Http://www.petitchef.ro/tags/retete/biscuiti-salam
Sper ca asta o sa te ajute :D
Fundita :D
Ingrediente:
1 l lapte, 15 linguri de zahar, cinci linguri cu varf de cacao, zahar vanilat, 250 grame unt, esenta de rom, 700 grame biscuiti simpli, 200 grame stafide, 200 grame rahat, 200 grame nuci.
Preparare:
Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile sfaramate bucatele si stafidele.
Pune intr-un vas, pe foc, o lingura de zahar si las-o sa se topeasca, fara sa se arda. Adauga putina apa, cateva linguri, si cand s-a desfacut tot zaharul caremelizat, adauga laptele si restul de zahar. Cand s-a topit bine zaharul, da deoparte si dupa ce s-a racorit, adauga unt, cacao si arome.
Lasa sa se racoreasca bine, cat sa poti baga degetul, si rastoarna totul peste amestecul cu biscuiti. Amesteca. Imparte in doua sau trei si, folosind folii de celofan, formeaza "salamul". Da la rece si serveste taiat in felii, simplu sau cu frisca. L. E.-poti adauga rahat in loc de stafide.
Ai nevoie de: 500gr de biscuiti simpli, 50gr de miez de nuca, 50 gr de unt si 4 linguri de gem
dai prin masina de tocat biscuitii si miezul de nuca, acestea le pui intr-un vas si se amesteca cu 50 gr de unt, 4 linguri de gem de fructe, 3 linguri de zahar. se freaca bine pana cand se incheaga. se poate pune si o lingurita se praf de cacao, pentru a avea o culoare frumoasa pe un blat de lemn se intinse o folie de aluminiu sau de plastic. se ia pasta si se aseaza pe folie. se strance in forma de salam. se tine la frigider 2 ore. se taie felii pentru a fi servit!
O reteta de o simplitate perfecta. Gustoasa si ieftina.
Ingrediente:
1 l lapte, 15 linguri de zahar, cinci linguri cu varf de cacao, zahar vanilat, 250 grame unt, esenta de rom, 700 grame biscuiti simpli, 200 grame stafide, 200 grame rahat, 200 grame nuci.
Preparare:
Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile sfaramate bucatele si stafidele.
Pune intr-un vas, pe foc, o lingura de zahar si las-o sa se topeasca, fara sa se arda. Adauga putina apa, cateva linguri, si cand s-a desfacut tot zaharul caremelizat, adauga laptele si restul de zahar. Cand s-a topit bine zaharul, da deoparte si dupa ce s-a racorit, adauga unt, cacao si arome.
Lasa sa se racoreasca bine, cat sa poti baga degetul, si rastoarna totul peste amestecul cu biscuiti. Amesteca. Imparte in doua sau trei si, folosind folii de celofan, formeaza "salamul". Da la rece si serveste taiat in felii, simplu sau cu frisca.
Sfat Eva: Poti renunta la rahat si dubla cantitatea de nuci si stafide. O sa rezulte un salam de "lux". Poti tapeta celofanul cu nuca macinata, dupa ce l-ai udat putin sau l-ai uns cu unt. Poti cauta pe internet si alte retete .
Din moment ce l-ai pus la aceasta categorie cred ca din cateva articole din constitutie
GaBrIeLa88 întreabă:
anonim_4396 întreabă: