| Dariusxxx69 a întrebat:

Dacă am avut un briceag la mine, iar un infractor m-a lovit și eu l-am tăiat cu briceagul pentru a mă apăra (leziunea fiind superficială) pățesc ceva? Adică primesc vreo amendă sau ceva.

Răspuns Câştigător
| OnlyDeagle a răspuns:

Posibil mai mult de atat
In primul rand tu nu ai voie sa deti arme la tine de nici un fel arma alba/de foc
Iar daca deti ai nevoie de permis pentru asa ceva, indiferent ca este pistol, cutit s-au rozete
Daca depune plangere posibil sa primesti amenda, daca nu depune ori primesti amenda ori se trece cu vederea find o rana superficiala
Depinde de politist ce decizie va lua big grin
Sper ca te-am ajutat, have fun

15 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca respectivul face plangere penala depinde ce va stabili urmarirea penala si apoi instanta de judecata.
Daca se va retine legitima aparare nu vei pati nimic, daca nu se va stabili poti fi condamnat, pentru lovire sau alte violente sau pentru portul ori folosirea fara drept de obiecte periculoase.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, purtarea de arma alba (ilegala) pe strada si folosirea ei cu vatamarea unei persaone, poate atrage dupa sine cazier judiciar sau puscarie.
De unde stii ca era infractor? Ti-a spart casa? ti-a intrat prin efractie in casa?
Fiindca ala de te ataca pe strada este cel mult un mic talhar sau gainar, nu infractor!

| sierra1 a răspuns:

"un infractor m-a lovit și eu l-am tăiat cu briceagul... pățesc ceva?"

greu de dovedit că e infractor sau că te-a atacat
ușor de dovedit că l-ai tăiat

deci ai putea s-o dai urât in bară...

| Dariusxxx69 explică (pentru sierra1):

Am primit amenințări de la persoana respectivă în mod repetat, iar în momentul atacului au venit 2 pe mine...
Și am martori vreo 12 persoane ce au văzut tot

| doctorandus a răspuns (pentru Dariusxxx69):

Legitima aparare.

| sierra1 a răspuns (pentru Dariusxxx69):

Atunci degeaba conversăm noi p-aici, du-te la poliție

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Când spui că e infractor, pui dta etichetă?
În ce împrejurări s-a întîmplat, deznodământul conflictului, dacă el face plângere la poliție, toate acestea contribuie la o decizie legală, dacă pățești ceva sau nu.
În primul rând portul unei arme albe este pedepsit de lege. O să spui că briceagul nu este o armă albă, dar dta l-ai folosit ca atare. Când ai ripostat cu el, erai în legitimă apărare?
Un briceag are lama închisă, cănd ai avut timp să o deschizi în timpul atacului. Dta ai primit p unică lovitură sau mai multe. Riposta dtale cu un obiect tăietor punea viața celuilalt în primejdie. Chiar și în legitimă apărare, mijloacele folosite pentru apărare trebuie să fie proporționale cu pericolul întîmpinat. Acestea toate, dacă ajungeți la poliție, procuratură, vor decide dacă pățești ceva sau nu.

| Dariusxxx69 explică (pentru sadrian46):

M-am exprimat greșit spunând infractor.
Gen, erau două persoane, m-au prins într-un colț și m-au bătut. au început să mă lovească cu pumnii, iar eu ca să scap, am scos lama

| sadrian46 a răspuns (pentru Dariusxxx69):

Doi contra unul, mai merge. Dar dacă cel tăiat depune plângere la poliție insoțită de certificat medico legal, iar dacă tu nu ai alți martori la eveniment. atunci s-ar putea să fie cuvântul lui de persoană vătămată, contra cuvântului tău și să ieși tot prost.
Așa că șansa ta este ca el să nu apeleze la poliție, justiție.

| Dariusxxx69 explică (pentru sadrian46):

Am peste 10 martori.

| sadrian46 a răspuns (pentru Dariusxxx69):

În acest caz ai șanse să nu pățești mare lucru.

| LPCTSTR a răspuns:

Patesti, ca nu ai autorizatie.

| badpanda a răspuns:

Briceagul nu este considerat arma alba.Doar daca lama are peste 15cm.

| Dariusxxx69 explică (pentru badpanda):

Al meu are 5 sau 6 cm. e foarte mic

| Cosmin89321 a răspuns:

Ba, poate merge sa iti iei un inel mai mare ceva sa functioneze ca o rozeta dar nu cred ca e ok sa scoti lama la pumni