Foarte simplu: indeplinesti conditiile pentru a candida, obtii numarul de semnaturi necesar pentru a candida, castigi alegerile pentru presedinte si rezultatul este confirmat de Curtea Constitutionala a Romaniei.
Sigur ca, fara sprijin din partea unui partid politic puternic sau a unei coalitii de partide, este foarte greu sa fii ales, sprijinul este mult mai important decat pregatirea profesionala.
Iarasi este adevarat ca sunt sprijiniti persoane cu pregatire superioara (cel putin asa a fost dupa 1989).
Trebuie sa te înscrii intr-un partid politic și să ajungi cat mai sus pentru a avea șanse la un post politic pe undeva. Pentru prima ministru sau președinte trebuie sa cam ajungi la conducerea partidului
El viseaza ca verzi pe pereti
Treaba lui ce visează. El a întrebat eu i-am explicat. A aflat acum, treabă lui ce face cu informația
Viseaza in continuare cu informatia
Razi ca p*** în târg ce e așa amuzant
Nu este nevoie de facultate sau liceu.
Doar că nu se devine, ci este ales la alegeri.
Poți să candidezi la alegeri, candidat independent, neafiliat la nici un partid. Așa că, poți. Problema este, ce șanse ai să te aleagă cineva pe tine. Zero barat.
In RO sa poti candida la functia de primar de municipiu,la fctia de paprlamentar,la fctia de presedinte,minstrii,etc trebuie sa ai obligatoriu o facultate facuta.
Cu liceu poti candida la primaria unor orase,deci care nu-s municipii, la comune si cam atit.
Traa care nu cere absolut nici o scoala, la care scoala nu este o conditie sa poti candida este SUA, aici legea da voie oricuoi sa candideze, nu ti se pune conditie sa ai scoala, la orice fctie de la primar la pre4sedintele statului.
In restul lumiii, mai peste tot ti se cere sa ai facultate.
Ca să ajungi președinte de Stat, tot ce trebuie să faci e să termini facultatea de fizică.
La liceu nu prea conteaza profilul, dar daca e sa o luam asa cel mai adecvat ar fi filologia sau poate mate-info, dar mai bun ar fi un profil uman. Cat despre facultate, cea mai indicata ar fi cea care are in structura sa departamentul de politica, adica o facultate care se ocupa cu stiintele politice.
De ce mate-info? In rest, sunt de acord cu recomandarile tale. Cu toate ca in practica, actualul presedinte are facultatea de fizica. Orice liceu/facultate e acceptata, numai sa le ai absolvite. Dar recomandarile tale sunt de luat in calcul.
Da, studiile pe care le faci in sine nu conteaza atat de tare atat timp cat ai absolvit. Eu am spus mate-info mai mult pentru cazul in care vrea sa mearga mai departe pe o facultate pe profil real (chiar daca vrea in politica).
Pentru ca e greu sa te schimbi de la uman la real, de la filologie sa mergi de ex la facultatea de fizica sau mate-info, de vreme ce la filologie nu faci nu stiu ce mate de la real la uman in schimb se poate destul de usor sa te schimbi.
Pe scurt, de la mate-info ai mai multe sanse sa excelezi chiar daca te schimbi pe uman, in schimb invers nu prea merge.
Am inteles ce vrei sa zici. Dar in cazul in care "nu vrei sa auzi de matematica" e de ales umanul. Adica daca ai de la bun inceput tendinta asta de a merge spre uman, filologie, filosofie, politica samd si nu vrei sa ai de a face cu matematica. Cum zici si tu, la mate info se trece mai repede la uman, asa e, ai dreptate.
off-topic, legat de TPU: cand o sa dispara statutul de junior? observ ca juniorii nu pot evalua raspunsuri... care sunt criteriile? sunt nou aici si nu ma prea pricep cu astea.
Statutul de junior dispare dupa catva timp, dar cred ca trebuie sa fii si activ Si eu am avut nervi asteptand sa primesc statutul de senior pentru ca voiam sa dau evaluari
Eu mi-am facut contul in februarie anul acesta si abia luna trecuta am primit statutul de senior, deci practic mi-o luat 3-4 luni, dar chiar daca mi-am facut contul in februarie, nu prea am fost activa, ci doar luna trecuta am fost foarte activa deci e posibil sa conteze cat de activ esti, ca să primesti puncte.
Ok, multumesc frumos pentru explicatii. De activ chiar sunt, raspund constant, cred ca ma vezi, pe unii ii si enervez cu activitatea mea
un alt off-topic, vazandu-ti emoticoanele mi-am amintit de asta: emoticoanele astea erau pe yahoo messenger in trecut, fix in acest format. Cred ca doar pe TPU mai am ocazia sa le revad in formatul asta(am pus si eu unul mai sus, acela de ras puternic). Le-am mai vazut pe aici in mai multe randuri, dar acum, vazand la tine, mi-am amintit sa zic asta ( hai ca am mai pus unul)
N-ai pentru ce.
Si da, si mie îmi aduc aminte de cele de pe yahoo pe messenger erau putin mai diferite, mi-e dor de ele. Totuși imi place mult cum arata astea de aici, imi aduc aminte de anii 2010-2011.
Ah acum am vazut ca ai scris yahoo messenger, eu am citit "yahoo si messenger", ma scuzi
Ti-e dor de cele de pe yahoo vrei sa zici, nu? Ca messenger este si acum...
Messenger este si acum dar emoticoanele s-au schimbat de multe ori, mi-e dor de cele vechi ^^
Saracul cel care a pus intrebarea, am si uitat la ce intrebare vorbim, chiar nu mai stiam, am dat sa vad. Ceea ce voiam sa zic e ca ti-am mai citit din raspunsuri si in alte intrebari, raspunsurile pe care le-ai dat, si am vazut la unul din ele ca ai spus ca nu te cheama Andra, ca e nume frumos samd. Fix aceeasi situatie e si la mine, nu ma cheama Gabriel mi s-a parut super tare ca ambii am ales asa, fara sa ne consultam, nici macar nu am auzit unul de altul cand am facut contul... (chiar si acel 0).
Si da, te aprob, chiar e nume frumos Andra.
Ne-am nimerit fain atunci n-am stat prea mult sa ma gandesc ce nume să-mi pun, voiam doar sa nu fie cel personal Nici nu m-am gandit ca aduce a "Andra" pana să-mi spuna cineva asta lol.
Si da, mii de scuze celui care a pus intrebarea
Userul @ioandelasal a raspuns cel mai punctual. Cu mentiunea ca trebuie sa ai absolvita o facultate si un liceu, logic, fara liceu nu se putea absolvi facultatea( indiferent de domeniu pentru ambele). Intr-adevar, a spus "conditiile", nu le-a enumerat, insa am considerat ca aceasta e o conditie importanta si de asta am precizat-o separat. Cum spune si el, nu e obligatoriu sa fii intr-un partid politic, cum spun alti useri mai sus. Insa fara sprijinul unui partid politic, sansele se apropie de 0 pentru castigare ( evident, nu e 0, dar sunt extrem de mici, "probabilitate nenula, totusi, " cum discutasem cu un user in urma cu cateva zile in legatura cu domeniul probabilitatilor). De asemenea, nu "trebuie" neaparat sa fii intr-un post politic, poate fi orice cetatean al Romaniei care indeplineste conditiile, si ce a scris userul respectiv. Insa practica ne arata ca nu a existat pana acum in Romania un presedinte fara sa fie membru al vreunui partid ( adica independent)
Spre exemplu, Klaus Iohannis ( actualul presedinte, sunt unii care nu stiu, si mentionez, pe bune) a detinut functia de primar al Sibiului din partea FDGR, apoi a devenit membru si, ulterior, presedintele PNL. Niciunul din istoria recenta a Romaniei ( ultimii 30 ani) NU a fost prim-ministru, spre exemplu.
Galan_Alexandra_1990 întreabă:
alexbleak întreabă:
XD_Andreea_2000 întreabă: