Facand teste si chestionare online.
Uite aici un site: http://teste-chestionare-auto.ro/teste-auto.php
Bafta!
Pai si nu trebuie sa invat si dupa carte? Facand teste multe se poate invata mai usor?
Tata a invatat si dupa carte, dar prietenul meu a luat permisul facand multe chestionare online si mergand la cursuri pentru scoala de soferi (te invata despre masini si cum sa conduci).
Pentru ca am cativa amici care intentioneaza sa-si ia permisul de conducere si sa devina soferi, iar unii dintre ei incearca de ceva timp sa-l obtina si nu reusesc (fie pica la traseu, fie la sala – de cele mai multe ori), m-am hotarat sa scriu acest articol. Despre pasii pe care trebuie sa-i parcurgem ca sa obtinem permisul de conducere, am mai scris aici, asa ca nu mai intru in detalii si trec direct la subiect.
Asa cum spuneam si atunci, pentru multi dintre noi, obtinerea permisului de conducere este un proces complicat, pentru unii este chiar un calvar. Dar daca ne organizam, daca stim ce avem de facut, vom vedea ca nu este asa greu precum pare. Iar daca ne dorim atat de mult acest permis si nu mai vrem sa depindem de altii cand vine vorba sa ne deplasam dintr-un loc intr-altul, intr-o excursie sau poate avem nevoie de el chiar la job, atunci trebuie sa ne mobilizam.
Cei mai multi dintre cunoscutii mei (si nu numai) sustin ca au avut probleme la testul teoretic. Unii dintre ei chiar au ani de cand tot incearca sa obtina permisul de conducere.
Daca plecam de la ideea "las’ ca stiu eu, nu trebuie sa invat ca oricum cunosc regulile de circulatie si conduc bine, ma descurc", din start sansele noastre de a deveni soferi cu acte-n regula scad considerabil. E foarte probabil sa avem destule cunostinte, dar cu siguranta nu stim multe din Codul Rutier si din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier daca nu le citim. De aceea, am vrut sa abordez pe blog acest subiect: Cum sa invatam mai usor pentru permisul de conducere. Si vom vedea in continuare…
In primul rand, inainte de a ne inscrie la o scoala de soferi, trebuie sa ne gandim bine daca avem timpul necesar pentru a invata. Daca suntem intr-o perioada mai aglomerata, mai stresanta, cu multe activitati, mai bine amanam pe altadata cand stim ca suntem mai liberi si avem timp de invatat.
Este foarte important sa nu ignoram cursurile teoretice si pe cat posibil sa nu lipsim de la orele de legislatie rutiera de la scoala de soferi. La cursuri, daca nu am inteles un lucru, e bine sa adresam intrebari profesorului ca sa ne lamurim si sa fim atenti la toate detaliile. De asemenea, e indicat sa ne facem notite atunci cand consideram ca e cazul, cand sunt lucruri esentiale sau lucruri pe care nu le-am inteles din prima.
"Repetitia e mama invataturii." Si. "cu rabdarea treci marea". :) Asa ca nu trebuie sa ne descurajam daca nu putem retine totul de la inceput. Cu repetitie si rabdare, vom reusi, nu e greu. Si neaparat, trebuie sa rezolvam cat mai multe chestionare online, din carte, nu conteaza, important e sa le facem, sa notam punctele obtinute ca si cand am fi la examen si sa vedem cat am progresat si unde am gresit, iar apoi sa citim din nou mai ales acele notiuni pe care nu le stapanim prea bine. Eventual, intrebarile pe care le-am gresit sa ni le notam separat si sa le mai facem o data, de 2 ori, de cate ori e cazul.
In trafic, la orele de condus, pe langa faptul ca trebuie sa fim calmi si prudenti, sfaturile primite de la instructor trebuie tratate cu mare atentie. E important sa invatam din greseli, sa fim curajosi si sa nu ne descurajam atunci cand am dat-o in bara.
Bun… invatam, invatam, dar mai trebuie sa ne si odihnim. Odihna nu trebuie neglijata daca vrem sa avem randament. Asa ca, e bine sa ne alegem momentele cele mai potrivite pentru invatat, de preferat dimineata cand creierul e limpede si asimileaza cu usurinta mai multe (nu seara, cand suntem obositi dupa serviciu) sau in zilele libere.
Cat despre emotiile dinaintea examenului, e normal sa fie. Daca aveti emotii, nu va simtiti pregatiti sau vreti sa va mariti sansele de a lua examenul din prima, va recomand sa intrati pe www.permis-de-conducere.ro/. Veti gasi intrebarile de la examen explicate, numeroase chestionare, Codul Rutier, sfaturi utile, scoli de soferi si multe altele. De asemenea, puteti urmari evolutia chestionarelor completate de voi. La sfarsitul fiecarui chestionar parcurs sunt afisate raspunsurile corecte si cele selectate de voi. In cazul in care ati raspuns gresit, sistemul ofera si explicatia pentru varianta corecta. Deci, usor de inteles, usor de retinu