| jaber a întrebat:

Cunoaste cineva vreun student la Avocatura care ar fi dispus sa ma reprezinte la un proces civil foarte usor? Nu gratis, dar nici sa-mi ia pielea de pe mine cum vor domnii avocati. Multumesc!

8 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Ii zice DREPT. nu avocatura.

nu, un student nu te poate reprezenta

ai nevoie de un AVOCAT sau, daca permite tipul procesului, un licentiat in drept. adica un jurist/consilier juridic/referent

| express11 a răspuns:

Trebuie sa fie in baroul de avocati.un student nu este avocat, si nu are dreptul de a profesa, de fapt nici nu-l primeste ca avocat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce ai impresia ca stundeti au voie sa faca treaba asta? au si ei nevoie sa fie licentiati sa poata practica meseria

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă doreşti, POŢI fi reprezentat şi de un "student la Drept" ( sau de orice altă persoană fără a fi "licenţiată în Drept" ) care va avea calitatea de MANDATAR - dar sunt unele RESTRICŢII!
Calitatea de "mandatar" o obţine după ce faceţi o Procură Notarială în acest sens ( reprezentare în dosarul "x" ).


"Art. 83 - Reprezentarea convenţională a persoanelor fizice :

(1) În faţa primei instanţe, precum şi în apel, persoanele fizice pot fi reprezentate de către avocat sau alt mandatar. Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor.

(2) În cazul în care mandatarul persoanei fizice este soţ sau o rudă până la gradul al doilea inclusiv, acesta poate pune concluzii în faţa oricărei instanţe, fără să fie asistat de avocat, dacă este licenţiat în drept.

(3) La redactarea cererii şi a motivelor de recurs, precum şi în exercitarea şi susţinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate şi, după caz, reprezentate, sub sancţiunea nulităţii, numai de către un avocat, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 13 alin. (2).

(4) În cazul contestaţiei în anulare şi al revizuirii, dispoziţiile prezentului articol se aplică în mod corespunzător." - SURSA = Noul Cod de Procedură Civilă de la linkul :
http://legeaz.net/noul-cod-de-procedura-civila/art-83

Vezi şi articolele următoare la linkul :
http://legeaz.net/......blicat.pdf


Toate cele bune.

| StefanKogut a răspuns:

Nu poti fi reprezentat(a) legal decat de un avocat. In intelesul legii, termenul de avocat nu este doar o persoana ce cunoaste prevederile legale, ci este o persoana ce desfasoara meseria liberala de avocat asa cum este ea prevazuta de legea avocatului (nu mai stiu numarul ei), adica o persoana care este licentiata in drept si membru al unui barou de pe teritoriul Romaniei. Sa stii ca nici macar un judecator nu poate reprezenta pe cineva legal. El poate deveni avocat daca isi da demisia din magistratura si este acceptat de catre un barou, subintelegand ca este, desigur, licentiat in drept, dar nu poate oferi servicii avocatiale din pozitia sa de magistrat. Asa incat: oferirea de servicii avocatiale fara drept este infractiune si se pedepseste cu inchisoare.

| JohnnyBi a răspuns (pentru StefanKogut):

Neaparat? esti tu sigur ca ii trebuie neaparat un avocat? exista si reprezentant legal neavocat. adica licentiat in drept, dar fara apartenenta la vreun barou.

| StefanKogut a răspuns (pentru JohnnyBi):

Ai dreptate, am folosit un termen cu inteles mai larg, imi cer scuze daca ai fost indus in eroare de aceasta, dar raspunsul meu a fost formulat in tnteriorul contextului intrebarii si cum era vorba despre reprezentare legala intr-un process atunci...

| jaber explică:

... am uitat sa specific orasul : IASI.