Mea culpa! N-am scris ce am gandit. Nu vreau sa ma mai confrunt in idei pe nimicuri.
Daca ra doar unul sau doi in exemplul meu nu era talharie, deoarece nu au folosit forta, nici mijloace care sa le puna viata in pericol, iar cei din masina erau trei. Aici intervine spiritul legii: aceiasi fapta savarsita poate fi furt sau talharie. Ce amenintare putea veni din partea a unui sau doi tineri in cazul pe care l-am prezentat? Deci, conteaza numarul? Da, conteaza.
L-au amenintat im exemplul tau, de asta e talharie.
Talharie = furt + amenintare/violenta
Nu conteaza numarul faptasilor
Eu sunt curios daca tu ai, ai citit macar cum e definita talharia?
Nu am citit-o. Si cu asta am terminat discutia pe aceasta tema.
Dacă eu aș fi fost victima aș fi anunțat poliția și aș fi spus " Ajutor în România există mafie organizată Racheți care se ocupă cu terorism! Tocmai am fost victima unui atentat terorist!
Vă rog urgent să luați măsuri pentru combaterea acestor acțiuni teroriste pentru ca ele să nu se răspândească în toată țara și ca nu cumva să se transforme într-un femomen imposibil de controlat care să facă și alte victime dintre cetățenii acestei țări "
Sau nici măcar nu sunam la poliție în cazul acesta!
O făceam mlt mai inteligent!
Sunam direct la ARMATĂ și ceream sprijinul armatei în anchetarea răspândirii acestui fenomen și eradicarea răului din rădăcină!
Pt că politia lucrează cu tribunalul, tribunalul lucrează cu avocați care până la urmă se roagă de judecător sa prezinte să spună că nu a fost un atentat terorist!
Iar așa că să dea bine ca și țară ca să nu se emită avertismente de risc internaționale alege să le dea pedeapsă cu pușcăria.
Pe când armata vine cu lunetiștii și îi rezovlă pe cei ce comit asemnea fapte exact în timpul comiterii următoarei fapte asemănătoare.
Dar de ce nu putem vorbi de atentat terorist și să numim făptașii ca fiind racheți în acest exemplu?
anonim_4396 întreabă:
Karina_Amalia_1975 întreabă: