| Hacuna12 a întrebat:

Dacă am luat un telefon în rate si l-am pierdut și vreau sa anulez rata sa nu mai plătesc nimic ca l-am pierdut, ce pot face? Si ce pot păți?

10 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

E obligatia ta sa plătești telefonul chiar daca l-ai pierdut. Daca nu il platesti te vor da in judecata si te vor executa silit pe baza sentintei date.

| cfrtobias a răspuns:

Sa anulezi rata probabil trebuie sa platesti tot

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate un contract in rate NU se poate anula, dar se poate achita integral si termina imediat cum l-ai inchis.

In cazul de fata, pierderea suferita este in totalitate responsabilitatea ta si conform contractului, mai ales ca nu aveai asigurarea cumparata in caz de pierdere, esti obligat prin lege sa platetsi integral telefonul pierdut.

In caz de neplata, poti fii executat silit de tribunal si ti se pune poprire pe salariu, laundu-ti-se bani, direct din contul bancar.

| darrio2007 a răspuns:

E problema ta ca l-ai pierdut. Din moment ce l-ai cumparat trebuie sa il achiti integral.

| sierra1 a răspuns:

Nu pățești nimic doar că-l plătești ca pe unul nou. Rata n-o anulezi, o achiți

| mihai69 a răspuns:

Nu poți face nimic.
Trebuie să plătești integral, altfel vei fi executat silit. Și sigur vei ajunge să plătești mai mult.

Răspuns utilizator avertizat
| johnnny123 a răspuns:

Haide să apelăm puțin la logică... Știu că e greu, dar fă un efort.

Să presupunem că ai fi cumpărat acel telefon cu banii jos, nu în rate. Dacă-l pierdeai, crezi că-ți dădeau banii înapoi?

Situația este exact aceeași, pentru că ratele nu sunt altceva decât o plată eșalonată (care evident trebuie achitată integral, indiferent că mai deții sau nu produsul).

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum adica sa anulezi rata? e strict vina ta si problema ta ca ai pierdut telefonul, rata trebuie platita

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să nu mai plătești nimic că l-ai pierdut, nu poți. Dacă nu plătești rata, ajungi să fii dat în judecată și tot va trebui să o plătești. Mai poți să plătești costul integral, toate ratele care au rămas.