| petru a întrebat:

Cum se chema filosoful/scriitorul grec care a spus :
""Voi greci, asa precum macedonienii, traci sunteti...""

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Domnule Petru, eu nu sunt profesoara si nu inteleg de ce folositi aceasta adresare. Sau e ca la floraresele de la universitate: "sa-ti traiasca frantuzoaica, boierule" desi frantuzoaica e evident din Pantelimon si boierul din Ferentari...
Daca de asta le postati, puteti continua linistit. Vroiam sa va transmit doar doua chestii, destul de evidente de altfel: e relativ obositoare pentru useri initiativa dumneavoastra si majoritatea userilor crede ca le postati ca sa faceti parada de cunostintele dumneavoastra (ceva de genul: daca nu ma intreaba nimeni, raspund din proprie initiativa).
Nu va suparati pe mine, intentiile mele nu sunt rele, spun doar ceea ce vad. Nu vreau sub nici o forma sa plecati de pe site. In primul rand nu iau astfel de decizii, iar in al doilea rand, am citit cateva raspunsuri de-ale dumneavoastra foarte bune, utile si interesante. Tocmai de aceea m-am gandit ca ati putea intelege o atentionare colegiala.
cu cele mai bune ganduri,
Cristiana Popp, medic.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

PLATON (sper sa-mi fi adus bine aminte happy )
Dar, parca citatulsuna un pic diferit...

| petru explică:

Este putin cunoscut, traia in perioada apropiata lui Alexandru Macedon.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De unde scoti intrebarile astea si la ce-ti trebuie? Ca daca o faci doar ca sa ne testezi pe noi, ai devenit obositor.

| petru explică:

Consider ca intreband (cineva, eu sau altul) intodeauna cineva si raspunde. Pana aici logic. Daca cineva raspunde altul citeste si va cunoaste mai mult.
Deci, nu-i inutil a pune o intrebare daca atii pot sa invete, sau macar sa stie mai mult.
Stimata doamna profesoara, daca deranjez nu face nici o problema, credeam insa ca-i util. Daca obosesc inchid, simplu, doar sunt un musafir trecator.
Oricum, Pindar, Marele scriitor grec, unul din cei mai mari poieti ai Greciei antice a scris acele cuvinte. Aproape toata opera sa este cunoscuta si pastrata.
cu sarutari de mana
petru b./Cluj

| petru explică:

Stimata doamna Brigaela,
v-am facut profesoara din amuzament, si nu cred c a fost stanjenitor!
Sunt un om simplu! Cine ma cunoaste stie ca respect pe oricine. Am cunostinte atat printre profesori universitari cat si printre oameni din sfera inferioara a societatii.
Sigur, cunosc atat Valoarea cat si Masura.
As avea si ce sa etalez!
""Aros din Milet"", care(as zice) Domnia Voastra, stiti cine este, a scris peste 60 de dialoguri, pe teme filosofice, politice, istorice si sociale, de asemenea multe poezii si aforisme.
Scrie execrabil gramatical, insa eu citesc idee nu virgula sau alte greseli.
cu respect si desigur sarutari de mana
petru b./Cluj