| Bloock a întrebat:

Dacă ai primit o amenda auto pentru o defecțiune la un stop, ai recunoscut defecțiunea polițistului iar el pe amenda ti-a scris ca ai recunoscut, mai ai ce face la judecătorie?

18 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti depune plangere contraventionala dar, daca ai recunoscut, sunt slabe sanse sa obtii anularea procesului-verbal de contraventie.

| Bloock explică (pentru Ioandelasal):

Am fost oprit pentru o defecțiune la un stop și la polițist i-am zis ca luni trebuie sa meargă tata cu masina sa-l repare, iar la mențiuni pe amenda "recunoaște fapta"

| suntserios a răspuns (pentru Bloock):

Și la jumătate judecătorie ai vrea sa contesti din ce motiv?

| Bloock explică (pentru suntserios):

Căci ele stand mereu aprinse, atunci când apeși frana își modifica intensitatea și luminează mai tare.

O destul de grav sa ai o defecțiune la sistemul de iluminare care induce restul șoferilor in eroare. Deci inca odată pe ce motiv ai vrea sa contesti procesul verbal?

Căci pe amenda nu e numele meu complet "x x-x" este scris "x x-numele lui tata"

happy
Aha, ai gasit cu ceva, oricee numai sa nu fim conform legii.
Vrem o tara ca afara, ca sa faca altii lucrurile cum trebuie, nu eu. Asa e?

Eu ți-am zis doar ce greșeală a făcut el, nu am spus ca stopul e conform și polițistul minte. Vrem o tara ca-n afara dar doar ne dam cu părerea fără sa ajutam happy

Ai pus vreo 5 intrebari legate de cum sa scapi de amenda deși știai că mașina are probleme. Eu un fapt că vrei sa scapi de amenda in loc sa îți asumi nu e nicidecum o părere.

| darrio2007 a răspuns:

La judecatorie nu faci decat sa pierzi timp si bani. Si oricum, pierzi din start.
Plateste amenda, ca e mai simplu.

| Bloock explică (pentru darrio2007):

De ce sa pierd dacă amenda e pe un nume incorect? Nu îmi scrie numele complet și corect.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bloock):

Nu te mai stresa, ca amenda vine pe numele tatalui tau si tot la tine ajunge, ca doar nu o sa accepte taica-ti sa i se ia si cele 6 puncte de pe permis, fiindca tu ai sofat masina cu defect grav, la sistemul de franare.

Sincera sa fiu ma socheaza ca nu ai habar de legislatia rutiera si in ce conditii este admisibil si trebuie sa functioenze un autovehicul, mai ales ca abia ti-ai luat permisul de conducere.
Nu-ti fa probleme, ca asa inveti sa respecti legea, cu amenzi si restrictii, dar atentie ca inca o greseala poate sa duca la pierderea permisului auto.
In ce priveste remedierea defectului la sistemul de iluminare, in special la cel legat de sistemul de franare este foarte grav si trebuie remediat imediat, daca vrei sa mai folosesti masina aia.

| darrio2007 a răspuns (pentru Bloock):

In acel moment tu erai la volan. Ce nu intelegi?

| Bloock explică (pentru Violleta2022):

Pierderea permisului? Sau suspendarea pe o luna? Și zici de mine ca nu știu laughing)

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bloock):

Ma si mir ca te umfla rasul, cand ar trebui sa te umfle plansul, in situatia seriosa in care esti si habar nu ai!
Dar ma rog, tu inca crezi ca-i joaca sa ti se ia 6 puncte de pe permis si sa primesti amenda, pentru conducerea unei masini cu un defect.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca te-a depistat cu defectiune la un stop si ai scapat cu contraventie si atat, poti face contestatie pentru schimbarea contraventiei intr-una cu retinerea certificatului pana la constatarea remedierii (la RAR), cu dovada fara drept de circulatie si amenda mai mare.
Sau daca era spart stopul, ti se poate retine si permisul de conducere, daca nu ai autorizatie de reparatie/proces verbal de constatare a evenimentului care a dus la avarierea partii respective a caroseriei.
Sa stii ca legislatia rutiera europeana ti-o da pe toate partile, daca simti ca esti smecher si nu trebuie sa te conformezi 100%.
Data viitoare probabil nu vei mai ignora defectiunile masinii; asta este scopul amenzii, educarea participantilor la trafic.

| IIIshaneIII a răspuns:

Trebuia sa spui ca, cand ai plecat de acasa era totul ok, militienii nu au empatie ci doar plan de amenzi

| Bloock explică (pentru IIIshaneIII):

Trebuia, dar panicandu-ma de situație atat am fost în stare sa zic. "trebuie sa ducăuni tata masina la reparat"