| oprescudorin11 a întrebat:

Cum sa interpretez noua gaselnita a CCivil?
Obligatia de 'a face si de a nu face?'
Art. 1529 Noul cod civil Executarea obligaţiei de a nu face Executarea silită în natură Executarea silită a obligaţiilor
Categorie: Noul Cod Civil actualizat 2017 - Legea 287/2009
Comentarii


8

CAPITOLUL II
Executarea silită a obligaţiilor

SECŢIUNEA a 3-a
Executarea silită în natură

Art. 1529

Executarea obligaţiei de a nu face

În cazul neexecutării obligaţiei de a nu face, creditorul poate cere instanţei încuviinţarea să înlăture ori să ridice ceea ce debitorul a făcut cu încălcarea obligaţiei, pe cheltuiala debitorului, în limita stabilită prin hotărâre judecătorească.


Detalii: http://legeaz.net/......igatiilor.

Precizez ca am hotarare definitiva pentru recuperarea valorii unui imobil, iar Instanta imi terorizeaza Executorul Jud,. cu acesti termeni.
In acest caz pot si eu sa nu-mi platesc, la randu-mi datoriile la banci!?
A doua intrebare este de natura filozofico-juridic:
Daca descoperim termeni noi juridici si facem noi legi, contradictorii cu logica si intre ele, nu se sugereaza ideea, sa ne facem dreptate singuri?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu inteleg ce nu intelegi. Prevederea citata este clara si se refera la altceva decat la recuperarea valorii unui imobil. De ex. poate fi cazul inceperii constructiei pe terenul altuia si instanta dispune oprirea lucrarilor si ridicarea a ceea ce-ai construit pana la pronuntarea hotararii. Daca tu nu o faci atunci proprietarul terenului o poate face el si tu esti obligat sa-i platesti cheltuielile pe care le-a facut.

5 răspunsuri:
| oprescudorin11 explică:

Totusi Instanta a folosit acesti termeni (noi pentru mine ) in contextul recuperarii valorii unui imobil.Dar se referea la suma ceruta de Executorul meu judecatoresc.E fabulos cum functioneaza justitia la noi si azi!
Cred ca si Kafka s-ar intoarce in mormant! Nu stiu cum sa va comunic hotararea Jud. sect 6 referitor la Hotararea intr-un proces de recuperare si care divagheaza pe teme, probabil procedurale, de o alta speta.Cam asa s-a desfasurat tot procesul de pana acum referitor la Dristor, ca un teatru al absurdului! Voi juristii sunteti maestri in a eluda adevarul in cel mai miselesc si elegant mod!

| syd2 a răspuns:

Ce parere ai despre Albert Camus?

| oprescudorin11 explică (pentru syd2):

Afara de un volum de scrisori adresate printesei Martha Bibescu, de care se pare era legaya o ceva prietenie, nu am citit nimic de acest laureat Nobel.Am auzit doar ca friza absurdul, poate nu in acelasi sens ca acel compatriot Eugen Ionesco.
Nu mi-a placut sau nu am fost in cercurile acelora care agreeau literatura franceza.Desi unii o considera 'de avangarda'. A ma lansa in aprecieri despre ce nu am citit, nu este cazul meu.
Stiu doar Shakespeare, Dostoievskii, Romain Roland(daca sa vorbim despre francezi), Kafka, Herman Hesse, Broch, etc.
De ce ma intrebi despre Camus?

| syd2 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu stiu laughing. Il citesc acum.

| oprescudorin11 explică (pentru syd2):

Poate ca am sansa ca prin tine sa aflu mai multe despre el!
Mai ales ca am aflat ca era de asemenea(ca mine) un mare admirator al lui Dostoievskii!
Interesant este faptul ca daca il citesti pe Dostoevskii sau Hesse sau Nietzsche sau Shakespaire sau Kafka, restul ar putea sa-ti para MINOR!
E bine sa incepi cu MINORII ca sa nu fii nevoit sa pari incult.
Sau sa poti pretui VALOAREA ca concept!
Trebuie sa stii, insa, ca si valorile minore, aveau oarece poleiala de cultura, adica stiau ceva filozofie a frumosului.Asa ca nu e un PACAT sa-l citesti pe acel scriitor.El STIA macar!
O sa ramai uimit, cata bibliografie iti va baga in buzunar si mai ales este importanta judecata lui despre valori, sunt sigir ca nu ar fi luat Nobelul, la acea vreme daca nu era un om destul de complex si interesant, apoi nici Martha Bibescu, 'cunoscatoare si recunoscatoare de VALORI, nu l-ar fi abordat!
E un scriitor de EPOCA, nu Universal precum Eminescu, Dostievskii, Hesse sau Shakespaire! Ca sa spun doar cateva nume celebre.Sa-mi povestesti si mie ce te atrage la el, poate ca am ratat sansa de a cunoaste inca o VALOARE, asta, desigur, din lipsa de timp.