In cazul expus nu este vorba de demisie si nici ce concediere, disciplinara sau nu, ci incetarea CIM a avut loc cu acordul ambelor parti, conform Codului muncii, citez:
"ART. 55
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;"
Vei fi platit pentru perioada lucrata.
Probabil ai vrut sa scrii concediat (nu condeciat).
Daca ai fost concediat nu mai trebuie sa-ti dai demisia, concedierea inseamna incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului pe motiv disciplinar, probabil pentru absente nemotivate.
Daca ai fost concediat disciplinar s-ar putea sa ai o problema la o noua angajare, cred ca nici unui angajator nu-i plac salariatii indisciplinati.
Dar salariu pe ce am lucrat pana acum oare mi-l mai da? Pe fisa de demisie scrie ca solicita desfacerea contractului de munca la cerere, potrivit articolului 55, lit b din Codul muncii înseamnă că am fost concediata displicinar sau altceva? Mulțumesc.
In cazul expus nu este vorba de demisie si nici ce concediere, disciplinara sau nu, ci incetarea CIM a avut loc cu acordul ambelor parti, conform Codului muncii, citez:
"ART. 55
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;"
Vei fi platit pentru perioada lucrata.
Daca ti-au propus sa pleci prin demisie, atunci angajatorul a fost ingaduitor cu tine.
Daca te concediau indisciplinar, atunci puteai avea probleme la urmatoarele locuri de munca.
Ai lipsit doua zile de la munca ca ai fost bolnav? Sau ca nu ai avut chef sa mergi? Trebuia sa il anunti pe seful tau ca 2 zile nu mergi si sa i ei scutire medicala sau concediu medical de la medicul de familie, dar daca esti sanatos si ai lipsit ca asa ai vrut tu, atunci seful sau sefa, te a concediat, si la fel se va intampla oriunde te vei angaja, daca mergi 2 zile la munca si 4 zile stai acasa nu au nevoie de tine, esti fata sau baiat? Pe ce domeniu erai angajat/ă, si ce varsta ai?
Eram pe lucrator comercial, și am 21 de ani.Imi era foarte rău de aia nu am putut veni plus de asta nu aveam cum sa o anunț pe sefa din cauza ca nu aveam numărul ei de telefon ca eram cam noua, o luna sunt aici la munca dar când sa vin mi-a și zis sa îmi dau demisia nu a vrut sa înțeleagă deloc.Stau sa ma rog de ei?
Daca ai fost concediat nu poti sa demisionezi. Contractul tau a incetat la initiativa angajatorului si nu mai ai ce sa faci. Poti avea probleme pe viitor daca viitorul angajatorul verifica chestiile astea.
Joker3134 întreabă: