| Haslabsisusu a întrebat:

Daca am fost exmatriculata în semestrul unu pot sa ma mut la alta scoala din semestrul 2? Stiu ca am mai întrebat

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In caz de exmatriculare te poti reinscrie iarasi, in aceeasi scoala sau in alta, doar anul scolar urmator, respectiv in anul scolar 2022-2023.

| Haslabsisusu explică (pentru Ioandelasal):

Aolo dmn o sa mor happy
Adica ca si cum as fi ramas repetenta nu?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Haslabsisusu):

Da, asa este.

| Haslabsisusu explică (pentru Ioandelasal):

Deci daca termin sem I cu mediile încheiate dupa în sem II pot sa ma mut la alta scoala nu?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Haslabsisusu):

Ti-am spus ca dupa exmatriculare te poti transfera la alta scoala doar in anul scolar urmator.
De asemenea ti-am spus, la alta intrebare, ca nu poti fi exmatriculat in gimnaziu ci doar in liceu si numai in ciclul superior al liceului, respectiv cl. XI, XII sau XIII, dupa caz, cel putin in Romania.
In gimnaziu poti fi amanat, pe sem.I sau anual, sau sa ramai repetent, doar asa trebuie sa repeti clasa.
Nu inteleg ce nu intelegi si mai continui cu ineptii.

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, nu te poti reinscrie la nici o alta scoala, acum.
Stai acasa pana la toamna viitaore, cand poti repeta acelasi an scolar, dupa ce te reinscrii.

| Lioana a răspuns:

Avand in vedere ca nu ai medii incheiate pe semestrul I, nu poti. Va trebui sa refaci semestrul I anul viitor. Vei pierde 1 an din pacate.
Dar de ce nu faci contestatie la exmatriculare? Motivul spus de tine nu pare a fi un motiv de exmatriculare. Poti fi sanctionata de scoala doar pentru fapte petrecute in cadrul scolii sau in cadrul activitatilor extrascolare. Si apoi exmatricularea e cea mai grava sanctiune. Trebuie sa ai antecedente ca sa ti se aplice. Exista alte sanctiuni mai mici ca: observatia, mustrarea scrisa, retragerea bursei, mutarea intr-o clasa paralela. Si inca ceva: exmatricularea nu se poate aplica in invatamantul obligatoriu conform Statutului elevului art. 16 lit.f (9) aprobat prin Ordinul 4742/2016.
Contestatia se poate face la Consiliul de Administratie al scolii, in termen de 5 zile lucrătoare de la aplicarea sancțiunii sau la Ministerul Educației Nationale si Cercetarii Științifice in termen de 5 zile de la comunicarea sanctiunii.

| Haslabsisusu explică (pentru Lioana):

Pai si daca de ex îmi încheie mediile în sem I, pot sa ma mut la alta scoala din sem II nu?

| Lioana a răspuns (pentru Haslabsisusu):

Eu zic sa faci contestatie. Conform legii nu au voie sa te exmatriculeze in clasa a VIII-a. Ti-am dat articolul de lege mai sus. Daca nu o faci in termen de 5 zile pierzi acest drept.

Okk mulțumesc multtt

Deci daca termin sem I cu mediile încheiate dupa în sem II pot sa ma transfer la alta scoala nu?

| Lioana a răspuns (pentru Haslabsisusu):

Citeste decizia de exmatriculare! Acolo trebuie sa scrie cand te poti inscrie la cursuri si daca poti la inscrie in aceeasi scoala sau doar la alta.

| aaanamariaaa a răspuns:

Te poți înscrie anul viitor, insa am impresia ca iei anul de la capăt, adica asa e logic. Nu cred ca ti se recunosc/echivalează acel semestru făcut.