Asa ar trebui, faptul ca scrie nu inseamna nimic.
Si nu ti-au retinut permisul, spui ca este la tine si parerea mea este sa mergi la ei si sa spui ca nu ar trebui sa-l predai, deoarece n-ai comis nici o infractiune.
In toate cazurile similare cu al tau se deschide un dosar penal, asa este procedura, si apoi se claseaza, asa cum am spus, desi, dupa mine, n-ar trebui nici deschis.
Din ce spui incadrarea faptei tale la art. 196, alin.(1) s-ar putea sa fie complet gresita, deoarece nu erai sub influenta alcoolului sau substantelor psihoactive.
Conform Codului penal, citez:
"ART.196. Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă."
Fata de acesta dosarul penal se va clasa fiindca fapta nu este infractiune.
Pana la solutionarea dosarului prin clasare te poti duce sa-ti reprimesti permisul de conducere.
Se claseaza dosarul chiar daca scrie ca am comis infractiunea asta? Desi am dovezi ca nu eram sub influenta a nimic.
Si cam cat dureaza pana se claseaza? Permisul mi s-a retinut la aproape 4 saptamani dupa accident, nu stiu de ce. Nu l-am dat fizic, inca e la mine, dar am primit instiintare ca a fost retinut deci cred ca va trebui sa il predau
Asa ar trebui, faptul ca scrie nu inseamna nimic.
Si nu ti-au retinut permisul, spui ca este la tine si parerea mea este sa mergi la ei si sa spui ca nu ar trebui sa-l predai, deoarece n-ai comis nici o infractiune.
In toate cazurile similare cu al tau se deschide un dosar penal, asa este procedura, si apoi se claseaza, asa cum am spus, desi, dupa mine, n-ar trebui nici deschis.
Daca am intrebat aici inseamna ca nu pot sa iau legatura cu politia acum. Am doar foaia de la ei
Probabil ti se va retine permisul pe o anumita perioada pentru neatentie in conducere. Si cateva puncte retinute.
Dosarul penal va fi fara urmarire penala.
Dă-i mesaj userului ioandesal, este singurul capabil sa îți ofere un răspuns eficient și corect.