| alexsah41 a întrebat:

Cum pot sa devin proprietarul garsonierei pe care parintii vor sa mi-o dea (ei fiind proprietari in acte)?
Preciez faptul ca am 3 fratii care si ei sunt de acord ca eu sa fiu proprietarul garsonierei. Ce acte imi sunt necesare.

Răspuns Câştigător
| clarobscur a răspuns:

Ţin să precizez ceva pe lângă ceea ce a zis @ioandelasal. O donaţie poate fi retrasă ulterior de părinţi sau, în funcţie de caz, în urma decesului părinţilor, fraţii pot să-şi schimbe dorinţa si să vrea partea lor. Eu te-aş sfătui să mergeţi la notar şi să faceţi un contract de vânzare/cumpărare. Desigur, taxa va fi puţin mai mare, dar e mai sigur pentru viitorul tău. Atunci vei deveni proprietar, iar fraţii nu vor mai avea nici un drept asupra garsonierei. Baftă!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti deveni proprietar daca parintii iti fac donatie. Trebuie sa mearga un parinte la un notar public, care va cere un extras CF de autentificare. De asemenea parintii trebuie sa obtina un certificat fiscal(de la impozite si taxe). Dupa obtinerea extrasului CF(de asta se ocupa notarul public) si a certificatului fiscal trebuie sa mergeti toti trei(tu si parintii) la respectivul notar(la data fixata de acesta), avand actele de identitate(buletin ori carte de identitate), sa semnati contractul de donatie, sa platiti onorariul si tariful de intabulare in CF si vei deveni proprietar al locuintei. Numai bine!