că înțeleg că aici e vorba de preferințele fiecarei persoane nu țipă și urlă la ele căutând validare așa ar trebui să fii și tu dar nu ești,răspuns simplu? Ai nemulțumiri în viață și nu stii pe cine și unde sa le verși, nu ți au cumpărat părinții iphone,îți iei bully din cauza faptului ca ești negru, nu ai o relație bună cu părinții și nu e nimeni de vina decât tu pentru că în loc să ți înfrunți adevărul, ignori, judeci și consideri doar ceea ce ți convine dând vina pe religie când religia nu are nici o vină, în schimb religia nu e doar o încredere oarbă într-un zeu înseamnă iubire,respect, educație, un sanctuar pentru ajutor fizic și sprijin moral, în momentul de față dacă credința nu ar fi existat și poruncile nu ar fi fost date încă am fi fost ca în evul mediu cu persoane mai imbecile și inculte, doar niște sălbatici, unde femeile și copii erau un 0 în societate, iar credința a dat naștere multor tradiții frumoase Crăciunul, Paștele, Mucenicii Botezul si Cununia chiar etc, iar îți zic uită te bine la ce nu e în regulă în viața ta și încearcă să l repari nu ai nevoie de telefoane, haine și alte prostii scumpe, și eu sunt negru dar nu mi bat capul cu rasismul nu și are rostul dacă știu că acolo sunt oameni care ma accepta pentru ceea ce sunt atunci ma simt bine în pielea mea și nu ma interesează criticile altora, mai ales nu ți mai cauta cearta cu familia nu și are rostul, la greu ei o să te ajute nu noi de pe site.

| MountainRiver a răspuns:

Deci eu nu țin cu nicio parte și-ți voi răspunde deci detașat de problemă, dar apărând Credința lui Dumnezeu, dar și sănătatea mintală. Pentru că a asocia legea divină cu nebunia sau psihiatria e total eronat, trebuie să priceapă orice om care crede că nu e el unicul Dumnezeu pe acest pământ și că o karmă există în acest Univers că Dumnezeu este doar iubire, dreptate, egalitate, prosperitate, seninătate, lumină, ADEVĂR, nu masochism ci înfrânare, care e cu totul altceva, iar dacă nu mă crezi, uită-te doar la ce se întâmplă azi pe pământul ăsta cu viciile. Oare de ce? Păi pentru că tocmai lumea a confundat înfrânarea cu masochismul, apoi s-a ajuns la ocări asupra Domnului/Demiurgului, spune-i cum vrei, că dar de ce îngăduie Domnul astea, nu El le îngăduie ci noi le îngăduim și acceptăm când l-am înjurat pe Dumnezeu și am luat în zeflemea legiile lui. Nu niște legi în care ne punem broboada în cap și stăm ascunși nebucurându-ne de viața asta, pe care tot El a creat-o apropo. Ne-a dat-o ca să o stăpânim și bucurăm de ea. Însă El știa ce noi abia azi aflăm și tot pe El săracul îl înjurăm. Adică El știa că dacă nu ne înfrânăm se va ajunge aici, la ziua de azi, a oamenilor care mor pe capete de la narcotice, tutun, mâncare, alcool și chiar pastile sau păcănele, deși orice în ziua de azi dus la extrem a ajuns un viciu și o plăcere morbidă. Așa că, asta a lăsat El lege și asta spunea din vechi timpuri să nu facem, că dacă o facem avem libertatea deplină, dar apoi să nu dăm vina pe El că am murit de supradoză, sinuciși de patima păcănelelor, cu cancere din cauza tutunului sau a mâncării și tot așa.
Eu zic că la fel se întâmplă și cu căsătoria. E o taină apropo. O taină, pe care dacă ești om de ispravă și dorești o familie, dar o familie cu tot sufletul, taina se materializează frumos și Domnul vă va ține sub Acoperământul Lui, de aici ideea că "trebuie cununie".
Însă în Biblie și nicăieri nu scrie că părinții trebuie să aleagă pentru copii lor, mai ales azi, poate pe la începutul lumii și a Bibliei, lumea mai se căsătorea cu cine apuca, dar azi, tocmai ca să nu faci ceea ce taina susține "Ce Domnul a unit, omul să nu despartă!" E un îndemn și mai bun pentru a deschide ochii bine înainte de căsătorie, indiferent de ce sex ești, deși aș pune mai multă presiune pe fete și se*ul feminin, deoarece majoritatea trăiesc cu visul frumos "iubirea" când oricum în secolul 21 iubirea a cam apus și toți au cu totul alte interese de la o căsnicie decât iubirea. Adică bărbații oricum caută mai mult se* și cine să-i încălzească patul și masa, ceva de genul, așa că aș trage semnale de alarmă pentru fetele astea amorezate și veșnic îndrăgostite care visează la banala dragoste, în care vine prințul și le salvează, le face o casă cu prispă și copii de care să aibă grijă, multe s-au trezit și au văzut că de multe ori, ele singure parcă fac copii, tot ele singure îi cresc și tot ele singure ridică și o casă, așa că, aș trage semnale de alarmă pentru fete.
La fel și pentru macho manii ăștia bogați care visează la nu știu ce tipă se*y dar și dacă se poate de casă. O tipă se*y o va avea, dar să nu se aștepte și să împărtășească musai aceleași valori sau ca tipa să i fie fidelă și de casă, o astfel de tipă va vrea doar banii lui. Deci și aici poți trage semnale de alarmă.

