Simplu si fara remuscari, lichelele, tepadusii, techergheii, pupincuristii, etc... atat stiu si urmaresc sa traiasca la fel ca paduchi, priveste cu atentie aceste specimene, din ce familii provin, cine au fost stabunici, bunici si parinti lor acestea au dus si duc in continuare tara in prapastie. pacat ca trebuie sa suferim si cei care avem verticalitate, un scop in viata. impaca-te cu gandul cei enumerati mai sus sunt majoritari, numai Bunul Dumnezeu ar putea sa-i starpeasca.
Din pacate putini se gandesc si la ziua de maine si fac ceva in mod efectiv, cei mai multi o fac doar declarativ. Deoarece nu m-a convins si nu mi-a placut niciunul, din candidatii de la alegerile din 1996 incoace, nu m-am mai dus la vot(si atunci m-am dus doar cu fiul, care vota prima data). Pana nu vor apare politicieni care sa merite votul (cel putin sa aiba antecedente de profesionalism si corectitudine, odata alesi nu stii ce se va intampla) nu voi mai vota. Daca macar jumatate din viitorii alesi si guvernanti ar vrea binele colectiv atunci s-ar putea sa scapam de actualii, altfel vom continua la fel ca pana acum. Numai bine!
Problema e ca ei tot iau o farfurie de mincare si o tuica la crisma (nu bar) din sat. poti sa rizi de ei, dar tu nu iei nimic, asa ca oricit de patetici ar fi tot ar trebui luati ca exemplu, ceva, oricit de putin tot e mai bine decit nimic. omul obisnuit isi vinde votul pe degeaba desi stie (sau ar trebui sa stie) ca nu va primi nimic inapoi, deci ce spune asta despre majoritatea celor care voteaza?
Nu-si vand nici un viitor pentru ca nu-l are. Singurul lucru pe care il are este inconstienta.
Uneori cred ca fiecare popor are politicienii pe care ii merita; de altfel si intrebarea ta imi pare ca sugereaza acelasi lucru:pana la urma cum au ajuns polititicieni niste oameni aproape in totalitate fara scrupule? Cum puteau ajunge sa dispuna de toate averile tarii altfel decat cumparand niste alegatori dispusi sa se vanda? Nu ma dezgusta mai mult clasa politica decat tatal care bea la crasma din sat alocatia copilului.Comportarea politicienilor care pun interesul propriu mai presus de interesul general e tot una cu cea al violentului tanar care-si agreseaza batrana mama pentru cei cativa banuti din pensie. Jelind absenta unei minime morale regret uneori ca traim intr-o societate care-si spune democratica fara a fi altceva decat domnie a bunului plac.Si,in aceste amare cugetari privitoare la realitatile societatii romanesti, nu vad decat o speranta:tinerii.Inteligenta nativa a acestui neam nu a pierit sunt absolut sigura ca se va ridica o noua generatie care va sti despre noxele totalitare doar din carti si despre poluarea morala provocata de perioadele iliesciene cu toate mineriadele lor doar din povestile bunicilor.Cred in viitorul acestui popor.
April, iarta-mi indrazneala dar consider ca esti la inaltime doar din punct de vedere teoretic dar practic o dai in bara rau de tot din cauza neexperientei.Ptr ucigasii de orice fel, facind exceptie numai si numai acei fortati sa ucida aflati intr-un eveniment de viata si de moarte in care le-au fost pusa viata in pericol, singura cauza e educatia si pentru asta nu se fac vinovati decit parintii.Deci vor plati cu viata pentru propria lor vina. Ce poate fi mai inaltator decit sa fii sigur ca viata nu iarta? La intrebare nu raspund pentru ca nu e decit un truism.
Eu nu cred ca daca primeste un pachet de mancare sau 1-2 beri chiar il si voteaza cum a raspuns si anonimul nu merge nimeni cu tine sa vada daca l-ai votat.
@ines, le cereau sa fotografieze buletinul de vot pentru a se asigura ca au votat cu cine au vrut ei.Mafioti pana la capat nu gluma.