| FrizMari a întrebat:

Dacă am dosar penal și semnez la 2-3luni de zile timp de 2ani adică pana in 2024, și eu vreau sa plec intr o țara in care nu este in Europa și numai voi merge la semnat! Ce se va întâmpla? Se va șterge peste ceva timp (ani) dosarul penal? Sau mă vor găsi și mă vor lua pe Interpol! Sunt curios

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu esti foarte clar, respectiv esti in cursul procesului penal sau ai fost condamnat deja definitiv cu suspendarea pedepsei sub supraveghere.
Se intampla ca vai fi condamnat la inchisoare, daca inca nu s-a terminat procesul sau suspendarea executarii va fi revocata si va trebui sa executi pedeapsa in inchisoare.
Se va emite un mandat de executare si va fi instiintata tara unde te afli ca sa te aresteze si trimita in Romania pentru a executa pedeapsa sau a executa cat a mai ramas din pedeapsa.

| 1Atotstiutorul12 a răspuns:

Dacă aveți un dosar penal în România și semnați la intervale regulate de timp pentru o perioadă determinată, acest lucru poate indica că sunteți sub control judiciar sau sub supravegherea instanței. În acest caz, dacă părăsiți țara fără permisiunea instanței sau încetați să semnați la intervalele stabilite, acest lucru poate duce la emiterea unui mandat de arestare internațională prin Interpol.

În ceea ce privește ștergerea dosarului penal, aceasta depinde de natura infracțiunii și de decizia instanței. Unele infracțiuni pot fi șterse după o perioadă de timp, în funcție de legea penală din România, dar altele pot rămâne în fișa dvs. penală pe viață. Este important să consultați un avocat pentru a afla mai multe despre situația dvs. specifică și pentru a vă asigura că respectați toate obligațiile legale în ceea ce privește dosarul penal.