Demn presupune respect de sine -care sa spui ca poate inca-l mai ai, cat mai ales respect de ce te inconjoara -si cum sa mai fii demn la ceea ce vezi? Chiar si involuntar cazi in mrejele a ceea ce se intampla in tara asta, doar prin simpla ta prezenta aici, ca locuitor.Demnitatea nu lasa loc de un eventual "ori", ci presupune practic increderea in ceea ce vrei sa faci.Dar oare mai stim ce vrem sa facem... poate ca da, dar sigur nu aratam asta, ci cu totul altceva! NU MAI POTI AVEA O EVENTUALA PRECIZIE ASA, AICI, ACUM Nu putem decat spera tot la o schimbare a noastra, a oamenilor atata tot.Ramanem intr-un final doar cu optimismul` si sperantele!
Demnitatea este un mod de a trai, pe care-l aleg persoanele care au reusit sa inteleaga faptul ca, numai respectandu-se pe sine si pe cei din jur, pot sa duca o viata respectabila.
Chiar daca societatea se inbolnaveste, noi suntem cei care trebuie s-o insanatosim, asa ca trage si tu concluziile pe care le vrei.
O sfidezi....si incerci sa ramai la conceptiile tale cand toata lumea doreste sa te schimbe.
Demn poti sa fi si bolnav. Iti duci boala sociala cu demnitate, pana te vindeci sau mori... problema ar fi cum poti sa ramai sanatos...
Problema e ca intr-o societate bolnava nu stiu daca ar mai avea cum sa existe indivizi sanatosi-pentru ca intr-o societate bolnava e realmente greu sa nu te imbolnavesti.Pe cat inaintam in ani, pe cat tehnolohia isi face de cap.Societatea s-ar putea reface printr-un sacrifiuciu atat din partea noilor generatii cat si din partea societatii in sine -dar cui sa ceri ajutor cand ea insasi imbolnaveste?
Si cat de frumos ar fi sa facem fiecare pasi mici spre o lume mai buna... daca fiecare ne-am impune noua, ca persoane o schimbare ar fi minunat- ar fi minunat sa ne simtim fortati de imprejurari sa ne dezvoltam atat profesional cat si personal, sa devenim profesionisti-si nu oameni aratati cu degetul si catalogati toti dintr-un singur reper, oameni mai buni.Momentan ramanem doar cu visele, pentru ca noi, ca oameni nu suntem dispusi sa fecem schimbari majore pentru a ne fi noua mai bine! E ca si stiinta, ca pasi minusculi a ajus acum in punctul asta, asa si noi am putea progresa dar parca deodata totul s-a stocat si a ramas la nivelul respectiv.Doar rautatea mai urca treptele! O seara buna!