A aruncat un retard de clasa a 9 -a in mine si niste prieteni cu petarde cu 3 focuri
nu il suport pe baiatul ala si ma gandeam sa il denunt (arunca in oameni si pe casele la altii )
Tot n-ai spus varsta, banuiesc ca 15-16 ani. Este importanta datorita faptului ca minorul intre 14-16 ani raspunde penal doar daca se constata ca a avut discernamant iar cel peste 16 ani raspunde intotdeauna, bineinteles daca nu-i nebun.
Oricum, poti sa-i faci plangere penala pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, fapta lui ar putea fi incadrata la art.37 din L.126/1995, republicata in 2011 sau ar fi cel putin contraventie si amendata de la 5.000 lei la 7.500 lei. Fiind minor limitele se reduc la jumatate, asa ca ar putea fi amendat de la 2.500 lei la 3.750 lei.
In teorie sau in practica?
In teorie ar trebui sa se pedepseasca cu timp pierdut si cu o mica amenda. In practica nu se intampla mai nimic.
)))))))) Buna asta .
Pocnitori cu fasuri.
Anul trecut am dati si eu petarde cu colegii. Eram patru si ne-a prins politia. Ne-au zis sa stam acolo si doi dintre noi am fugit. Eu cu colegu am scapat dar ceilalti doi au fost dusi la sectie si le-au chemat mamele si au stat 3 orre sa dea declaratii . Da petarde si stai linistit ca daca te prinde fugi
Cu bataie de 3 ori pe zi. timp de 2 ani si ii trece ) scuze nu m-am putut abtine)))
Petardele sunt belea dar nu cand mori) iti da amenda ma sau ti le confisca si iti da un avertisment
Depinde de cauza daca pusti petarde de clasa 3-4 scoala de corectie sau ceva de genul dar daca esti grijuliu poti sa nu fi prins.eu mereu ppusc si cu o luna inainte dar nu ma prinde lumea.