| Rexofere a întrebat:

Cum procedez la 15 ani la mersul cu trenul? Si pot sa merg gratuit daca prezint buletinul si carnetul de elev?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Trebuie să mergi cu Cartea de identitate și carnetul de elev vizat la zi la casa de bilete sau la agenția CFR pentru eliberarea legitimației de călătorie gratuite.

9 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Mergi la casa de bilete cu carnetul de elev (cu poza si viza), si cu actul de identitate, si ceri bilet pana la statia la care vrei sa cobori. Te mai intreaba ora plecarii, ca sa stie sigur in ce tren vrei.
Cu biletul primit (gratuit), te urci in tren si il arati controlorului, cand trece sa verifice biletele.

| lpavel a răspuns:

Cum sa nu, daca-i arati ca ai si caiete te pune chiar langa mecanic laughing Ce te face sa crezi ca elevii au dreptul a calatoreasca gratuit?
In unele cazuri cu diferite probleme da... dar tu ia-ti frumos bilet sau abonament!

| Rexofere explică (pentru lpavel):

Din cate stiu, elevii pot calatorii gratuit

De curiozitate am si cautat. Poftim:
Acordarea facilităților la transport pentru elevi:
Elevii beneficiază de:

bilete de călătorie gratuite, la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a și tarif de rezervare gratuit pentru călătoria cu trenurile cu regim de rezervare;
abonamente de călătorie lunare cu număr nelimitat de călătorii gratuite, clasa a 2-a, la toate categoriile de trenuri la care se emit abonamente (Regio si Interregio).
Pentru călătoria la clasă superioară sau la vagoanele de dormit şi cuşetă, elevii vor achita integral diferențele tarifare și tariful de rezervare conform solicitării.

Daca raspunzi in bataie de joc, atunci nu te baga

| suntserios a răspuns (pentru Rexofere):

Eu când i-am zis că scrie multe prostii pe toți mi-a dat ignore

| lpavel a răspuns (pentru Rexofere):

Atunci mergi la casa de bilete si fa cum au zis ceilalti iar daca reusesti atunci sa-mi spui si mie si- mi voi cere scuze, pana atunci ce am zis ramane valabil!

| Hyperion7 a răspuns:

Beneficiezi de gratuitate cu doar o singura condiție, sa ai carnetul vizat pe anul curent, in cazul de față, pe anul de școală care a trecut, adică 2023-2024, iar ca sa beneficiezi in continuare de gratuitate, va trebui sa vizezi carnetul și în anul următor, adică 2024-2025.
In rest, prezinți carnetul la controlor sau te duci la casa de bilete și le spui unde vrei sa mergi și atât.
Sper sa te ajute!