| sabin89 a întrebat:

Cum vedeți voi proiectul de lege privind autodeterminarea? Cu ochi buni? cu achi răi? cu rezerve?
Toate persoanele (copiii sub 14 ani chiar și împotriva voinței părinților) își pot schimba sexul și numele fără nicio protecție psihologică profesională, printr-o simplă înscriere la oficiul de stare civilă. Cum sună? Sunt prevăzute și amenzi. De exemplu, dacă cineva se referă intenționat la o persoană transsexuală numind-o bărbat în vestiarul femeilor, va fi pedepsit cu o amendă de până la 10 000 de euro.
Amuzant este că, în caz de război, statul își va permite să numească din nou bărbații bărbați și să-i înroleze happy

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Lisa Paus, ministrul german al Familiei, a precizat că decizia reprezintă "un moment important pentru persoanele transsexuale din Germania". Dacă va fi introdusă, reforma ar permite persoanelor trans, intersexuale și nonbinare din această țară să își schimbe numele și genul în birourile guvernamentale de evidență a populației, printr-o procedură simplă care implică depunerea unui formular de autodeclarare.

Legea în vigoare datează din anii '80 și prevede că persoanele care vor să-și schimbe numele și sexul trebuie să depună două evaluări psihologice, iar decizia finală este adoptată de o instanță care tratează cazul ca unul de boală.
[...]
În cazul copiilor cu vârsta sub 14 ani, părinții vor avea responsabilitatea de a prezenta documentele relevante, în vreme ce minorii cu vârsta de peste 14 ani vor putea să prezinte singuri formularul, cu condiția să aibă acordul părinților.
Schimbarea va fi validată după o perioadă de trei luni, iar o cerere de schimbare a sexului va fi procesată doar după un an, pentru a "garanta seriozitatea solicitării", prevede textul de lege. - https://www.euronews.ro/......nbinari-in

Deci de unde ai presupus tu ca,, Toate persoanele (copiii sub 14 ani chiar și împotriva voinței părinților) își pot schimba sexul și numele fără nicio protecție psihologică profesională, printr-o simplă înscriere la oficiul de stare civilă.''? Ai citit cumva stirea de pe un site romanesc homofob? Sau esti chiar tu o astfel de persoana care apeleaza la fearmongering?

| sabin89 explică (pentru dullcat):

"Sau esti chiar tu o astfel de persoana..."
Chiar m-aș fi mirat să scrii tu un comentariu fără să strecori și o mică jignire.
Serios acum, tu ești o fată de nota 10, de ce nu încerci să te abții de la astfel de răutăți.

| dullcat a răspuns (pentru sabin89):

E greu sa nu te abtii de la rautati cand vezi promovate asemenea informatii eronate.Sunt om, nu robot.Prefer ca stirile sa fie prezentate asa cum sunt, nu trecute prin telefonul fara fir pentru a starni intentionat reactii negative.

| dullcat a răspuns (pentru sabin89):

Ca sa clarific, tocmai fiindca de obicei stiu ca pui intrebari complexe, rezultatul unui research evident in spate, acum mi-e foarte greu sa cred ca ai vazut stirea asta si ai intrebat direct, cu intentii bune, fara a citi din alte surse.

15 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te referi la vreun proiect de lege din Romania?
N-am auzit de un asemenea proiect. Dupa mine ar fi o aiureala complet idioata si nu cred ca ar fi aprobat, cel putin in perioada urmatoare, asta insemnand destui ani.

| dullcat a răspuns:

Proiectul este pentru Germania, deci ce treaba au romanii?

| minrest a răspuns:

Sunt persoane care sufera de disforie de gen, adica nu pot accepta apartenenta la genul propriu, cel determinat de prezenta sau absenta cromozomului y. Multa vreme, suferinzilor de aceasta disforie care cereau sa fie inregistrati ca apartinand celuilalt gen, li se spunea ca genul se stabileste in functie de comformatia genitala, nu se comanda dupa dorinta, ca la restaurant. Dar acum tooate persoanele, de la un grad al disforiei in sus, fac tratamente cu hormoni, modificari corporale si in cazuri extreme modificari radicale ale organelor genitale. Iar acum statul german ii declara de genul visat, in urma unei declaratii unilaterale pe proprie raspundere. Nu mai trebuie mutilare genitala, poti sa ramai exact asa cum esti. Sau mi se pare mie? Tu ce crezi?

| sabin89 explică (pentru minrest):

Nu sunt homofob. Am văzut știrea asta, nu mai știu dacă pe net sau într-un articol de ziar. Și da, e vorba de statul german, dar mai devreme sau mai târziu presupun că procedura o vor prelua și celelalte state UE. Nu știu ce să zic, nu am aprofundat subiectul. De asta, dacă altcineva ar fi postat întrebarea, aș fi bifat pe "cu rezerve"; adică nici "cu ochi buni, nici "cu ochi răi", până m-aș mai fi documentat puțin. Văzând acum și comentariul tău, aș zice că e bine așa cum s-au gândit, adică fără mutilare genitală; de ce să-l mai chinuie pe om!

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

Nici eu nu sunt homofob, dar nici nu stiu sigur ca efectul masurilor de a schimba genul doar in acte, care se iau de cativa ani, va duce la scaderea cazurilor de mutilare - ca eu nu ''cumpar'' denumirea de vagin data unei cavitati artificiale, de asemenea imi pare mai rau de testiculele bietilor oameni decat le pare lor. Mie intentia mi se pare clar asta, sa ii denumeasca cum vor ei fara nici o alta conditie, deci si fara operatii. Pot sa ma gandesc insa si la un proces prin care efectul sa fie invers.

| minrest a răspuns:

''Daca cineva se refera la o persoana transexuala numind-o barbat in vestiarul femeilor''; asta nu ai citit in proiectul de lege, ci in interpretarea unui fearmonger care tapeaza direct in teama femeilor de a intra un barbat peste ele la toaleta.

| sabin89 explică (pentru minrest):

Ai dreptate. Altădată o să fiu mai atent de unde iau știrile. Chiar nu mai știu unde am citit; am reprodus din memorie. E bine că s-au făcut niște corectări, ca să știe oamenii exact despre ce e vorba.

| Holiday a răspuns:

De fapt nu e chiar asa. Incepand cu 10 ani, in cazul divortului parintilor, esti consultat in privinta parintelui cu care vrei sa locuiesti. La orice varsta poti seziza autoritatile privind comportamentul abuziv al parintilor si esti luat in serios. Si sunt doar doua exemple.

| VoidEternal a răspuns:

Nu prea cred ca vom ajunge in Romania prea curand la genul asta de legi.

| SingleForOne a răspuns:

Una dintre cele mai mari demențe până în zilele noastre. "Demențe" în sensul că nu se poate găsi o logică sau raționament potrivit, considerând celelalte legi, bunul simț, etc. Vorbind despre război, crime, furturi, etc, cel puțin se găsește un raționament și logică în faptele lor, dar despre acel de proiect de lege, nu aș considera că ar exista un fir de legătură.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e cum zici tu, dar e oricum o nebunie care o sa degenereze si care o sa faca multe victime pana cand va fi oprita.

| EliLeli a răspuns:

rolling on the floor Tare asta cu razboiul!
Nu o vad cu ochi buni, ma depasesc rau de tot lucrurile astea. Daca vad un cuc la mine in vestiar ii dau direct un sut in fund.