Complicată treaba. Îți zic pe scurt părerea mea: oamenii de la țară și din orașele mici o duc mult mai greu decât cei din orașele mari, pentru că e o diferență uriașă de economie.
2. Cei de la țară nu au școală și deci implicit nu au dezvoltate capacitățile cognitive, pe când cei de la orașele mari unde sunt centre universitare au ajuns deja ca 2-3 generații să aibă copii, deci orășeanul școlit are copil școlit și copilul la rândul lui are deja copil școlit. Asta face ca majoritatea covârșitoare din orașele mari să aibă o altă mentalitate.
Deci ar fi vorba de trai( cum le merge cu banii) și de educație. Dacă îți merge rău și nu ai nici școală e mai probabil să urăști politica și să vrei să te razbuni.
E vorba de nivelul de ecuație. Orașele universitare votează pro-europenii, progresiștii, anti-sistem, iar satele și orașele mici unde educația e scăzută, votează în funcție de cine reușește să îi manipuleze.
Am înțeles că cenzura e în floare și nu prea mai ai voie să îți exprimi părerea legată de candidatul pe care îl votezi, așa că voi spune doar că eu cred că e mai bine să nu votăm pe cineva din vechile partide care ne-au tot guvernat, nici pe cineva care are interdicție în două țări, nici pe cineva care nu e susținut nici măcar de propriul partid.
Vrei sa spui ca oare vor anula alegerile daca are Nicusor Dan sanse?
Nu, nu cred asta. Cred în schimb că vor face tot ce este posibil ca să îi scadă șansele, gen să interzică oamenilor să își exprime opinia liber, să le interzică partidelor să îl susțină, de parcă până acum în alte tururi ale alegerilor, mai ales în turul doi, nu au mai susținut partidele unul din doi candidați. Faptul că îl urăsc toți, ar fi suficient pentru mine ca să îl votez pentru că e clar că este din afara sistemului. Aici se aseamănă cu CG, dar spre deosebire de el, nu e pro-rus sau legionar.
Eu cred că cel mai important, pe lângă a scăpa de extremiștii pro-ruși, este să scăpăm de Ciolacu. Ponta și Crin nu vor face asta, Simion nu are majoritate pentru a face asta, chiar dacă îi minte pe fraieri că îl pune pe CG, iar ND este singurul care ne scapă de Ciolacu și care să și aibă șanse la turul doi dintre ceilalți candidați.
Poate o va pune le Lasconi sau pe Drula premier, oricum o alegere mai buna ca Ciolacu
În niciun caz, pe Bolojan îl preferă și pentru el ar avea susținerea necesară în parlament. Decât Ciolacu ar fi mai bune multe persoane oricum.Lasconi s-a dovedit a fi destul de mincinoasă și avidă după putere, iar Drulă e ok dar tot mai bun e Bolojan.
Cu ND și Bolojan la conducerea ar fi pentru prima dată de la căderea comunismului când țara chiar ar fi pe mâine bune și s-ar curăța de corupți, extremiști, legionari, incapabili. Când există asemenea opțiune, să fie în frunte în sondaje oamenii Psd-ului sau un pro-rus, înseamnă că românii sunt prea ușor de manipulat sau needucați.
Aparent e educația.
In realitate, vezi cu ce scor s-au incheiat atât de abrupt alegerile din Decembrie.
Nu știu cum un om educat ar vota pe doamna cu reclama la capace de wc, când avea alternativa precum dl Cristian Diaconescu.
Votezi cu cine vrei tu. Votul e secret, de asta exista cabine de vot.
Sunt obisnuiti cu PSD si cu numele vechi din politica iar cu suveranistii multi voteaza pentru ca in timpul liber acum la tara oaemnii stau pe social media, acum 20 de ani se uitau la televizor, rar citeau
Da ca la revolutie tot ei erau! Doar atat am castigat, libertatea! Omul voteaza cu cine da mai mult cei de la tara inteleg ce ti am zis mai sus. Cei de la oras au ambitii si perzandu si viata la un job logic ca vor progres. Ce conteaza porgresul daca spitalele sunt infecte, daca bisericile sunt goale daca omul nu mai e om? Mai important e comunitatea in cazul satelor nu extinderea ca in oras
La sat si in orasele mai mici educatia si nivelul de trai sunt uneori mai scazute decat la orasele mari (a nu se intelege ca la tara si in orasele mici oamenii sunt complet needucati). Si asa apar mai multe nemultumiri si pica in plasa suveranistilor care promit marea cu sarea.