| ylakiztenurb a întrebat:

Daca ai mei divorteaza si casa nu e pe numele lor e pe numele bunicilor din partea lui tata ce se intampla cu casa? la cine ramane? va rog raspundeti doar daca stiti

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Casa a fost si ramane in proprietatea bunicilor si ei o dau cui vor.
Daca s-au facut unele imbunatatiri/ adaugiri la casa, pe durata casatoriei, sotul care nu ramane in casa are dreptul la jumatate din valoarea acestora.

| ylakiztenurb explică (pentru Ioandelasal):

Pai casa au facut-o parintii mei nu schimba cu nimic lucrul acesta

| ylakiztenurb explică (pentru ylakiztenurb):

mai bine spus o sa ii ramana mamei mele vitrege ca tata nu da 2 lei pe copii lui

| Ioandelasal a răspuns (pentru ylakiztenurb):

Pesemne au facut-o pe terenul bunicilor si a fost intabulata pe acestia.
Daca au facut-o pe durata casatoriei au dreptul, fiecare, la jumatate din valoarea materialelor si manoperei. Cel care ramane in casa (de regula fiul proprietarilor), in acest caz va fi tatal tau, va trebui sa-i plateasca mamei aceasta valoare. Daca nu se inteleg suma o va stabili instanta, la cererea celui care nu ramane in casa.

| ylakiztenurb explică (pentru Ioandelasal):

Si daca nu are banii sa ii plateasca?

| Ioandelasal a răspuns (pentru ylakiztenurb):

Vand casa si impart banii.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ioandelasal are dreptate. de altfel si meseria lui este de asa natura incat se pricepe. Poti sa-i dai funda.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ramne bunicilor, nu e bunul lor nici nu intra in discutie la impartire

| neutrino a răspuns:

Ramane la proprietar, dar mama poate primi despagubiri, pentru ca si ea a participat la intretinerea acelei case. In afara de aceasta, bunurile cumparate impreuna se impart.

| Jipa95 a răspuns:

Atunci bunicii tai cand vor murii i-o vor incredita lu taicatu, iar el la randul lui, mostenotorului, adica tie.