anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum vi se pare că eu iau de la statul român salariul minim 1200 de lei gratis căci atât am pensia de boala+ajutorul de handicap? (Am schizofrenie)
E bine că face și statul ceva pentru noi cei cu probleme psihologice dar e foarte puțin.Cum poți să trăiești cu 1200 de lei în ziua de azi? Va întreb pe voi. Dupa ce nu o sa mai fie părinții ce o sa fac doar cu 1200 de lei?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pensia de invaliditate si ajutorul de handicap nu este salariu.
Cat priveste cuantumul acestora este o alta discutie, statul iti da cat isi poate permite din buget. Altii au si mai putin.

| Catrice a răspuns:

Da' bătrânii cu pensie sub 500 lei cum se descurca?

| minrest a răspuns:

1400 e salariul minim net, acela e salariu, din care s-au platit deja contributiile. E putin? Desigur. Sa dea patronul mai mult? I s-a impus deja sa dea peste pretul pietei; de asta se numeste ''minim''; dar, sa i se ceara mai mult, din partea mea; oricum, afacerile transmit taxele, salariile si orice cheltuieli - catre preturi, nu pot face altfel. Asa ca toti consumatorii vor plati prin preturi, un salariu minim mai mare. Ce primesti tu este un ajutor. Vrei sa primesti mai mult? Se poate! Se face lege, se mai ia ca impozit 60 de lei din salarii deja mici, si va da voua. Nu am nimic contra.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acum vreo câțiva ani ăsta era salariul minim, pentru muncitorii de rând. De fapt și în ziua de azi unii câștigă tot cam atât. Având în vedere că e doar un "ajutor" este bine. Cât voiai să primești pentru stat acasă?

| Dintrebare a răspuns:

Sa stii ca salariul minim net in Romania este 1400 lei. Deci doar cu 200 de lei mai mult decat primesti tu. Presupun ca ai pensia 850 si indemnizatia de handicap grad 2. Intrebarea pe care ti-o pui, cum poti trai cu banii astia, este justificata. Doar ca asta este nivelul economic si social. Asa cum zice si colegul care a scris inaintea mea, statul iti da cat isi permite in limitele bugetului. Dar pentru situatia ta particulara, ai putea incerca sa te interesezi daca nu cumva te-ai califica sa primesti gradul 1 de handicap si eventual cu indemnizatie de insotitor. Atunci ai primi bani mai multi.

| SociopatuI a răspuns:

Statul are o vina mai mica decat populatia. Ei fura pentru ca noi le permitem. Ei depind de noi prin taxele pe care le platim. Insa noi ca sa platim taxe trebuie sa ramanem in tara si sa ne angajam cat mai multi. Iar ca sa ramanem in tara ei trebuie sa isi respecte promisiunile si sa investeasca in ele. Este un ecosistem de care depindem toti si cu totii contribuim.