In primul rand, masuratorile facute nu sunt valabile daca s-au realizat in conditii de ceata, ploaie, ninsoare sau furtuna. De asemenea, daca masuratorile s-au facut cu un radar montat pe un vehicol in miscare, sau daca in raza radarului se aflau concomitent mai multe automobile in miscare, masuratotile iar nu sunt valabile.
Cand te opreste, ii ceri dovada ca are acest drept in ziua cutare, la ora cutare, pe ruta cutare. de asemenea trebuie sa-ti prezinte si seria aparatului. daca comenteaza, ii aduci la cunostinta faptul ca este dreptul tau ca cetatean al acestei tari sa verifici chestiile astea. la fel si cu controlorii din autobuz/tramvai. mai ales ca ei stiu acest lucru dar se simt frustrati cand li se cere asa ceva... dar pana la urma. daca tot ne opresc...hai sa-i controlam si noi pe ei
Radarelele nu pot fi operate decat de personal omologat de catre Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML) si, pentru ca masuratorile sa constituie probe valide in instanta, instrumentele trebuie sa fie marcate, sigilate si insotite de buletine de verificare.
Radarele mobile pot fi plasate numai pe un autoturism echipat cu un dispozitiv specializat, care sa poata masura viteza proprie de deplasare. Totodata, radarele fixe trebuie amplasate numai in zone ferite de radiatii electromagnetice (zone din apropierea emitatoarelor radio sau tv, linii electrice de inalta tensiune, etc.)
DaciaRomania întreabă: