Dragilor, ambele modalitati sunt bune, bani sa ai.
Cei ce cred ca platind on-line, nu au comision, se inseala pentru ca, platesc comision mai mare decat chiar cel perceput de banci la administrarea contului tau, pentru fiecare plata on-line in parte. Desigur ca, este mai comod si vorba vine, nu stai la cozi si nu vezi mutrele pe care le fac salariatii institutiilor respective, ori daca sunt in greva, faci drumul gratuit si nici nu poti face plata respectiva ci, doar o plimbare care face bine la sanatate.
Cardul poate fi folosit doar in unitatile ce sunt dotata cu asemenea mijloace tehnice, ori prin cartiere, mai ales la noi, nu sunt toate magazinele dotate asa ca, de regula, platesc cash.
Părerea mea, is și săraci ce au card ( nu înseamnă că dacă ai card ești bogat poți sa nu ai nimic pe el ) și is și bogați ce prefera cash. Becali auzisem ceva recent ca e cu cutia de cash după el
Cei ce au bani ii țin pe card de frica sa nu i fure cineva cică. cei ce au foarte mulți bani, plătesc oameni sa aibă grija de cash, ori cumpara cutie de valori la banca ( sute de lei pe luna comision dar nu te întreabă banca ce ți acolo sau cât bagi plătești și ți ce vrei ), ori seif ori dacă ai sume mari legale de cash poți face asigurare pe ei cum ai pe casa etc.
La cumparaturi de obicei cash (e mai sigur) insa facturile la robotel (e mai rapid), deci de pe card sau direct cash.
Eu prin card, dar cash e mai bine pentru ca, cardul nu stie sa-l foloseasca toata lumea.
Cand merg la un supermarket, la mall sau intr-un restaurant prefer sa platesc cash. Cand vine vorba de plata facturilor, apelez imediat la plata cu cardul. De ce? Pentru ca m-am saturat de mutra acra, prefacuta sau plictisita a casierelor.
Cash.clar.cardurile sunt o mare prosteala facuta pentru controlul societatii si sursa de bani marile corporatii, banci si state.pana in 2050 sunt sigur ca in europa occidentala si state va disparea cashul si va fi implementat un sistem electronic de plata pentru control suprem
Lacatusw2005 întreabă: