anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă am fost într-o bataie și cineva a filmat(posibil) ce pot face dacă acea persoana postează undeva acele filmări sau le trimite, de exemplu dacă le pune peste un an pe story pe Instagram sau ceva? Pot sa mai fac ceva atunci în caz ca a filmat sau aflu ca trimite cuiva?
Am 16 ani și el are 17 jumătate

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca a fost intr-un spatiu public nu ai ce face, acolo nu este interzisa filmarea.
Doar daca a fost intr-un spatiu privat poti solicita stergerea continutului.

| 1234568807 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ba este interzisa, atata timp cat a fost postat public fara acordul lui, pentru chestia asta il poate da in judecata, singura problema e ca nu ar putea, fiind amandoi minori

| darrio2007 a răspuns:

Ma mir ca nu iti faci probleme daca o va folosi la Politie, pentru a dovedi cine a fost de vina in acea bataie.

| SilentRain a răspuns:

Ii poți da in judecata, tu fiind minor este absolut interzis ca cineva sa posteze poze /filmări fara acordul tau, ai dreptul la propia imagine
Mergi cu părinți la poliție

| Sekim a răspuns:

Depinde cine a dat primul. Daca ai fost lovit primul si ai ripostat, se incadreaza la autoaparare, asa ca nu s-a savarsit nicio ilegalitate din partea ta. Din punct de vedere legal, sa filmezi o ilegalitate este total permisa ( scopul fiind sesizarea organului, adica politia ). Daca cineva te a filmat fara motiv si posteaza asta sau cine stie ce face cu acea filmare, este ilegal si se poate sanctiona doar in instanta. Poti cere stergerea videoclipului, iar, daca este postat undeva sau trimis cuiva, il poti da in judecata. ( sigur, doar daca nu ai cauzat tu bataia, altfel, il dai in judecata si se poate sa primesti amenda sau dosar penal tot tu rolling on the floor )

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| user0328 a răspuns:

Dacă cineva postează/ vă șantajează/ etc. cu acea filmare cu "bătaia", atât tu cât și cealaltă persoană, aveți tot dreptul (d. p. d. v. legal) să-i cereți ștergerea acesteia, întrucât aveți dreptul la propria imagine (adică, practic, nimeni nu are dreptul de a avea imagini sau filmări cu tine fără voia ta), dar dacă persoana respectivă folosește filmarea DOAR în scopul informării poliției în legătură cu o ilegalitate, atunci are tot dreptul să aibă acea filmare cu voi.

Sper că am fost de ajutor!