| LaviniuA a întrebat:

Daca ai o autorulota in care vrei sa locuiesti, se poate parca oriunde in oras sau exista o legislatie pentru asa ceva?
Am vazut autorulote parcate prin zone periferice in unele orase.
Mersi!

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde daca exista sau nu locuri amenajate pentru parcarea rulotelor, in principal cu acces la apa, canalizare si energie electrica.
Daca nu exista o poti parca in locuri care sa nu incurce circulatia si unde iti permit proprietarii terenurilor.

| Dismally a răspuns:

In mod normal trebuie parcate doar in locurile special amenajate, unde ai acces la canalizare.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

O rulotă e bună în cazul în care îți ia foc casa de la instanța electrică s-au te execută silit banca.

| mi25 a răspuns:

Nu ai dreptul sa foloseti domeniul public pentru a parca rulote in care sa locuiesti, fara autorizatie de la primarie.

| LaviniuA explică (pentru mi25):

Pe bune? sad

| mi25 a răspuns (pentru LaviniuA):

Da, pe foarte bune. Parcarile sunt terenuri publice ale primariei, mai putin cle de langa soselele nationale i autostrazi, care sunt in custodia Directiei Nationale de Drumuri i poduri.
Oricand primaria iti poate ridica rulota sau autoturismul care stationeaza sau e parcat pe domeniul public, atunci cand agentii primariei constata, sau la reclamatia cuiva. Personal am actionat pentru a fi ridicate 3 autoturisme care erau parcate in parcarea de langa bloc, dar care nu aveau ce cauta acolo. Plus o dubita transformata in dormitor pentru pietari.

| LaviniuA explică (pentru mi25):

Zici de parcari... vorbesti de locuri marcate astfel? Sau orice loc public poate fi considerat parcare?

| mi25 a răspuns (pentru LaviniuA):

Da, spuneam de parcarile marcate.
Parcarile marcate sunt pentru a parca masini ce apartin locatarilor, intreprinderior, firmelor, supermarketurilor sau a celor ce vin in zona cu diferite scopuri, nu rulote unde sa traiesti. Mai sunt parcari de-a lungul druurilor, in special a soselelor, care au destinatie precisa: oprire pentru odihna soferilor, servit masa, admirarea naturii etc. Aceste parcari intra, asa cum am spus, in reteaua de drumuri nationale. Citeste ce cuprinde reteaua de drumuri. Nu poti parca masinile decat in functie de destinatie. Da, poti parca si autorulota, cu o singura conditie: sa aiba dimensiunea necesara. Dar parcarea rulotei nu-ti da dreptul sa locuiesti in ea.
Terenurile sunt de doua feluri: terenuri proprietate publica si proprietate privata. Cand spun terenuri ma refer la orice fel de teren.
Orice parcare a unui autovehicul, remorci, rulote etc. pe o proprietate in afara retelelor de parcari marcate, indiferent de proprietate, constituie contraventie si permite ridicarea acestuia.
Poti locui intr-o rulota fara nici o problema pe terenul proprietatea ta sau inchiriat.
In concluzie: nu poti sa locuiesti intr-o rulota dispusa pe nici un fel de proprietate, decat cu aprobarea proprietarului: ca este statul sau o persoana juridica sau fizica. Si mai ales daca iti permite legislatia de urbanism, de mediu, apelor si padurilor etc.

| LaviniuA explică (pentru mi25):

Mersi. nasoala legea, dar vorba aia, romanu se mai si descurca happy

| mi25 a răspuns (pentru LaviniuA):

Nu este nasoala legea. La noi inca nu este asa de restrictiva precum in alte tari. Proprietatea este sfanta, din punct de vedere legal. Nu exista teren care sa nu aiba proprietar. Poate la noi, in Romania, mai exsta ceva, deoarece statul nu a actionat conform directivei europene si nu a terminat cadastrarea intregii tari. Terenul care se zice ca nu are proprietar trece in proprietatea unutatii administrative: municipiu, oras, comuna si devine proprietate publica.
Mergi cu rulota sa locuiesti intr-o tara vestica sau SUA si vezi ce se intampla.

Răspuns utilizator avertizat