Se pedepseste cu amenda din cl.I, II, III, respectiv IV de sanctiuni, in ordinea indicata de tine si cu 2, 3, 4, 6 puncte de penalizare, tot in acea ordine.
Peste 50 km/h amenda este din cl. a IV-a si suspendarea dreptului de a conduce pe 90 de zile.
La 50km/h peste viteza maximă admisă rămâi fără carnet. Adică dacă ai 50 în localitate iar tu mergi cu 100, rămâi pieton. Dacă mergi cu 90, scapi doar cu amendă.
Greșit
Hai sa mori tu
Pana in 40km/h amenda plus puncte.
Dupa 50km/h suspendarea permisului pentru 90 zile
E foarte grav, crede-ma.
Pe lângă faptul ca ești analfabet functional, ești și agramat și ai și fracturi de logica. În întrebare a zis foarte clar PESTE LIMITA, nu peste 50 km/h. Depășești orice dovada a faptului ca ești incapabil sa procesezi o informație. O sa fac screenshoturi, sa ne amuzam tot site-ul. Hahaha. Probabil ești sofer, taximetrist, sau vreun job intre 1500 și 3000 lei pe luna. Iti inteleg frustrările. Pup!
Doamne ferește te rog citeste răspunsurile mele apoi citeste răspunsul tau.
Si eu ma refeream la,, peste limita,, si din acest fapt ma refeream ca este răspunsul lui gresit in faptul ca daca depășești cu 50 km/h limita legala ti se ia carnetul nu doar primești la toate amenda.
Acum cine nu procesează o informatie corect doamna ACTH?
Daca depasesti cu 10km nu te opreste nimeni, de asta eu merg cu 60 in oras si 140 pe autostrada
Amenzi în funcţie de viteza înregistrată
10-20 km/h peste viteza maximă admisă: două sau trei puncte-amendă (290 sau 435 de lei), la care se adaugă două puncte de penalizare
21-30 km/h peste viteza maximă admisă: patru sau cinci puncte-amendă (580 sau 725 de lei), la care se adaugă trei puncte de penalizare
31-40 km/h peste viteza maximă admisă: de la şase la opt puncte-amendă (de la 870 la 1.160 de lei), la care se adaugă patru puncte de penalizare
41-50 km/h peste viteza maximă admisă: de la nouă la 20 puncte-amendă (de la 1.305 la 2.900 de lei), la care se adaugă şase puncte de penalizare
mai mult de 50 km/h peste viteza maximă admisă: de la nouă la 20 puncte-amendă, plus suspendarea permisului pentru o perioada de 90 de zile
DaciaRomania întreabă: