Mulți se cred superiori pentru că se simt stabili din punct de vedere profesional, financiar, social, emoțional, intelectual, psihologic, și multe altele dacă le-am omis. Deseori trăiesc în moment, uită de unde au plecat și pe cine au cunoscut pe drum, și multe lucruri despre bunătate. Aș spune și lucrurile bune, dar acestea sunt cazuri excepționale. La fel cum ai întâlni un străin din altă națiune, poate să fie bun, poate să fie rău. Personal, în țară este acceptabil să întâlnesc alți români, am o oarecare speranță la decență; dar în străinătate, fug sau mă fac nevăzut sau pretind a fi străin când aud de români.
Unii sant rasisti altii te trateaza bine un timp dupa uita ca a fost prieten cu tine si nu te mai cauta deloc
Vorbesti de 21 de milioane de oameni. Daca ai impresia ca toti reactioneaza la fel ai nevoie de ajutor specializat.
Depinde despre ce vorbim si cu cine au de a face, de obicei sunt pisicute cand interactioneaza cu oameni cu bani. Unde se arunca cu banii, se fac romanii gramada sa le cada ceva pomana si lor. Sunt rare cazuri de oameni care stiu ce-i munca si rasplata in Romania, multi asteapta la pomana cu zarva. Atunci sunt foarte sociabili, joaca roluri pentru a atrage atentia respectivului, care apoi le uita si dispare cu pomana.
Este interesanta educatia din Romania, cand eram la scoala, profesorii vorbeau mai mult despre "ce bun e salariu lor de profesor si ce rele sunt anumite directii in viata", unele directii au salarii mai bune decat profesorii de azi. De obicei se prefera calea usoara, sa stie unde este ca sa se implice acolo, si multi o da in fake, miscand numai pe coruptie.
In locu in care locuiesc eu, oamenii isi bat joc si salutul lor e injuratura. La tara se vorbeste mai frumos. Dar conteaza mereu, ce castiga ei, daca vede ca ai, sta pe langa tine sa pice si la ei, daca n-ai te face de k cand te vede muncind, si te miri de ce esti singur si sarac.
In Romania avem baieti care vor lux si ei stiu sa faca sx, daca nu ii sponsorizeaza parintii, atunci iubita trebuie ca ei nu-s capabili psihic sa priceapa existenta, ei sunt prea inferiori unui job care necesita ceva gandire, trebuie nevasta sa gandeasca sa il inteleaga sa se ocupe si de casa sa aduca si banii. Si apoi le vezi pe unele modelate de chirurg pe la tv cu soti faimosi din strainatate si ne e rusine ca "Romania produce fete". Dar ce au romanii, ce e in capu lor?
Adica, la scoala nu invatam si noi fizica, ca suntem retarzi? asa zice profesoru el ne vorbeste despre fotbal, vine cu sticla.
Fraieri care arunca pretul intreg pe gunoiul care il vinde sarlatanul la coltu strazii, ca-i e prea lene sa ajunga pana la magazin, ala i-a aparut in cale. Ca ganditul este superior si nu poate orice om, dzeu e atotfacator pentru oamenii de rand.
Depinde că vorbești de o țară întreagă, până la urmă fiecare om e diferit și are altă mentalitate indiferent de naționalitate, mai pe înțelesul tău, nu toți români sunt la fel, sper să înțelegi lucrul acesta