| contstersinteresscazut a întrebat:

Cum vi se pare ideea ca tu cel care esti lipsit de noroc sa trebuiasca sa muncesti pentru altii care s-au nascut cu mai mult noroc? Cum sa impartit norocul de trebuie sa existe cei norocosi si cei mai putini norocosi?

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Norocul nu exista,exista doar un vis.
Acel vis e precum o sămânță,daca tu păstrezi sămânța doar pentru tine, nu te aștepta să dea roade.
Așa e și în viața, daca tu preferi sa îți ascunzi visele și aspirațiile sub preș, nu te aștepta să ai "noroc"
"Norocul" e pentru oamenii care risca tot și care își ascultă inima, nu își pun piedici singuri că n-o să reușească niciodată.
Și asta e doar o mica chestie.

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Daca eu dau 600 de lei pe dulciuri iar x economiseste banii si baga intr o investite ce nedreptate este? atunci sa il invidiez cum fac majoritatea romanilor? sau sa incep sa economisesc? nu exista noroc exista probabiitati, coruptie, nepotism nu meritocratie de asta suntem ultima tara din europa, mai mult mie statul imi da ajutor social, pot circula gratis cu tramvaiul si mancare gratis in timp ce x e omorat de taxe si impozite

suntserios
| suntserios a răspuns:

Norocul îl faci cu mana ta

| doctorandus a răspuns:

Chiar presupunand ca observatia ar fi corecta: ce solutie ai sa nu faci asta? Revolutie marxist-leninista? Atunci toata tara muncea pentru Nomenklatura. Deci nici aia nu e o solutie. Burghezia capitalista i-a imburghezit pe tarani si muncitori. In timp ce burghezia rosie i-a tinut saraci.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Daca s-ar fi pastrat nivelul de trai din RSR, majoritatea populatiei Romaniei nu putea cumpara niciodata un iPhone sau un Android.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Concluzia este ca vehiculezi niste sloganuri populiste, dar nu ai nicio solutie pentru a face lumea mai buna.

Ca tu sa ai ce manca, cineva trebuie sa puna osul la munca.

| johnnny123 a răspuns:

Da, unii au avut "norocul" să aibă chef de muncă. Tu nu l-ai avut.

| ioana748 a răspuns:

Cum se spune...fiecare cu norocul lui.
Daca nu m-a infiat si pe mine liescu, asta i viata.

| mODIN a răspuns:

Da-mi un singur exemplu de societate in care a functionat un sistem diferit de cel descris de tine. Iar cand zi societate, nu ma refer la comune religioase de 30 de oameni.

| LisaJulie a răspuns:

Eu nu cred in noroc, cred ca oameni sireti, vicleni si combinatii! Nimeni nu trebuie sa munceasca pentru nimeni, decat daca vrea

| Cipi1212 a răspuns:

Unii au noroc, alții nu.

| 1onurSimion a răspuns:

Atâta timp cât eu pot să-mi câștigă mânăcarea mea pâinea mea apa mea prin munca mea cinstită. Nu mă deranjează norocul luxul viața extravagantă vancanțe le averile nimănui. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu le semăna și că mâinile astea doua cu picioarele astea două îmi pot purta de grijă fără să apelez la norocul și luxul nimănui și averea nimănui. Norocul meu este luxul meu este picioarele și mâinile mele pentrucă că cu ele îmi pot câștiga pâinea și traiul cinstit.


Nu am ochii pe mașină luxul averea viața confortabilă și luxoasă a nimănui este treaba lor și alegerile lor cine vrea săle semene.

| sweetys a răspuns:

Norocul ți-l faci cu mana ta. Cati oameni de succes au ajuns din amărâți de copii de prin sate uitate. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in sac. Poti sa iei caz concret, 2 copii invata la aceeasi scoala, unul invata, celalat sta toata ziua la tv/pc. Unul ajunge doctor si acelalalt gunoier ( respect ambele meserii). Nu poti sa zici ca cel care a ajuns doctor e mai norocos, e meritul lui ca a invatat.

| Anonimul151 a răspuns:

Nimeni nu s-a născut cu noroc. Norocul îl poți face cu mana ta, doar că nu prea există.

Adică, inclusiv cei care au mulți băbi acum, care sunt patroni și care au mulți angajați. Chiar si ei la un momendat, în viața asta, au fost săraci. Au muncit la rândul lor, la alți patroni. Și muncind, au ajuns și ei. Si tot așa au facut toți cei care au bani, firme etc...

Doar că din păcate, oamenii vor mult. Nu se satura cu cât au. Vor și mai mult. Plus că uită de unde au plecat. Și apare și chestia asta de "fițosi", adică are bani, dar nu mai vorbesc cu "săracii" cum zic ei.

Și da, așa cum au spus și ceilalți. mulți au ajuns din săraci, iar acum sunt bogați. Dar, și ei au riscat mult pana sa ajungă aici. Iar acum, riscă vrând și mai mult. Și așa, pentru că doresc și mai mulți bani, să piardă tot ce au...