În rest fiecare are libertate proprie și sora ta e destul de mare și majoră încât să decidă singură dacă vrea să facă pasul ăsta sau nu. Dar da, dacă o ține numai din relații în relații fără a se materializa ceva la un moment dat, acesta este un păcat destul de greu în ortodoxie, se numește desfrâu, parcă și concubinaj și e un păcat destul de greu în fața Domnului.
Însă dacă fata vrea să probeze înainte de căsnicie, ca să știe lângă cine va vrea să-și petreacă timpul o viață și în sufletul cui vrea să se simtă "acasă" o viață întreagă, e altă poveste și de asemenea dacă fata se spovedește constant mărturisind acest păcat, care totuși în fața Lui există, totul e în regulă. Mai bine ai explica lucrurile astea atât surorii tale, cât și părinților tăi. Iar în final ar fi bine să înțeleagă, că fiecare e liber până la urmă să facă ce vrea cu viața lui. Însă dacă totuși o iubești pe sora ta, mai ales că ai pomenit de aceste "legi" înseamnă că ai tăi sunt totuși creștini, dacă-i explici și o îndemni să se spovedească și să spună că ea nu e căsătorită, dar trăiește cu un bărbat, Dumnezeu va avea grijă de ea. Dar dacă nu mărturisește acest păcat și cum spuneam și mai sus, bărbații vor fi tot mai mulți, ca niște șosete prin viața ei, atunci da, în fața Domnului devine un păcat destul de greu.

P.S. totuși la Biblie spune că părintele care a dat naștere de prunci și nu i-a educat pe calea cea dreaptă și nu i-a învățat de Domnul, vor duce cu ei păcate grele pe lumea cealaltă, plus că păcatele merg până la al 4 lea neam. Deci dacă ei nu v-au învățat de Domnul și voi mergeți în viață fără Domnul, urându-L și hulindu-L, inevitabil copiii voștri vor ajunge și mai hulitori și păcatul va merge până la al 4 lea neam, chiar al 7-lea, și astea sunt studii științifice, ceea ce Biblia spunea acum mii de ani, s-a coroborat azi prin știință și prin psihologia transgenerațională și totul doar pentru că părinții voștri nu v-au învățat.

Așa că, sfatul meu sincer și cald, este ca să-i lași în pace pe părinții tăi, că încearcă să vă învețe de bine, dacă voi nu vreți să credeți, e doar problema voastră și evident e și libertatea voastră, nu vă poate băga nimeni cu forța credința, dar dacă pe ei îi lași să vorbească despre Domnul, Domnul va vedea că măcar ei au încercat și sufletele lor karmice vor fi mai ușoare. Apoi tu și sora ta, ar trebui de asemenea să aveți o discuție serioasă cu ei, legat de viața voastră, să le spuneți că sfaturile lor le primiți (că așa ar fi normal), dar în final voi judecați totul prin propriul filtru și faceți doar ce credeți voi că e mai bine pentru voi.

Încă ceva, asta așa ca să vezi că eu chiar te înțeleg și vreau să-ți dau dreptate deși poate religia în sine, nu-ți va da, deși eu una chiar am început să cred în Dumnezeu, nu spun că și fac ceea ce trebuie sau spune El, dar la naiba de nu cred după toate eșecurile vieții mele și toate ridicările pe care mi le-a dat doar El, Dumnezeu. Însă ce vreau să-ți mai spun e că, oricum ar fi, oricine s-ar pune să se căsătorească sora ta sau chiar nu, ideea e că, ea o va face doar când Dumnezeu va decide că e gata pentru ea, că e timpul ei să facă pasul ăsta. Ce vreau să spun prin asta e că, nu vreau să vă simțiți așa necăjiți tu și sora ta sau să vă simțiți că parcă părinții "vă obligă" poate pare că vă obligă, dar da, doar pare, în realitate o să vezi că dacă omul ăla nu e pentru ea, Dumnezeu va face tot posibilul să nu fie. Va pierde autobuzul înainte de nuntă, se vor certa, se va împiedica sora ta și va cădea, o va durea nu știu ce și nu se va mai duce, dacă e să nu fie, nu va fi, chiar și dacă sunteți pe punctul de a pune nunta, dar dacă e să fie, va fi, indiferent cine credeți că v-a băgat pe gàt, nunta se va ține și înseamnă că sora ta, atunci, de omul ăla avea nevoie în viața ei.

Avraam, Isaac și Iacov: doi dintre ei au avut concubine.

De asemenea, din moment ce vorbesti de karma ca si cum ar fi reala, nu esti crestin ortodox. Daca esti crestin, esti eretic.

| MountainRiver a răspuns (pentru doctorandus):

Și pe aici ați apărut, domnule Doctorandus? laughing
Am recitit toate romanele ca să fi priceput ce vreți să spuneți, nici nu mai știam cui, ce am răspuns, acum pricep, zic, dar tot nu pricep.
Acum spuneți că dacă cei din trecut au făcut aceste păcate va trebui să le facem și noi? Eu zic tocmai invers, exemplele de păcate și desfrâu din Biblie sunt doar exemple date pentru noi, ca luare aminte când vrem să greșim, să spunem și facem "așa nu" și eu acum nu stau să spun niște teorii de idealism, pe care, haideți să fim serioși, nici eu nu le respect deși cred în Dumnezeu. Dar tot Biblia și ortodoxia spune că desfrâul și mândria + sinuciderea/omuciderea sunt cele mai mari păcate umane, de o degradare umană morbidă. Și da, dau și dreptate. Deoarece tot ce Biblia a spus de "așa nu" se vede azi.
Și las la o parte asta cu "hârtia" și taina și hai chiar că ai avea 2, 3 iubiți/iubite prin lume și nu vrei copii, dar vrei se*, însă uitați-vă doar, prin această permisivitate și normalizare a anormalului până la urmă, la ce dracu s-a ajuns azi. La fete răpite și toate nebuniile doar pentru a alimenta o industrie morbidă și care te dezumanizează pur și simplu, te fac să devii doar o carcasă, o ba chiar parcă și o mașinărie de ucis, o mobilă, care numai când mă gândesc la ea și mi se face pielea de găină și silă și deși nu știu dacă dv sau bărbații înțelegeți asta, dar cred că orice femeie, și oricât de libertină sau fluturatică ar fi, cred că e în asentimentul meu și înțelege gravitatea situației de astăzi. Și asta cu industria e deja oricum standardizată și o aleg unele femei, doar pentru a supraviețui sau a reuși să întrețină un copil singure. Dar mai nou s-a ajuns ca tocmai lu ăla care-i spui "da" și-ți pui viața în mâinile lui și crezi că construiești ceva cu acel om, acel om se dovedește a fi peștele care te va duce la osândă. Știți câți deja își trimit nevestele acolo, doar ca să nu mai muncească ei sau să aibă o viață mai de lux, pe care dintr-un job mediu nu și-ar permite niciodată. Știți câți din ăștia există azi? Cu carul, domnule Doctorandus. Appi chiar și femei care cred că nu mai e necesar să muncească, să devină cineva, să construiască până la urmă ceva, să schimbe ceva în lumea asta, care ș-așa e pe ducă, ele dacă industria vinde și cumpără bine, văd majoritatea puștanelor astea și aleg acel drum. De ce? Păi pentru că tot noi am permis să se ajungă acolo, aici.
Apoi ce să mai zic de violatori și cei care au comis toate perversitățile din lume.
Deci oricât ar fi, până la urmă chiar și cu hârtie, chiar ăi fără hârtie, chiar și cu taină, chiar și fără taină, haideți să fim serioși, familia e ar trebui ca ceva sacru, sfânt și acolo până la urmă ar trebui să șadă doar oamenicare gândesc așa și până la urmă care au acest scop. Iar cine nu, ok, poate rămâne pe vecie singur/ă sau în relații pasagere, dar nu să o numești aia familie și să te mai încumeți să faci un copil în aceste circumstanțe. Deci, oricât s-ar încerca normaliza treburile astea flexibile și nonconformiste, totuși familia e un sanctuar și e sacră și toți care dorim să ne întemeiem o familie (DORIM, specific clar că dacă dorim noi, exact cum și în speța persoanei, nu decid părinții, chiar dacă așa este creștinește ci nici chiar domnul din întrebare, fratele "miresei" ci doar ea, mireasa e unica ce poate decide ce va dori să facă și să-și asume alegerea aleasă) ar trebui să gândim așa.

| MountainRiver a răspuns (pentru doctorandus):

Eu vorbesc de Karma doar prin prisma creștinismului. Păcatul care merge până la al 4 lea neam, spre exemplu, este tot o karmă. Doar că interpretată altfel, față de doctrina budistă, care susține reîncarnarea. Dacă vrei mai științific spus, karma ortodoxă e karma genomică, adn-istă. Tot sângele curs și vărsat din neam, dar dat mai departe tocmai prin taina căsătorie și naștere și botez, ajunge în noul ADN și deci chiar în genomul uman.

Am raspuns mai sus: faptul ca aveau concubine nu e un pacat.

Ideea ca a avea concubine este pacat: este o idee nebiblica, este o idee paganeasca. Ideea provine din victoria paganismului asupra Legii lui Dumnezeu.

Biblia nu se opune la ce-ai zis ca fac fetele-alea: Cantarea Cantarilor este literatura erotica, iar doua capitole din Ezechiel sunt clar ce fac fetele-alea.

| CristiDinIasi a răspuns:

E clar tu și cu celălalt tip civic vă puteți lua mână în mână amândoi sunteți la fel chiar dacă el e credincios aveți același tipar infantil -pisalog, ne-ai căpiat frate cu întrebările astea, în continuu același pretext idiotic, și mai sunt și întrebări panorama "cum s-o convingem pe sorta să nu se căsătorească" ești obsedat și nu poți realiza asta, iar cei ce-ți răspund mai idioți că-ți cred poveștile de 2 bani, e deja a mia întrebare și nu te potolești ești plictisitor, repetiv, nesuferabil și enervant

| RazzMTB explică (pentru CristiDinIasi):

Plimba ursu

| CristiDinIasi a răspuns (pentru RazzMTB):

M u I e fraiere

| MountainRiver a răspuns (pentru CristiDinIasi):

Deși mi-am spus clar părerea legat de credința domnului/doamnei din întrebare, tot simt nevoia să răspund și aici.

Uite vezi, de aia tot plec eu de pe TPU și mi-a lăsat TPU ăsta un gust amar deși am prieteni cu care păstrez legătura și azi de aici, de pe TPU. Deci măcar atât bun a făcut și TPU ăsta.
Dar nu pricep de ce pnm se mai numește frate "toți pentru unu" dacă la întrebări oamenii răspund doar "dar ce mă, tu nu știi să cauți?" "Dar ce, mă, te victimizezi?" "Dar de ce tot postezi întrebări de genul?"
Jesus Christ! Forumul se presupune să ajute, cu orice banalitate, cu orice ascultare, în cazuri mai grave de ce nu, chiar și cu colete și un mic ajutor financiar (acum nu zic să aruncăm cu bani pe TPU) dar cine are și vede aici o problemă, poate ajuta o dată la nu știu cât timp. Cu orice, dar să ajute, nu comenteze. Doamne, și TPU e de fapt tot lumea reală, cine spune că e un forum de ajutor și socializare se înșeală, e la fel ca în societate, ipocrizie, "prietenii", bârfe și mai multă răutate, decât bunătate și ajutor.

| CristiDinIasi a răspuns (pentru MountainRiver):

Atunci intra frumos pe profilul tipului ce a întrebat asta și vezi ce scrie, e o situație amuzanta dacă ești "plecat" nu ai de unde știi ce se întâmplă, era doar un troll ce spama 15 intrebari zilnice in care se p.șa pe romani religie si tot ce altceva, nu e vorba de răutate aici ci doar de cât de ipocriți pot fi unii când întreabă sau se folosesc de acest "forum"

| MountainRiver a răspuns (pentru CristiDinIasi):

Păi, am văzut în cele din urmă, credința persoanei, însă tocmai pentru că aia îi era credința sau mai bine zis, noncredința, problema lui părea destul de reală, cel puțin așa mi-a transmis mie. Cât de troll nu am știut că e troll, dacă știam nu mai răspundeam așa de vehement, deși răspunsul meu rămâne totuși o adresare către toți oamenii de pe TPU, care chipurile au conturi pe acest forum, chipurile vor să ajute și nici măcar nu m-ar deranja dacă doar ar zice asta și nu ar răspunde la întrebări, însă sunt câte unii care mai și răspund doar cu "nu" sau "de ce mai pui întrebarea asta, dar ce tu nu știi, ești prost, nu poți căuta?" Iar eu nu agreez acest comportament, ori așa zișii TPUhumans răspund la întrebare, și în cazul de față ar fi bun și un "nu" sau răspund cu opinia lor, ok, dar strict pe problema sau dilema omului, ori nu mai răspund și nu mai pierd timpul omului care a pus întrebarea și sincer nici el/ei nu și mai pierd timpul să răspundă cu acel minuscul "nu" sau cu alte întrebări dacă oricum din start nu le place întrebarea sau și mai grav omul din spatele întrebării. Dar mă rog, asta le-aș spune-o tuturor care răspund așa, am priceput la tine care ar fi fost problema și-mi pare rău că am reacționat așa, chiar am zis că nu voi mai susține puncte de vedere pe noul cont, poate doar să mai ofer sfaturi și o viziune, alta, la problema unui om, dar atât și nici eu nu voi mai răspunde acestei persoane, deoarece nu doresc să vorbesc cu atei care sunt rătăciți și nu că m-ar deranja rătăcirea lor, că dacă e să fie și Domnul are un plan cu cei mai atei dintre atei, crede-mă că nu trebuie să vin eu pe un forum să vociferez și predic, căci Domnul va reuși imposibilul și la momentul perfect pentru fiecare, când e dat să i se revele Domnul, Domnul o va face. În planurile Domnului nu i se interpune nici Satan, oricâte suflete ar încerca el să corupă, dacă Domnul vrea, doar El poate și chiar dacă lasă liber arbitru, dar dacă nu crezi și nucrezi chiar și de ar fi să te forțeze (prin eșecuri/prin dureri/prin boli/chiar prin nebunie curată, că poate doar printr-o "schizofrenie" ești capabil sâ crezi), ce Domnul și-a propus se înfăptuie, așa că, fiecare cu planul și rândul lui și nu aș vrea să sun eu ca o ghicitoare în stele acum, dar parcă sufletul îmi spune, intuiția, ceva îmi spune că la momentul oportun, va crede, va crede nebunește în Alfa și Omega. Așa că, fiecare cu rândul lui. Dar chiar nu vreau să mai vorbesc despre Domnul, nici nu e normal de altfel, căci eu sunt doar un umil om din Grădina Lui, nu gardianul Domnului care trebuie să apăr nu știu ce legi, Domnul are planuri cu fiecare dintre copii Lui și la momentul perfect pentru fiecare, Domnul i se va revela și asta o spun din proprie experiență și am încredere că nu am fost eu unica rătăcită, dar readusă acasă. Pe fiecare vă va aduce. happy
Așa că, sper că îl va găsi și acest stimabil user pe Domnul, pe Alfa și Omega când va fi nevoie.