anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum v-ati descurcat la examenul pentru carnet, ma refer la traseu, ce v-a pus sa faceti instructorul?
Au fost suficiente orele pe care le-ati facut la scoala sau a trebuit sa mai faceti ore suplimentare?
Orice sfaturi sunt binevenite.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| JungleHell a răspuns:

Conform legislatiei in vigoare o sedinta de conducere auto dureaza 120 de minute (din care tu sofezi timp de 100, aproximativ ca nu se poate fix 100, macar 80). 15 sedintex100 de minute=30 de ore sofate (conduse). Apoi instructorul iti spune dupa cele 15 sedinte daca te descurci sau mai trebuie sa faci cateva suplimentare, eu am mai facut inca 4 caci picasem traseul, mergand inainte in loc sa virez stanga cum a zis si neoprind la stop. La traseu, excluzand frica de politist oricat de al dracului ar fi (care politist e tot om ca si tine) te pune in principiu sa executi cam toate manevrele facute cu instructorul: depasire, garare, parcare laterala, intoarcere din trei miscari si altele. Toate manevrele sau nu depinde de politist.Nu te speria daca te pune tot, ca sofer trebuie sa stii sa faci tot. Atentie la respectarea regulilor, caci daca ai depasit fara sa semnalizezi sau pe linia continua, sau n-ai dat prioritate (indiferent de tipul acesteia) te-a picat instantaneu fiind chiar si in ultimul minut al examenului. Inainte sa te duci la traseu fii sigura pe tine ca stii sa executi legal si corect orice manevra, in caz contrar mai cere sedinte suplimentare, pretul uneia fiind in genere 40 de lei (depinde de scoala/instructor). Orele daca sunt facute cum am zis mai sus sunt suficiente, insa depinde si cat e repede prinde cursantul, caci nu toti prind din prima.

| Daniela_Bari_1977 a răspuns:

Am picat la traseu si bineiteles ca mai trebuie sa iau ore suplimentare nu instructori sunt de vina ci emotiile